КАН: Е, ово је Африка! Луд меч у Александрији!

Игало избацио шампиона, Нигерија у четвртфиналу! Камерун пакује кофере!

Фудбал 06.07.2019 | 20:36
КАН: Е, ово је Африка! Луд меч у Александрији!
Проширивање броја учесника на 24 екипе учинило је, нешто налик Европском првенству 2016, почетак овогодишњег издања Афричког купа нација апсолутно незанимљивим за гледање, али велики дерби две континенталне велесиле подсетио нас је зашто је леп фудбал на Црном континенту. Нажалост, један ће морати кући, а биће то баш актуелни шампион Камерун, који просто није имао решења за Одиона Игала, па је Нигерија после преокрета стигла до победе од 3:2.

Игало је био апсолутни јунак меча показавши тако да ни на Далеком истоку није заборавио да игра фудбал. Постигао је два прва гола за Нигерију, мада су му ту саиграчи завршили већи део посла, прво Кенет Омуеро, па Ахмед Муса, а затим се пребацио у улогу пакера и као на тацни сервирао лопту до Алекса Ивобија за потпуни преокрет Нигерије. Прво је лажњаком збунио Мајкла Нгаду-Нгађуија, а онда му лопту протурио кроз ноге до Ивобија, који се спретно снашао и само три минута после Игаловог другог поготка испалио стрелу у срца камерунских навијача.

Сасвим сличан срчани удар крајем првог полувремена су морали да истрпе и сами Нигеријци, пошто је Стефан Баокен тада имао свој солистички концерт. Одбрана Нигерије је ваљда имала паузу. Нападач Анжеа је прво анулирао водећи гол Нигерије, а онда је главом проиграо Клинтона Нжијеа, који је био много бржи од Оле Аине и потом хладнокрвно лопту сместио тамо где јој је место за преокрет Камеруна и вођство од 2:1.

Нажалост по тим Кларенса Седорфа није то био једини преокрет на мечу, а да су Нигеријци били мало концетрисанији у завршници меча могли су и до убедљивије победе. Не мари, свакако су прошли у четвртфинале, а тамо ће их чекати победник вечерашњег дуела Египта и Јужне Афирке.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА – ОСМИНА ФИНАЛА:

Петак

Мароко - Бенин 1:1 (након пенала 1:4)
/Ен Несри 76 - Адилеху 53/

Уганда - Сенегал 0:1
/Мане 14/

Субота

Нигерија - Камерун 3:2 (1:2)
/Игало 19, 63, Ивоби 66 – Бахокен 41, Н’Жије 44/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар