Шпанска теленовела...

Гризман одбио да дође на почетак припрема због стреса?! Нимало пријатељски начин да се растану…

Фудбал 07.07.2019 | 14:58
Шпанска теленовела...
Кад су први пут сели, с једне стране Антоан Гризман, а с друге спортски директор Андреа Берта, па први оперативац клуба Мигел Анхел Хим Марин, затим и тренер Дијего Симеоне, све је пуцало од поштовања. Гризман се извинио и искрено рекао да је одлучио да иде у Барселону. Челни људи Атлетика су се захвалили на искрености, поручили му да он остаје део историје мадридског куба и обећали да ће се пријатељски растати.

Који месец касније само што не изваде пиштоље и запуцају!

Писали смо вам већ да су на Ванда Метрополитано стадиону полудели након што је председник БарселонеЂозеп Марија Бартомеу на промоцији Френкија де Јонга рекао да Блауграна преговара око доласка Гризмана. Наизглед ништа проблематично, али та је изјава изазвала ерупцију беса у Мадриду. Јер према мишљењу Атлетикових челника нема ту шта да се преговара. Плати откупну клаузулу од 120.000.000 евра и води га! Просто је. Знали су у Мадриду да ће Барселона сачекати 1. јул да откупна клаузула падне са 200.000.000 на 120.000.000 евра. Знали су и да је играч све договорио. Али кад је Бартомеу почео да прича о “преговорима” с намером да избоксује плаћање у три рате пара им је кренула на уши.

Уследила је реакција. Нема преговора, нема састанака - плати и иди. А што се тиче Гризмана, добио је наређење да се сура у 20.30 појави на стадиону Серо дел Еспино у Махадахонди, 16 километара северно од Мадрида. Ако се појави, следе казне, Француз је ипак и даље играч Атлетика и то играч са годишњом платом од 20.000.000 евра што ће речи да може и те како да боли кад ударе по џепу и за који дан кашњења.

Међутим, вечерас је стигао Гризманов одговор. Тачније, стигао је мејл његовог адвоката. Обавештава се Атлетико да Гризман неће доћи на Симеонеову прву прозивку под образложењем да би то био превелики психолошки стрес за играча након што се већ опростио од свих колега и навијача?!

Најлуђе од свега је што је Атлетику у ствари неопходан новац од Гризманове продаје, пошто је унапред потрошио 126.000.000 евра за Жоаоа Феликса, коме је већ дао и Гризманову “седмицу” што је Антоанаувредило, јер су могли бар да сачекају да званично оде.

Није му се допало ни што што Атлетико није објавио унапред припремљени видео клип у коме се клуб опрашта од своје прве звезде у протеклих пет година. Уместо тога, Гризман је стављен пред зид да навијачима поручи да иде. Буквално пред зид. Тако се не опрашта од омиљеног играча, мада се и сам Гризман“потрудио” да оде на ружан начин.

Требало је да буде пријатељски. Уопште не изгледа тако.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар