"Непобједиви" Маркес поново први у Њемачкој!

Хондин мотоциклиста Марк Маркес по седми пут у низу победио је на Сахсенрингу, писти на којој се вози трка за Велику награду Немачке.

Остали спортови 07.07.2019 | 17:11
"Непобједиви" Маркес поново први у Њемачкој!
Већ по тренинзима и квалификацијама смо добили наговештај да ће Марк Маркес поново бити доминантан у Сахсенрингу и управо то је на недељној трци и "испоручио" и уписао 10. победу на овој писти у свим категоријама.

Трка је почела не баш најбољим стартом Фабија Квартарара који је пао на седмо место са друге стартне позиције, а у другом кругу је чак излетео са стазе и прерано завршио трку на Сахсенрингу.

Алекс Ринс је прво поставио најбржи круг трке на свом Сузукију, па је недуго потом обишао Маверика Вињалеса, иначе бившег возача Сузукија и засео на месту број два, касније је успео да створи велику предност, али је на популарном "водопаду" излетео са стазе и незгодно пао, па је морала да реагује и медицинска екипа.

Два Дукатија су сјајно почела заузевши 6. и 7. место, а у током трке су управо три Дукатија водила велику битку за позиције, док је и Валентино Роси успео да забележи напредак на стази после нових слабијих квалификација.

Невероватан темпо поставља Марк Маркес и на стази која му највише одговара ствара разлику од две секунде на 21 круг до краја и већ тада смо могли да сјајног Шпанца прогласимо победником трке на Сахсенрингу.

Након Ринсовог излетања при брзини од преко 170 километара на час, Вињалес се вратио на позицију два, док је Крачлоу скочио на победничко постоље, пошто је на 10 кругова пре краја имао око 7 секунди предности над Петрућијем и Довициозом.

Мир, једини преостали представник Сузукија, као и Милер и Морбидели уз Росија и Штефан Брадл (преузео десето место после пада Алеша Еспаргара) допунили су десет најбоље пласираних возача.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар