ЕП до 18: Прва побједа младих играчица БиХ!

У прва два кола изабранице Славише Ожеговића забиљежиле половичан учинак. У трећој рунди сутра укрштају копља са Пољском.

Кошарка 07.07.2019 | 22:20
ЕП до 18: Прва побједа младих играчица БиХ!
Женска јуниорска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине остварила је прву побједу на Европском првенству за играчице до 18 година, које се одржава у Сарајеву.

Младе бх. кошаркашице су у сусрету другог кола групе Д вечерас у дворани Скендерија побиједиле селекцију Литваније са 69:67 (20:22, 17:14, 18:8, 14:23).

Репрезентација БиХ већи дио утакмице имала је резултатску предност над фаворизованим Литванкама, а у једном тренутку водила је и са 13 поена разлике. Кључну предност изабранице селектора Ожеговића стекле су у трећој четвртини када су, захваљујући доброј игри у одбрани, Литванију зауставила на само осам поена.

Ипак, у посљедњем периоду кошаркашице Литваније су се резултатски приближиле и ушле у неизвјесну завршницу, али су бх. кошаркашице успјеле задржати минималну предност и славити важну побједу.

Босну и Херцеговину до побједе су водиле Драгана Зубац са 22, Марија Кешељевић са 14 и Ксенија Митрић са 13 поена, док су најефикасније у репрезентацији Литваније биле Јустина Микнаите са 14 и Симона Висоцкаите са 12 поена.

У првом мечу другог кола у овој групи Летонија је након продужетка побиједила Пољску са 89:84.

Летонија је прва са четири бода, БиХ и Литванија имају по три, а Пољска је посљедња са два бода.

Управо ће Пољска бити посљедњи противник репрезентацији БиХ у групној фази, а сусрет је на распореду у понедјељак од 18:30 часова.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар