Бекер: Кирјос има годину дана да среди главу!

Бивши тренер Новака Ђоковића, троструки шампион Вимблдона, Борис Бекер, сматра да је Роџер Федерер највећи фаворит за трофеј поред светског броја један.

Тенис 07.07.2019 | 08:57
Бекер: Кирјос има годину дана да среди главу!
Бекер је у својој колумни за “Дејли мејл” поручио како не види како Лука Пуј може да победи Федерера на Вимблдону, а дао је свој суд и о “лошем момку светског тениса”, Аустралијанцу Нику Киријосу.

“Роџер је имао несигуран старт против Лојда Хериса, али нисам забринут, он је по мени и даље фаворит за титулу поред Новака Ђоковића. После тог изгубљеног сета на старту, имам осећај да је Роџер почео да игра своју игру и да је тренутно спреман и да игра меч као да је већ у полуфиналу”, сматра Бекер.

Немац је потом додао:

“Не мислим да је тако важно што је било давно у прошлости, него како сте играли протеклих недеља и месеци, а мислим да је Роџер играо добро. Лука Пуј, ког тренира Амели Морезмо, добар је играч, али не видим како може да га победи на Централном терену. Федерер би требало да сигурно стигне до друге недеље”, прогнозира Борис.

Што се тиче Кирјоса, Борис каже да би волео да види Кирјоса у врху, да оствари свој потенцијал.

“Ја сам од оних који желе да га виде како испуњава тај огроман потенцијал. Допада ми се много тога што доноси тенису. Ипак, он је по мени сада на раскрсници, ситуација је све незгоднија. Отишао бих толико далеко да се усудим да кажем да ако се не промени у наредних 12 месеци, онда неће бити ништа од њега. Брине ме што се њему никуда не жури да промени свој став и навике. Ово је индивидуални спорт и од њега зависи како ће живети”.

“Допада ми се и није ме брига што он рецимо изађе увече у ‘Пса и лисицу” пре меча. Није први Аустралијанац који је био такав. Ипак, желили да буде топ играч или само жели да флертује са својим талентом? Само он може да да одговор на то и надам се да је за оно прво”, каже Бекер.

Потом се осврнуо и на инцидент између Кирјоса и Надала, када је Ник погодио Рафу лоптицом у груди.

“Видим да се много причало о томе. Погодити свој противника је део игре, Иван Лендл и ја смо то често радили један другом. Немам проблем са тим. Неко би то рекао како је то сурово, али Ник је био предалеко на терену да би се то могло назвати тиме. Нисам против тога када противник покрива мрежу и немате мнго опција, не мислим да је то у реду, више бих волео да видим како му се извињава”, поручио је Бекер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар