Из Пала се види Токио: Срби презадовољни условима!

Чланови српске експедиције једногласни: на Палама имају све што им је потребно за квалитетне припреме.

Остали спортови 07.07.2019 | 10:51
Из Пала се види Токио: Срби презадовољни условима!
Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије стигла је на Пале, где ће боравити до 15. јула у оквиру припрема за турнир "Ц" групе интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2020. године.

Одбојкаши Србије квалификације ће одиграти од 9. до 11. августа у Барију у Италији.

Селектор репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да им је план да током боравка на Палама направе базу припрема која ће им после бити потребна за квалификациони турнир и за Европско првенство.

"Важно је направити ту базу у физичком и техничком смислу која ће им помоћи да изнесу све што је најважније. Овде је лепо, људи нас срдачно дочекују, а услови су одлични - од терена, хотела, реквизита и пружају све што нам треба. То је примарни мотив нашег доласка", истакао је Грбић.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин изразио је задовољство што већ трећи пут бораве на Палама, истичући да је гостопримство на високом нивоу.

Директор Културно-спортског центра "Пале" Мирослав Симовић рекао је да су поносни што су на Пале стигле мушка и женска одбојкашка репрезентација Србије.

Симовић је нагласио да су им обезбедили максималне услове у дворани "Пеки" и изрази наду да ће бити настављен континуитет њихових долазака.

Сениорска репрезентација Србије тренираће у Спортско-пословном центру "Пеки", где ће се припремати и за Европско првенство које ће бити одржано од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.

На досадашњих 29 шампионата Европе, одбојкаши Србије су учествовали на 25 и освојили 10 медаља и то две златне, једну сребрну и седам бронзаних.

Од када се Србија осамосталила 2006. године, на европским првенствима освојене су једна златна и три бронзане медаље.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар