WБ: "Коко" Гоф не стаје!

Мора, јер распуст не траје вечно! Америчко чудо од детета стигло до осмине финала Вимблдона.  Америчка сензација наставила да живи сан – епски преокрет за осмину финала! Кори Гоф, 15-годишња америчка тенисерка, наставила је да бриљира на Вимблдону.  Шта зна дете шта је Вимблдон: Кори Гоф избацила и Полону Херцог! Америчка тинејџерка приредила још једно чудо!

Тенис 06.07.2019 | 14:36
WБ: "Коко" Гоф не стаје!
Млада америчка тенисерка Кори Гоф пласирала се у осмину финала Вимблдона, пошто је после преокрета победила Словенку Полону Херцог у три сета, 3:6, 7:6 (7) и 7:5.

Ова 15-годишња Американка у првом наступу на Вимблдону успела је да се домогне друге недеље најпрестижнијег турнира на свету и то пошто је Херцог спасила две меч лопте.

Њој је за тријумф над 60. тенисерком света на WТА ранг-листи било потребно два сата и 45 минута и у наредном колу играће против Румунке Симоне Халеп.

Румунка је нешто раније данас са 6:3 и 6:1 победила Викторију Азаренку из Белорусије, док је Петра Мартић из Хрватске са 6:4, 3:6 и 6:4 победила Американку Данијел Розе Колинс.

Гоф је после преокрета победила словеначку тенисерку Полону Херцог, у мечу који је трајао два часа и 45 минута игре – 3:6, 7:6(7), 7:5.

Ово је био први меч у којем је Гоф изгубила сет, пошто је у три меча квалификација и два меча главног жреба остваривала победе од 2-0 (победила Венус Вилијамс и Магдалену Рибарикову).

Занимљиво, на крају меча Херцог је имала већи број освојених поена (седам), али је претрпела пораз.

Гоф није имала одговор за снажне сервисе Херцог, којој није успела да узме више од три поена на сервису током целог меча, све до деветог гема другог дела игре.

Херцог је на ритерну при вођству 5:2 пропустила меч лопту, а онда још једну када је сервирала за победу, да би Американка пропуштене прилике казнила брејком и повратком у дуел.

У тај-брејку Американка је пропустила две сет лопте, али онда, некако, после једног феноменалног поена, успела да избори трећи сет. Херцог је затим затражила медицински тајм-аут, али убрзо наставила меч.

Американка је прва извршила притисак и повела са 4:1 у одлучујућем делу игре, али се Херцог вратила на 4:4. У тренутку када је словеначка играчица сервирала за 6:6 дошло је до благог пада у њеној игри. Гоф је одиграла мирно, сачекала грешке, а онда искористила прву меч лопту и прошла даље.

Гоф ће у осмини финала за противницу имати Румунку Симону Халеп, која је преслишала Белорускињу Викторију Азаренку – 6:3, 6:1.

Дете од 15 година у четвртом колу Вимблдона? Неко би рекао – бајке за децу су на другом спрату, али у овом случају не, то је реалност на терену у Лондону! Америчка тинејџерка Кори Гоф направила је још једно чудо и избацила је 13 година старију Полону Херцог – 3:6, 7:6, 7:5.

Играло се два сата и 45 минута, али млада Кори није попуштала ни на трен. Севале су размене, пуцали форхенди, бекхенди са спиновима, све што је Словенка слала са оне стране мреже, Американка је враћала назад. 

Имала је Херцогова вођство до 1.0 у сетовима и 5:2 у другом. И изгубила је. Дете са друге стране се заиграло и направило преокрет... 

Упорност, ментална снага и мирна рука Гофову нису изневериле. Девојчица која је на Вимблдон дошла као 313. тенисерка света играће у четвртој рунди највећег турнира на свету. Додуше, ту ће имати највећи изазов у каријери, јер ће се намерити на Симону Халеп, бившу број 1 на светској листи.

Али, неће имати Кори Гоф шта да изгуби ни у том мечу. Поготово што Румунки не лежи трава. Играће дете за своју душу, да обрадује и насмеје родитеље на трибинама. Свет је ионако већ добро упознао.

А, да, већ сада је Гофова обезбедила скок већи од 170 места! Тријумф над Полоном Херцог погурао је на 134. позицију WТА листе. И ту још није крај...

Победу је остварила и хрватска тенисера Петра Мартић, која је у три сета била боља од Американке Данијел Роуз Колинс – 6:4, 3:6, 6:4.

Чешка тенисерка Каролина Плишкова пласирала се у осмину финала, пошто је победила 29. тенисерку света Су Веј Хсије са Тајвана после три сета, 6:3, 2:6, 6:4.

Трећа тенисерка света победила је после сат и 46 минута. Она је у осмом гему првог сета направила брејк и повела у мечу.

Њена противница је узвратила у другом сету, два пута јој је одузела сервис и изједначила на 1:1, да би Плишкова направила брејк у трећем гему трећег сета, ту предност сачувала до краја и победила.

Плишкова ће у осмини финала играти против сународнице Каролине Мухове, која је победила Естонку Анет Котавеит са 7:6, 6:3.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар