Слукас: Нисам ти ја за НБА!

Грчки кошаркаш Костас Слукас је у интервјуу за грчки "Етхнос" причао је о својој каријери, Жељку Обрадовићу, али и одлуци да се не отисне "преко баре".

Кошарка 05.07.2019 | 15:59
Слукас: Нисам ти ја за НБА!
Бек турског Фенера верује да он "не припада НБА лиги" и да се добро осећа у Европи, где се етаблирао међу најбоље играче.

"Свестан сам да нисам за НБА. У Европи сам тренутно један од најбољих играча. Наставићу напорно да радим, како бих и у будућности остао у врху", каже Слукас.

Слукас је у сезони иза нас изабран за члана најбоље петорке Евролиге. Иако су за његове услуге били заинтересовани Олимпијакос и Барселона, он је одлучио да продужи уговор са Фенером до 2022. године. Како тврди, то је била веома комплексна одлука.

"Ово је можда најважнија одлука у мојој каријери. Имао сам тежак период у Фенеру у првој сезони. Није било лако, патио сам. Дуго су се људи питали да ли је требало да напуштам Грчку. Ризиковао сам тада и сада осећам да је та одлука била права. У овом тренутку уживам у љубави и поверењу коју имам код навијача. Драго ми је да су се моји напори исплатили и да сам ту где јесам", каже Слукас.

Велики допринос у његовом останку у турском великану имао је и српски стручњак Жељко Обрадовић.

"У Фенеру имам идеалне услове за рад. Најважнији разлог због којег сам остао био је Жељко Обрадовић, за кога мислим да је најбољи тренер. Његов утицај на развој екипе и мене самог је огроман. Ове године смо све до априла били добри. Онда је дошло до проблема, било је доста повреда и на крају нисмо издржали", закључио је Слукас.

Костаса Слукаса у наредном периоду очекују припреме за Мундобаскет, а његова репрезентација смештена је у Ф групи, у којој ће још играти селекције Бразила, Црне Горе и Новог Зеланда.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар