"Трејдовали" Игудалу, па му обећали највећу почаст!

Дрес са бројем девет у Голден Стејт Вориорсима више неће бити коришћен.

Кошарка 09.07.2019 | 08:57
"Трејдовали" Игудалу, па му обећали највећу почаст!
Андре Игудала у недељу је и званично "трејдован" из Голден Стејт Вориорса у Мемфис Гризлисе.

Вориорси су пустили "низ воду" 35-годишњег крилног играча, како би после одласка Кевина Дурента и тешке повреде Клеја Томпсона ослободили простор у платном списку за ангажовање Ол стар бека Бруклин Нетса, Дианђела Расела.

Игудала је са платом од 17,2 милиона долара у последњој сезони уговора постао превелики луксуз за некадашње шампионе, који после дуго времена неће бити фаворити "број један" за освајање титуле...

Вориорси су повукли суров пословни потез, а власник франшизе Џо Лејкоб је у саопштењу поводом реализације "трејда", уз осетну дозу гриже савести, брже-боље поручио да ће Игудалин дрес са бројем девет бити повучен из употребе.

"Шест година након што смо уз велика очекивања потписали Андреа Игудалу, можемо да кажемо да смо чак потценили колики ће значај имати за наш тим, на терену и ван њега. Андре се жртвовао за добро екипе и у једном од најбољих поглавља током ове авантуре, постао МВП финала плеј-офа 2015. Био је апсолутно виталан за наше три титуле и пет узастопних финала. Зато му се захваљујемо на доприносу и једва чекамо да видимо његов број под сводовима 'Чејс центра'", стоји у саопштењу.

Вориорси су се од "Оракл арене" опростили са три пораза од Торонто Репторса у финалу, а од октобра ће играти у новој дворани у Сан Франсиску.

Игудала се у Голден Стејтовим походима на шампионско прстење истицао тројкама, али још више успешним акцијама у одбрани у моментима када су се "ломиле" утакмице.

Мемфис је најавио да ће у наредном периоду покушати да проследи Игудалу другом тиму...



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар