Видео: Оно кад се забројиш колико је кругова до краја...

Вероватно је имао кеца из математике!

Остали спортови 07.07.2019 | 18:59
Видео: Оно кад се забројиш колико је кругова до краја...
Далеко је Хагос Гебрхивет од неискусног атлетичара. Има у његовој биографији и олимпијских медаља и одличја са светских првенстава, а опет је себи дозволио блам на митингу Дијамантске лиге у Лозани, који ће га сигурно пратити као сенка наредних година.

Деси се, заброји се човек. Ко зна где су 25-огодишњаку из Етиопије биле мисли када је умислио да га чека још 150 метара до краја трке на пет километара.

Залетео се Гебрхивет, сјурио се у циљну равнину као ветар, душа му је била у носу, али није одустајао, ни посустајао чак ни када је видео, ако је видео, да му је најближи пратилац добрих 20-30 метара иза леђа.



Дакле, може човек да се заброји у бројању колико има кругова до краја, али није јасно како је Етиопљанин пропустио звук звона, које обзнањује да почиње последњих 400 метара!? Уместо да га тај звук пробуди, Гебрхивет је почео да слави, да отпоздравља публици, видео је себе са богатом наградом у џепу, на највишем степенику победничког постоља.

А, онда је видео како његови ривали у истом ритму лагано каскају један за другим и настављају трку. Схватио је несрећни Хагос шта је урадио, пробао је да се врати у борбу, али било је касно. На крају је несуђени победник стигао на циљ као – десети.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар