КА: Голови, туче, искључења... Аргентина је трећа!

Аргентина преко Чилеа до трећег места на Купу Америке! Лудило од утакмице! 

Фудбал 07.07.2019 | 12:45
КА: Голови, туче, искључења... Аргентина је трећа!
Аргентини бронза, Месију црвени и туча са Меделом! У мечу за треће мјесто на Копа Америка, Аргентина побиједила Чиле 2:1, а Лионел Меси добио други црвени картон у каријери.

Драма у Сао Паулу!

Аргентина је освојила бронзу, док се Чиле, посљедњи шампион Копа Америка, мора задовољити четвртим мјестом.

Али, утакмицу је обиљежила туча у којој су учествовали Лионел Меси и Гари Медел. Обојица су добили црвене картоне, а то је тек друго искључење у каријери за једног од најбољих фудбалера свих времена.

"Гаучоси" су до предности стигли у 12. минуту сјајном "подвалом" Месија, који је са центра брзо извео слободан играц и гурнуо у мат позицију Серхија Куна Агуера, а нападач Манчестер ситија заобишао голмана Чилеа и пласирао лопту у мрежу - 1:0.

Десет минута касније, Аргентина је удвостручила предност мајсторским потезом Паула Дибале, који је најприје кроз ноге пропустио лопту и збунио своје чуваре, а онда и погодио супротан угао - 2:0.

У 37. минуту Меси и Медел су зарадили искључења, црвени картон је заслужио Чилеанац, а звијезда Барселоне је на "правди Бога" морала раније под туш, да би потом у другом полувремену судија досудио пенал за браниоца титуле уз консултацију ВАР-а.

Сигуран са "креча" био је Артуро Видал, али то није помогло Чилеу да избјегне пораз и послије двије узастопне титуле освоји само "дрвену" медаљу.

С друге стране Аргентинцима је ова из Бразила четврта бронза у историји уз чак 12 титула од којих је посљедња освојена 1993. године.

У борби за трофеј најбољег на континенту сутра увече играће Бразилци и Перу.

Када играју Аргентина и Чиле, једно је сигурно: пуцаће по ногама и једнима и другима! Победиће онај ко је спретнији с лоптом, а лакше трпи ударце. После два финала Купа Америке која је добио Чиле на пенале, Аргентина је успела да макар мало узврати ударац. И то је играла 50 минута без искљученог Лионела Месија– 2:1.

А, таман се Лионел размахао, деловало је да ће ово, на крају, бити његова најбоља утакмица на Купу Америке. Лукавом асистенцијом из слободног ударца, на непостављену одбрану Чилеа, „наместио“ је Агуеру гол у 12. минуту.

Већ тада је почела да ради нервоза Црвених, тешко су поднели што губе, поготово што су као на ливади изиграни код гола. Тачно десет минута касније Гаучоси су водили 2:0, Дибала је спровео у гол лопту коју му је мајсторски из средине одиграо Ло Селсо.

И онда је кренуо циркус. Најпре једна гужва у којој је Видал лупио шамар Дибали, али за то је прошао без казне, док су се остали вукли, развлачили, гурали, газили...

Врхунац антифудбала догодио се у 37. минуту. Медел је градио лопту да изађе у гол-аут, Меси га је с леђа нагазио, а пргавом дефанзивцу Чилеа то је било као када бику махнете црвеном марамом испред носа. Залетео се Медел, грудима изударао Месија, а судија је потегао црвени картон и искључио – обојицу.

Пуцало је по зглобовима и у наставку меча, а додатно се закувало када је Артуро Видал из пенала смањио на 2:1. Кренуо је Чиле на све или ништа, јуришао је свом снагом, иако су његови фудбалери уочи меча давали изјаве како их треће место нешто нарочито и не занима. Али, питање части је то. Не трпе се порази, па макар и у овим не претерано битним утакмицама.

Аргентина промашила „брдо“ шанси да раније заврши утакмицу, две колосалне шансе завршиле су ван мреже, али на крају је остало тих 2:1.

Гаучоси су Куп Америке завршили освајањем трећег места. Нису успели да дођу до титуле. Остаје Месију и екипи још једна шанса. Следеће године домаћини турнира су заједничким снагама Аргентина и Колумбија. Тад или никад!

КУП АМЕРИКЕ

За треће место

Субота

Аргентина - Чиле  2:1 (2:0)
/Агуеро 12, Дибала 22 - Видал 59п/

Недеља

22.00: Бразил - Перу 

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар