Ухапшен још један Црногорац

Још један члан посаде из Црне Горе ухапшен је у наставку истраге о запликени око 18 тона кокаина на броду "МСЦ Гајан".

Свијет 06.07.2019 | 13:30
Ухапшен још један Црногорац
Идентитет ухапшеног није званично саопштен, а према сазнањима Дана, ријеч је о још једном Которанину.

Његово хапшење услиједило је након низа вјештачења и саслушања преосталих осумњичених, међу којима је већина држављана Црне Горе.

Одмах по проналажењу дроге на броду ухапшен је Будванин И. Ђ., како и Фонофаве Тијасага, који су радили на броду.

Они су признали да су током ноћи добили налог да са 14 чамаца на брод претоваре џакове у којима је био кокаин. Недуго затим ухапшена су још четири члана посаде, од којих тројица из Црне Горе.

Иако је након првог претреса брода утврђено да се у контејнерима пловила налази око 16,5 тона кокаина, након неколико дана утврђено је да је криминална група овим бродом покушала да прокријумчари 18 тона дроге.

Један од директора Царинске и граничне контроле САД (ЦБП) Каси Дарст потврдио је раније да је ово највећа заплијена наркотика у Америци.

"Данас могу званично саопштити да је ЦБП заплијенио историјску количину кокаина у нашој 230 година дугој историји, са уличном вриједношћу од око 1,3 милијарде долара", рекао је Дарст за америчке медије.

Један од званичника ДЕА је саопштио да је брод кренуо из Чилеа у Европу, да се заустављао у Перуу и на Бахамима прије него што је стигао до Филаделфије.

Осумњичени, осим И. Ђ. и Тисијаге, негирали су сумње истражитеља, тврдећи да немају никакве везе са заплијењеном дрогом.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар