ЕП: Соња Петровић у идеалној петорци!

Соња Петровић, кошаркашица Србије, проглашена је једном од пет најбољих кошаркашица Европског првенства у Београду.  Велико признање за српску кошаркашицу.

Кошарка 08.07.2019 | 09:36
ЕП: Соња Петровић у идеалној петорци!
Петровићева је помогла Србији да дође до бронзане медаље победом над Великом Британијом са 81:55, пошто их је у полуфиналу претходно зауставила Шпанија у суботу.

30-годишња Петровићева је сјајно предводила своју екипу и у шест утакамица просечно је бележила 11 пеона, 6.3 скока и 3 асистенције. На утакмици за треће место била је најбоља са 14 поена, уз 13 скокова.

Соња овога пута није успела да буде МВП такмичења, што јој је пошло од руке пре четири године у Мађарској, када је Србија била првак Европе.

Поред репрезентативке Србије у идеалној петорци нашле су се европске шампионке Шпанкиње Марта Саргај и Асту Ндур, затим Францускиња Сандрин Грида и Британка Теми Фегбенл.

Најкориснија играчица турнира, односно МВП био је горостасни центар Шпаније, Ндур.

Бориле су се наше девојке током читавог Европског шампионата до последњег атома снаге. И избориле су се за бронзано одличје на Европском шампионату пред домаћом публиком, али ту није био крај признањима за кошаркашице наше селекције.

На свечаној церемонији доделе медаља, проглашена је и најбоља петорка овог Европског првенства. Међу њима се нашла и фантастична кошаркашица Србије, Соња Петровић, која је заједно са свим осталим девојкама гризла све до самог краја.

Она је на данашњем мечу за бронзу била убедљиво најбоља кошаркашица у нашој репрезентацији остваривши дабл-дабл учинак. Соња је дошла до 14 поена уз чак 13 ухваћених лопти. Али још једном треба поновити, Соња Петровић је од самог старта првенства показала невероватну борбу и пожртвованост, те је сасвим заслужено покупила престижно признање.

Ово није пут да Соња Петровић осваја награду за једну од пет најбољих играчица на турниру. Исто то је учинила и пре четири године у суседној Мађарској, када је Србија дошла до златне медаље након победе против Француске у финалу.

Поред Соње, у најбољој стартној петорци нашле су се две репрезентативке Шпаније, Марта Харагај и Асту Ндур, потом најефикаснија кошаркашица Француске, Сандрин Груда, а састав је комплетирала Британка, Теми Фагбенле.

Епитет најкорисније кошаркашице читавог турнира, односно титула МВП-ја, отишла је у руке Асту Ндур, која је заиста имала фантастичне бројке кроз читав овај турнир. У финалу су Францускиње пронашле лек за њене сјајне продоре, али опет недовољно за златну медаљу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар