Контра из Барсе...!

Гризман саопштио Атлетику да ће да му плати 120. 000. 000 евра, Мадриђани љути због Семеда? Француз свакако добио седам дана да на миру спакује кофере.

Фудбал 07.07.2019 | 17:30
Контра из Барсе...!
Реал и Атлетико и даље имају “џентлменски“ уговор по коме један другоме не краду играче. Па је тако Реал, кад је својевремено Тео Ернандез баш запео да пређе у Краљевкси клуб, Атлетику уплатио и који милион преко откупне клаузуле, чисто да се комшије не љуте.

Међутим, односи Атлетика са Барселоном сасвим су друга крајност. Или су бар постали током трансфер саге Антоана Гризмана. Према последњим информацијама из Каталоније, француски нападач је преко адвоката и званично обавестио црвено-бели мадридски клуб да ће им уплатити 120.000.000 евра како би активирао откупну клаузулу.

Неће то наравно он платити, платиће Барса, али ће Гризман овим потезом стећи законски оквир да се оглуши о наређење из Атлетика да се вечерас у 20.30 појави на првој прозивци Дијега Симеонеа. Колико синоћ је репрезентативац Француске саопштио Јорганџијама, такође преко адвоката, да нема намеру да дође на стадион Серо дел Еспино, јер би га поновни сусрет са саиграчима и навијачима “изложио великом психолошком стресу“.

Требало је адвокатима мало времена да се досете како да избегну судски процес - јер Атлетико је био вољан и да Гризмана дисциплински санкционише и скине му плату за овај месеца, а кад примаш 20.000.000 годишње та једна плата није мала – али су Јорганџијама сада везане руке. Оног тренутка кад је стигло обавештећење да ће откупна клаузула бити исплаћена Гризман је себи купио цео јул, а Барсин план је свакако да га доведе пре 14. овог месеца, пошто је тада Ернесто Валверде заказао почетак припрема.

Уосталом, да ће Барса исплатити поменутих 120.000.000 евра било је сасвим јасно, но је Атлетико због дркости ривала из Каталоније  - а тако у Мадриду виде Блаугранин покушај да издејствује плаћање клаузуле у три рате – искористио ситуацију да се мало додвори навијачима. Атлетику је новац неопходан, јер су унапред дали 126.000.000 за Жоаоа Феликса, а њему и Гризманов дрес са бројем седам. Још 16. маја сам Атлетико је на друштвеним мрежама објавио да Гризман иде тако да је све после тога само представа за јавност, ништа више.

И док у Мадриду тврде да су љути због тога што су Барса и Гризман све договарали још пролетос, а посебно због тог Блауграниног покушаја да себи обезбеди плаћање “на почек“, каталонски медији тврди да је овај Атлетиков излив беса у ствари последица одбијеног предлога да Барселона, као Реал некад, на поменутих 120.000.000 дода и које милионче преко. Или да чак у цео посао укључи Нелсона Семеда који је и те како занимљив Симеонеу.

Барса је ипак глатко рекла не. Џентлменски односи овде не важе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар