Обрадовић: Поносан сам због Гудурића!

Легендарни тренер задовољан начином на који се екипа појачала, допада му се што прави играче за најјачу кошаркашку лигу света. . .

Кошарка 08.07.2019 | 14:01
Обрадовић: Поносан сам због Гудурића!
Фенербахче Жељка Обрадовића је пре неколико дана добио велико појачање у виду Нанда де Колоа, што је јасан показатељ да клуб наставља да се такмичи у Европи са највишим амбицијама.

У његовом интерјвуу за "Беин спортс", српски тренер је изјавио да је тим на добром путу и да је јасно какво је појачање пристигло у клуб.

"Ми смо екипа која тежи највишим циљевима и надметању са сваким противником. Сигуран сам да сви у свету кошарке знају колико је Нандо добар играч, а ја сам пресрећан што ће одсад играти за мене", рекао је Обрадовић.

"Жоц" је за шест сезона колико је у Фенеру успео да "створи" чак седам играча довољно квалитетних да се окушају у НБА, последњи пример је Марко Гудурић, који ће од наредне сезоне носити дрес Мемфис Гризлиса.

Чињеница је да искусни стратег ради врхунски посао, како у формирању кошаркаша, тако и у остваривању резултата, а каже да је задовољан што његови пулени на крају заврше "преко баре".

"Немам што да будем несрећан зато што одлазе. Можда је Гудурић отишао на изненађујући начин, али је у потпуности заслужио да се окуша у Америци. Дефинитивно сам веома поносан што шаљем играче у НБА, желим им све најбоље у наставку каријере", закључио је Србин.

Обрадовић је у Турској од 2013. године, освојио је и једну Евролигу са Фенербахчеом, а сваке године је његов тим један од главних претендената на постоље у најјачем европском такмичењу.

Таква ће бити ситуација и следеће године, поготово са појачањем у виду Де Колоа, а уколико успеју да оду "до краја", обезбедили би српском тренеру десету титулу шампиона Европе у каријери.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар