Свијет се обрушио на Месија!

Има дугачак језик и прича шта хоће, где су му докази о корупцији? Каземиро, Тите, Дани Алвес, па чак и Месијев сународник Рикардо Гарека причали против фудбалера Барселоне! ЦОНМЕБОЛ размишља о драконској казни.

Фудбал 08.07.2019 | 23:01
Свијет се обрушио на Месија!
Свестан је био Лионел Меси да ће причама о корупцији и намештању завршног турнира Копа Америка подићи огромну прашину, а у сатима после завршеног финала и тријумфа Бразила то се управо и догодило.

Месијеве речи да "нико из Аргентине не сме да буде део корупције" запалила је атмосферу у Бразилу, где су против њега причали селектор новог континенталног шампиона Тите, те фудбалери Каземиро и Дани Алвес, али и Леов сународник Рикардо Гарека!

“Меси мора да има више поштовања и прихвати да је побеђен. Нас су судије оштетиле у неколико утакмица, а он ставља огроман притисак на њих због његове репутације. Против Аргентине смо играли фер целу утакмицу“, изјавио је Тите.

Знатно оштрију реакцију имао је темпераментни Каземиро, иначе Месијев велики против из мадридског Реала.

“Има дугачак језик и прича шта хоће. Није на мени да говорим о тим стварима, ради се о деликатном питању. Не могу ја да говорим о томе да ли су судије урадиле добро свој посао или не, ми (играчи) се на терену трудимо да будемо најбољи што можемо. Зато ћу само још честитати Перуу на одличном турниру“, поручио је Каземиро.

Месијев бивши, а можда и будући саиграч у Барселони Дани Алвес покушао је да после фантастичног турнира у родној земљи остане прибран и не каже нешто што би угрозило иначе његов добар однос с Аргентинцем.

“Не могу да будем сагласан с Месијевим причама да смо купили титулу. Ово је посебан дан за нас и покушаћу да уживан у њему. Заиста нисам сагласан с њим. Верујем да је узнемирен, али не може тако да прича. Зној који смо пролили да бисмо се попели на трон је огроман“, сматра бразилски десни бек. 

Током конференције за новинаре после утакмице говорио је и селектор Перуа Рикардо Гарека. Он није добро прихватио Месијеве речи, па је сународнику поручио да следећи пут буде припремљен када износи тако велике ствари.

“Мора да има снажне доказе о корупцији, да би говорио о њој. Где су му докази? Меси је велики ауторитет, али то не значи да сам сагласан с њим око свега што говори. Поштујем га као играча и човека. Ако корупције заиста има, онда сви као друштво морамо да радимо на томе да га искоренимо. Те информације долазе из Европе и увек је тако. Приказују ствари као да желимо у свему да их имитирамо. Али треба да схвате да постоје и добре ствари у јужноамеричком фудбалу“, признаје Гарека и каже да не жели да улази у расправу с Месијем:

“Морамо да сагледамо чињенице, пре него што говоримо о корупцији“.

Што се Месија тиче, последице због свега изговореног могле би да буду огромне. Федерација (ЦОНМЕБОЛ) размишља о томе да драконски казни Месија по више основа – искључење с утакмице због физичког обрачуна с Гаријем Меделом, али и због вређања судија и говора о корупцији. Пошто се Меси третира као “поновни преступник“ због тога што је 2017. године вређао судију Емерсона Аугуста до Карваља у победи над Чилеом (1:0), ЦОНМЕБОЛ ће се током одређивања казне носити и том чињеницом. У јавности је већ почело да се спекулише да ће Меси добити двогодишњу суспензију из репрезентације, мада још нема потврда из релевантних извора.

Из Јужне Америке чак су почеле да круже приче да ће Аргентина иступити из тамошње Федерације и придружити се Уефи, јер наводно Гаучоси имају „вишемесечни позив на чекању“ од Европске куће фудбала. Али то у овом тренутку заиста делује као мало вероватна опција.

Месија извесно чека дужа пауза од репрезентације...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс, Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар