Трансфер бомба из Партизана!

Није Леонардо, него некадашња звезда Карлос Едуардо! Бивши репрезентативац Бразила је прва мета црно-белих и створили су се услови за реализацију трансфера.

Фудбал 07.07.2019 | 23:40
Трансфер бомба из Партизана!
Некадашњи миљеник Леонардо је данас на друштвеним мрежама заголицао машту партизановаца, али трансфер бомба у Хумској би требало да се зове Карлос Едуардо, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт!
Леонардов земљак и крилни нападач је прва мета Партизана у наредним данима прелазног рока. Име познато чак и онима који су површно пратили међународни фудбал пре неколико година. Реч је о бившем репрезентативцу Бразила који је на врхунцу каријере вредео 20.000.000 евра.

Партизан тражи крилног нападача који би имао сличну улогу као Леонардо некада и секао унутра са крила, повремено играјући и као други шпиц. Карлос Едуардо је управо такав тип играча. Још пре две године је био мета црно-белих када је отишао Леонардо, али тада је његов трансфер био неизводљив. 

Сада је клима за долазак Едуарда знатно боља. Додуше, ни он више није некадашњој форми. Бразилац је слободан играч пошто је недавно раскинуо уговор са бразилским друголигашем Коритибом у коју је дошао прошлог лета и укојој је имао уговор вредан 14.000 евра месечно.За Партизанове прилике је то прихватљив уговор. 

Карлос Едуардо има 31 годину и може да игра на обе крилне позиције и у као полушпиц у средини. Иако му лева страна највише одговара.

Поникао је у чувеном Гремију из којег је 2009. године као најскупљи играч у историји немачке Цвајте прешао у Хофенхајм за 8.000.000 евра. Одмах је заблистао и био најзаслужнији за пласман Хофа у Бундеслигу. Био је стандардан члан оне чувене генерације Хофенхајма која је у дебитантској сезони умало постала јесењи првак и пола сезоне је водила мртву трку са Бајерном. Карлос Едуардо је био стартер у тиму са Ибишевићем Салиховићем, Дембом Ба, Обасијем, Луизом Густавом...

У следећој сезони је добио позив селектора Карлоса Дунге у репрезентацију Бразила и одиграо два меча, а био је надомак одласка на Мундијал у Јужној Африци. Ипак, остао је на резервној листи од седам играча. Касније га је и наредни селектор Мано Менезес позивао у репрезентацију и сакупио је шест мечева за Селесао.

У лето 2010. је као најскупљи играч у историји Хофенхајма продат Рубину из Казања за 20.000.000 евра. Одлично је почео у Казању, али је после неколико утакмица уследила тешка повреда која га је после неколико операција одвојила од терена скоро две године. Када се вратио на терен, имао је и проблеме са дисциплином, па је 2013. позајмљен Фламенгу. За највећи бразилски клуб је одиграо скоро 50 мечева у свим такмичењима за годину и по дана и вратио се у форму. Рубин му је продужио уговор и дао му нову шансу у Казању, па је годину и по био стандардан. Имао је позиве Шалкеа, Келна и Хофенхајма, али га Рубин није пуштао. У другом делу сезоне 2015/16 је склоњен из првог тима и није играо до краја сезоне због недисциплине.

Када му је уговор са Рубином истекао, прешао је у Атлетико Минеиро. Одиграо је десетак утакмица, разочарао и прешао је после годину дана у Парану. После десетак мечева и нових проблема са повредама је напустио Парану и уз много буке прешао у редове локалног ривала Коритибе. За Коритибу је прошле сезоне одиграо само пет мечева, сакупио тек 150 минута на терену и већину времена провео лечећи се од повреда. Од новембра прошле године га није било на терену. 

Коначно, пре месец дана је уговор са Коритибом раскинут и Карлос Едуардо је сада слободан играч. У Партизану га виде као капитално појачање и он је прва мета у наредним данима.

Ипак, ако не дође до договора са Бразилцем, Партизан има и друге опције. То су аргентински офанзивац Хуан Ињасио Каваљаро који има понуде још два клуба у домовини и јапански нападач Такума Асано који је слободан играч после истека уговора са Арсеналом, али има и понуде из Бешикташа и Немачке.



Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар