Јуве у страху, Барса се враћа по Де Лихта!

Ко на крају одлучује: играч или Рајола? Захуктава се борба за најтраженијег играча Европе.

Фудбал 05.07.2019 | 16:18
Јуве у страху, Барса се враћа по Де Лихта!
Нема краја сапуници око Матијса Де Лихта!

Најтраженији играч Европе је пре неколико дана био на корак од трансфера у Јувентус, али није готово. ПСЖ је и даље у игри, а вест је да се Барселона опет укључила у трку и да Јуве стрепи због Каталонаца.

Јувентус има договор са играчем захваљујући Мину Рајоли који ногама и рукама гура Стару даму у овој причи. Међутим, Јувентус нема договор са Ајаксом, док су Барса и ПСЖ много ближи споразуму са холандским шампионом.

Јувентусова стратгеија је била да преко Рајоле направи договор са играчем и да потом заједничким снагама врше притисак на Ајакс како би спустили цену. Де Лихту је обезбеђен богат уговор од скоро 12.000.000 евра годиње (бонуси укључени), Рајола ће добити већу провизију него да ради са било којим другим клубом, али проблем је што Ајакс неће спустити цену испод 75.000.000 евра. Јуве нуди „само“ 55.000.000 евра и бонусе.

Џентлменским договором са играчем пре неколико месеци, Ајакс је одредио цену од 75.000.000 евра и обећао да неће лицитирати, нити да ће тражити хлеба преко погаче. Де Лихту је обећано да може да иде за поменуту суму.

Међутим, Де Лихту се нису свидели Барсини понуђени услови, а у ПСЖ му се нешто баш и не иде. Јувентус му је дао најбоље услове, али се нада да неће платити пуну цену Ајаксу и да ће им Рајола помоћи да стисну Холанђане.

То би могло да буде контрапродуктивно за Јуве јер Ајакс полако губи стрпљење и могао би само у случају италијанског шампиона да повиси цену, док би за остале клубове важила сара цена.

Јувентусова нада да ће преко Рајоле утицати на играча је танка. Рајола је често уме да својим клиејнтима уђе у главу и окрене их против својих клубова, тако да траже трансфер и буду у некој врсти штрајка док клуб на крају не спусти цену. Међутим, са Де Лихтом то није баш тако лако. Он је дете клуба, има статус идола, био је капитен и у одличним је односима са клубом. Не жели да задњицом затвори врата клуба који га је направио. И то је оно што Рајоли квари планове.

Барса је опет нањушила своју шансу и чека да Овермарс потпуно изгуби стрпљење и одјави Јувентус због уцењивачког понашања. Каталонци су спремни да плате Ајаксу 70.000.000 евра што опет није оно што Ајакс тражи, али би могло да буде довољно. Два клуба су у одличним односима, Овермарс има посебне симпатије према бившем клубу и то је тренутно најбоља понуда за Ајакс. Много боља од оне Јувентусове.

Али Барса такође нема намеру да повећа понуду Де Лихту и да нарушава платну хијерархију у свлачионици. Холанђанин може да добије највише око 8.000.000 евра годишње као његов земљак и пријатељ Де Јонг.

Јувентус има оно што Барса нема, али и Барса има оно Јувентусу фали.

На крају ће све зависити од самог играча. Да ли одлучује он или Мино Рајола? 

А не треба заборавити ни ПСЖ који играчу нуди најбоље финансијске улове, а близу је да испуни и захтеве Ајакса. Њихов проблем је што су последња опција за Де Лихта из спортских мотива.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар