Сума оплео: Бивши саиграчи су радили против мене!

Сума отворио душу: Саиграчи у Партизану су радили против мене! “Коначно играм тамо где највише волим и верујем да имамо квалитет за групну фазу Лиге Европе”, поручује Гвинејац.

Фудбал 08.07.2019 | 22:37
Сума оплео: Бивши саиграчи су радили против мене!
Нова сезона је уједно и нови почетак приче између Партизана и Сејдубе Суме. Плејмејкер из Гвинеје вратио се овог лета у Београд после позајмице у израелском Макабију из Хаифе и решио да оправда епитет једног од најскупљих фудбалера у историји клуба из Хумске (плаћен је 1.650.000 евра).

Сума (28) је доведен још када је тренер био Мирослав Ђукић, а сарађивао је и са Зораном Мирковићем. Афрички фудбалер у интервјуу за Информер открива да је са њима двојицом, као и са појединим бившим саиграчима, имао лош однос.

"Било је одређених проблема са бившим саиграчима и с тренерима у Партизану. Ти проблеми односили су се пре свега на комуникацију. На све то, имао сам и породичне проблеме у мојој земљи. То су приватне ствари које не могу да откривам. Била је то јако тешка сезона за мене, покушавао сам да радим, али сам осећао притисак и то ме је убијало у појам. Људи морају да схвате да је нама, страним играчима, потребна добродошлица од локалних играча. Сада се осећам добродошло и као члан екипе. Сви момци се смеју, отворенији су према мени, ово је оно што сам увек хтео да видим у тиму", признаје Сума у интервјуу за Информер.

Гвинејац подвлачи и да га је нови тренер Саво Милошевић потпуно другачије прихватио у односу на своје претходнике.

"Имао сам информације ко је Саво Милошевић и видео сам шта је рекао за мене када је дошао. Причали смо и очекује од мене да радим и да пружим тиму оно што тражи. Свиђају ми се тренери попут њега, који причају са мном, споразумевамо се на енглеском и увек је тако лакше. Знам да је Саво Милошевић био сјајан фудбалер. Пријатељи из Београду и агенти су ми причали колико је велики играч био", истиче Сума.

Плејмејкер Пртизана каже да је спреман да постане лидер овог тима.

"Што се мене тиче, наравно да имам велику жељу да се докажем и да играм на својој позицији. Коначно играм тамо где највише волим, а то је место иза нападача. Ту могу највише да пружим. Врло сам срећан што сарађујем с тренером попут Милошевића, јер разговарамо на сваком тренингу. Комуникација је једна од најважнијих ствари у фудбалу."

За Сејдубу Суму је посебан мотив играње у Лиги Европе с Партизаном.

"Верујем у ову екипу. Морамо да идемо меч по меч и да јако тренирамо. Сви морамо да будемо фокусирани и мечеви у Европи могу да буду прекретница у Партизану. Наравно да верујем да ћемо играти групну фазу Лиге Европе. Сто одсто сам сигуран да имамо квалитет да се тамо нађемо."

Гвинејац има и занимљив хоби - обожава да пеца.

"Немам времена да у Србији одем на пецање, пошто морам да тренирам и да се припремам. Сада морам да дам све од себе да се покажем, тако да ће тешко моћи да одем негде на пецање. Али, када сам кући, људи знају да сам често на мору", закључио је офанзивац црно-белих. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар