Кинески милиони маме и Посебног!

Мурињо има позив Гвангџоуа! Жозе преговарао са газдом највећег кинеског клуба!

Фудбал 05.07.2019 | 23:45
Кинески милиони маме и Посебног!
Диже ли то Жозе Мурињо руке од европске каријере!? Понуда од великана, које би њему легле, нема овога лета, помињало се само да Њукасл размишља да га позове, али Португалац је то у старту одбио. И онда – изненађење! Мурињо је у преговорима са најбогатијим човеком Кине, Хуи Ка Јаном, око преузимања – Гвангџоу Еверграндеа!

Највећи клуб Кине, који је два пута освајао Лигу шампиона, плива у парама, може да доведе кога год хоће од фудбалера, а сада је решио да покуца и на врата једног од највећих тренера света.

Истина је да звучи све помало невероватно, иако вест долази из Енглеске. Тамо где су Мурињо и Ка Јанусликани на вечери. Довољно да се грудва закотрља и за кратко време направи лавину која сада „вози“ по целој планети.

Гвангџоу Евергранде за тренера сада има Фабија Канавара, али њему није баш до краја опроштено што је прошле сезоне изгубио титулу, која је годинама била у трофејној сали клуба. Газда је проценио да је, ипак, потребно неко велико тренерско име зарад доминације и у Кини и у Азији. А, од слободних тренутно нема већег од Жозеа.

Шта би могла Мурињу да донесе авантура на Далеком истоку? Милионе. Много милиона. Сигурно би био најплаћенији тренер у Азији, вероватно и на свету. Добио би и новац којим би могао да доведе играче које пожели. Истина, уз ограничење на квоти странаца. Испробао би се на неком новом пољу, стекао ново искуство.

Питање је само да ли је то довољно за амбицизиозног Португалца. Кинески фудбал, уз сво поштовање узлета и богатства које се улаже у њега, још је далеко од неких озбиљних висина. Чак ни у Азији није доминантан, последњу титулу Лиге шампиона освојио је 2015. године и то баш Гвангџоу.

Сигурно да Мурињу врата Европе не би била затворена ни да оде у Кину. Али, далеко од очију великана...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар