Семберац, Света Марковић, отишао у Пиреј!

Олимпијакос дуплирао услове! Процес трансфера је убрзао Јагош Вуковић.

Фудбал 07.07.2019 | 21:36
Семберац, Света Марковић, отишао у Пиреј!
Још једна промена у случају Светозара Марковића. Овога пута – на боље. Преговори између црно-белих и њихових колега из Олимпијакоса, који су се у једном тренутку обустављени, обновљени су и по свој прилици ће резултирати потписом уговора младог репрезентативца у наредним данима.

И то под истим условима који су раније били на столу. Српском клубу ће припасти 1.500.000 евра на име обештећења, што је сума која се ниједног тренутка није доводила у питање, јер су челници освајача купа и Атињани лако нашли заједнички језик по питању обештећења. У целој причи непремостива препрека била је Марковићева плата. Људи који воде рачуна о његовој каријери инсистирали су на суми од 300.000 евра и ни цент мање, Грци у почетку нудили “само“ 150.000, правдајући се да је то максимум који могу да издвоје за фудбалера “класе 2000“, међутим...

Пре неколико дана, на тренингу Олимпијакоса повредио се Јагош Вуковић. Некадашњи српски репрезентативац раније је напустио терен на пријатељском мечу са Лехијиом из Гдањска, одмах се вратио у Пиреј и од тог тренутка кренула је потрага црвено-белих за новим централним дефанзивцем. Притиснут скорим почетком сезоне, Олимпијакос није имао куд осим да повећа понуду самом Марковићу и, како се може чути, пристане на услове издиктиране на почетку преговора.

Марковић је тако већ напустио базу Партизана на припремама на Похорју. Очекује се да млади штопер врло брзо потпише четворогодишњи уговор са Олимпијакосом.  На тај начин, црно-бели би добили одмах новац и олакшали пословање у прелазном року, а вероватно би морали да ангажују још једног централног дефанзивца, који би заменио Светозара. Поготово ако се зна да је у плану и продаја Страхиње Павловића.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар