Дачић одбрусио премијеру Рами

- Размишљам да можда послушамо савјет Едија Раме, па да сутра Министарство спољних послова Србије донесе одлуку о заједничкој спољној политици Београда и Бањалуке, као гесту који би потврдио да је и Србија за то да у региону треба престати са “истим старим с******а из прошлости” и ићи напријед - прокоментарисао је, са иронијом, министар Ивица Дачић данашњу изјаву албанског премијера да Србија не треба да се осјећа угрожено због споразума Тиране и Приштине о заједничкој спољној политици.

Србија 05.07.2019 | 19:11
Дачић одбрусио премијеру Рами
– Приштина не може самостално ни да води спољну политику, јер су Косово и Метохија саставни дио Србије, па, према томе, Рама је требало са Београдом да постигне тај споразум и сигуран сам да се он због тога не би осјећао уопште угрожено, већ да иде напријед – додао је шеф српске дипломатије, у истом тону. 

Међутим, каже Дачић, не брине њега Рама, него то што међународна заједница не реагује на очигледне покушаје стварања такозване “велике Албаније”.

– Тај план и пројекат се више и не крије, нити је реч о некаквој тајној завјери. Покушаји његове реализације дешавају се пред очима свих – упозорио је Дачић.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Канађанин

05.07.2019 17:24

Магла свуда, магла око нас из даљине једва цујно допире твој глас магла свуда, магла око нас прекасно је, узалудно, све је дубљи јаз. ИЛИТИ ТЕШКИ ШУПЉАК, ЗА КОСОВО СЕ БОРИ КОНСТРУКТИВНО А НЕ СА ФРАЗАМА. ИНАЧЕ ЧОВЈЕК ЈЕ НА ВЛАСТИ 20 ГОДИНА, ЗБОГ КОГА САМ И ПОБЈЕГАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

05.07.2019 17:44

Па и ви сте хтјели велику србију,а на крају је србија мања него икада у историји.Ко је за то крив?Политика тврдоглави и глупих политичара.Када ће срби схватити да тако не иде?Неможе једна мала сиромашна земља против великих сила.Неможе шујав против рогатог.Нажалост,има људи не и(политичара)којима је лакше један метер у стражњ*цу угурати,него милиметар у главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јанко

05.07.2019 19:22

Јасмине, не шири дезинформације, о великој Србији никада нико није говорио тих лудих деведесетих година, него о заштити српског становништва од повампиренога усташтва....Срби су једини народ који је хтио да сачува Југославију, јер су дали највеће жртве за стварање прве односно друге Југославије, нажалост најгоре су прошли, јер су запад, НАТО, Ватикан који су и рушили Југу ....сви смо добили што смо и тражили....уништено, разорено, покрадено....итд

Name

Гардиста

05.07.2019 20:30

За јанка:о каквој ти великој Србији прицас.Па Милосевиц да је хтио велику Србију,он би се први одвојио од Југославије,а не би остао задњи у њој,на крају и здравље и зивот дао.О каквој ти бре великој Србији прицас...

Name

гуз

05.07.2019 21:46

Кад упоредис београдски пасалук,који је био некад Србија онда садасња Србија и јесте Велика...

Name

Јоја

05.07.2019 18:14

Па гдје овај зиви? У којем времену? Има ли ико да га пробуди и освијести? Има ли ко да вјерује у ово сто овај прица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

05.07.2019 18:59

Алај им је одбрусио, тресу им се гаће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

По Дејтону нема цепања Босне без сагласности сва три народа

05.07.2019 19:17

Бар Дациц добро зна да је у Дејтону његов тадасњи сеф Милосевиц потписао да нема цепања Босне [и то стоји у уставу БХ] да без пуне сагласности да се сва три народса која зиве у два ентитета [РС и Федерација] и у једном дистрикту [Брцко] на рефеерендуму не усагласе. А све остало је супља прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

05.07.2019 20:31

Није ни у СФРЈ било цепања док се сви не усагласе,па се Босна отцепила,није ли тако?Молим?

Name

ре гардиста

05.07.2019 20:59

Кад вам је било стало до Југославије,сто је нисте у Словенији бранили,то и птице на грани знају,мој гардиста.Сути,показали сте право лице,ниста није било вриједно да се толики људи поубијају само зато сто су други,пресуде су валидне а не твоји тенденциозни квази аргументи.

Name

Аурелија

06.07.2019 05:52

Пустите ви Бањалуку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

06.07.2019 06:09

Немојте нас висе бранит кад нас браните пуно нас изгине.

ОДГОВОРИТЕ