Нови детаљи акције "Тебра"

Од раног јутра траје акција УСКОК и полиције у више хрватских градова па и БиХ. Ухапшено је више од десет особа које се повезује са дилањем дроге, подметањем пожара и премлаћивањима.

Регион 05.07.2019 | 23:02
Нови детаљи акције "Тебра"
У склопу акције кодног имена “Тебра”, специјалци с фантомкама прво су у седам сати стигли у насеље Малешница. У бијегу од полиције тамо је ухапшен мушкарац који се на брзину покушао ријешити дроге.

Муњевита акција потом је настављена у Пречком. Полиција је пресрела аутомобил из којег је извукла мушкарца. Пружао је отпор, што је видљиво и на његовом аутомобилу који је, након тога, уредно стајао паркиран на мјесту догађаја. На предњем стаклу наљепница синдиката МУП.

Хапшења су се потом наставила у другим дијеловима града, али и на острву Рабу и у Сплиту. Акција која је почела у Хрватској настављена је у БиХ. У Љубушком су ухапшене двије особе и заплијењено чак 300 килограма дроге сканк.

У 18 сати су кренула испитивања приведених пред инспекторима УСКОК. 

Како се сазнаје, готово сви ухапшени су стари полицијски зналци. Неки од њих су и раније били хапшени. Укупно их је 20, 10 ухапшених у Загребу, 6 у Сплиту, двоје на Рабу и двоје на Корчули.

Међу ухашенима су и Ђорђе Вулетић, Ђоко, иначе бивши полицајац, припадник кнежијске групе којем се судило у случају злочиначке организација. С њим је пао и Томислав Сабља с којим је већ пао, прије три године и то због покушаја крађе аутомобила. Ухапшен је и његов адвокат Андреј Илић који је познат као адвокат једног од осумњичених на суђењу убицама Иве Пуканића.

Сумњичи их се за цијели низ кривичних дјела из организованог криминала – премлаћивања, паљење аутомобила, дилање дрогом, а организовани се криминал прелио и преко границе у Босну и Херцеговину. Управо је тамо ухапшено више особа, међу њима је и једна гранична полицајка за коју се сумња, како РТЛ незванично сазнаје, да је помагала осумњиченима да дрогу пребаце у Хрватску и то другим, околним путевима, а не преко самог граничног прелаза.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зизи

06.07.2019 06:06

Мале казне па се врате да поново трују омладину. Сто их апсе кад це се опет договорити са судиом и послије пар мјесеци поново поцети радити.

ОДГОВОРИТЕ