Атлетико бљује ватру!

За Гризмана, његову сестру и адвоката - у недељу да си дошао на припреме! Мадриђани бесни због безобразног наступа Барселоне.

Фудбал 01.07.2019 | 15:33
Атлетико бљује ватру!
То није љутња, то је бес који вришти из сваке реченице. Из сваке речи. Знали су на Ванди Метрополитано да Антоан Гризман жели да оде. И сам им је рекао, признају. Али, ударила их је у жицу данас прича председника Барселоне Хосепа Бартомеуа да су преговори тек почели.

Из Атлетика хистерично вриште – није тачно! Преговори су почели још пре три месеца, али не између два клуба, већ су Барселона и Гризман решили да доведу Јорганџије пред свршен чин.

И зато је цела прича „хоћа Барса, неће Барса, хоће Гризман, неће Гризман“ само шарада за јавност. Атлетико Мадрид је објавио саопштење за јавност у којем се помињу и сестра и адвокат француског фудбалера.

„После изјаве предсеника Барселоне Бартомеуа на данашњој конференцији, око играча Антоана Гризмана, Атлетико Мадрид жели да јавности изнесе следеће: Дана 14. маја Антоан Гризман је обавестио Мигела Анхела Хила, Дијега Симеонеа и Андреу Бертија о његовој одлуци да напусти клуб на крају сезоне.

У данима после тог састанка, Атлетико Мадрид је сазнао да су Барселона и фудбалер постигли договор током марта, после друге утакмице Лиге шампиона са Јувентусом, а да су о условима разговарали још током средине фебруара.  

Поводом изјаве председника Барселоне Бартомеуа, желимо да кажемо да је тачно да су се Мигел Анхел Хил и директор Барселоне Оскар Грау састали јуче по захтеву Барселоне. Господин Грау је истакао жељу да пошто је откупна клаузула за играча пала са 200.000.000 евра на 120.000.000 евра да је његов клуб исплати у ратама.

Јасно је да је Атлетиков одговор био негативан, због тога што су Барселона и Гризман показали непоштовање према нашем клубу и навијачима. Као резултат свега овог данас, Атлетико захтева од играча, његове сестре, као његовог агента и од његовог адвоката, да се у складу са обавезама по важећем уговору, појави у недељу на почетку припрема са саиграчима.

Кроз ово саопштење за јавност, Атлетико жели да изрази најдубље згражавање због понашања те две стране, поготово Барселоне, због наговарања играча да прекрши важећи уговор са клубом усред сезоне, док су трајали мечеви са Јувентусом у Лиги шампиона и борба са Барселоном за домаћу титулу. Сматрамо да је такво понашање кршење свих правила о преговорима са играчима током сезоне и суштинско кршење интегритета спортских такмичења, поред наношења губитака клубу и армији наших навијача“, стоји у саопштењу Атлетика из Мадрида.

Дакле, Барселона сад нема куд осим да исплати одмах, у целости, откупну клаузулу за Антоана Гризмана. Другачије до играча неће доћи...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар