КА: Меси одбио да прими медаљу!

Нико нас не поштује, не смемо да будемо део корупције! “Овај куп се игра за Бразил, искрено се надам да се судије и људи из ВАР собе неће мешати и да ће пустити Перу да се такмичи, али чисто сумњам“, јасан је Аргентинац.  Копа Америка је намјештена да Бразил освоји! Након завршетка учешћа на првенству Јужне Америке, најбољи фудбалер данашњице оштро је критиковао организацију турнира. . .

Фудбал 07.07.2019 | 15:36
КА: Меси одбио да прими медаљу!
Црвеним картоном Лионел Меси завршио је актуелну сезону у којој је Аргентина освојила треће место након правог уличарског окршаја са фудбалерима Чилеа. Оно што је, ипак, привукло много већу пажњу јесте одлука једног од најбољих играча света да не одбије бронзано одличје и онда удари на челнике ЦОНМЕБОЛ!

Капитен Албиселеста није желео уопште ни да излази из свлачионице током процедуре доделе медаља, а последњи се од фудбалера појавио пред медијима. Имао је свашта да каже Лионел Меси, највише на рачун организатора континенталног такмичења и оних на највишим позицијама, мада је поменуо и Гарија Медела, с ким се нашао у сукобу који је довео до искључења.

“Медел увек иде до крајњих граница, а жути картон би завршио расправу за обојицу. На крају је можда оно што сам изговорио раније довело до тога да платим цех. Најважније је да смо завршили утакмицу с победом“, рекао је прво смиреним тоном Меси.

Голови, туче, искључења... Аргентина преко Чилеа до трећег места на Купу Америку (ВИДЕО)

А онда је кренуо редом. Прво о реакцији судије у моменту физичког контакта са Меделом.

“Судија је и те како могао да погледа снимак, али он је одлучио да то не уради. Јако сам био бесан због тога што нисам могао да завршим утакмицу, али сад сам миран“.

Говорио је и о томе зашто није преузео своју медаљу и у две реченице рекао све.

“Нико од нас не треба да буде део ове корупције, јер недостатак основног поштовања према нама током целог турнира довео је до тога да не будемо у финалу. Корупција и судије нису дозволиле људима да уживају у фудбалу“.

Меси зна даје урадио све како би одвео Аргентину до коначног циља.

“Одавде одлазим миран, уздигнуте главе и поносан на овај тим јер смо заиста дали све од себе. Надам се да ће овај тим добити поштовање које заслужује у будућности, јер има много тога да пружи“, прича један од најбољих фудбалера данашњице и наставља:

“Овај тим има карактер, јер није лако када почнете са тешким поразом од Колумбије, а онда још и ремизирате против Парагваја. Све то нас је учинило јачим“.

О самом мечу против Чилеа није желео превише...

“Данас смо успели да постигнемо лаке голове и то нам је омогућило да играмо опуштеније. Имали смо више слободе, што се видело и сада, а и у мечу против Бразила“.

Меси је своје излагање завршио јако...

“Овај куп се игра за Бразил, искрено се надам да се судије и људи из ВАР собе неће мешати и да ће пустити Перу да се такмичи, али чисто сумњам“.

Он се још једном са репрезентативне акције враћа без злата, остало му је мало шанси да у дресу са државним грбом освоји трофеј, али чини се да неће одустати.

Финале Копе је на програму вечерас од 22 часа, састаће се Бразил и Перу на "Маракани", а видјећемо колико су истините ријечи најбољег фудбалера свијета.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар