Крај лијепе каријере на Вимблдону: Мало му је фалило!

Искусни Кипранин опростио се од професионалног тениса. Три пута је долазио на корак или два од гренд слема, али ипак није успео да подигне неки од најпрестижнијих трофеја. . .

Тенис 05.07.2019 | 10:17
Крај лијепе каријере на Вимблдону: Мало му је фалило!
Још Вимблдон и крај!

То је била порука Кипранина Маркоса Багдатиса (34) пре доласка у Лондон, на којем је овог четвртка завршио каријеру.

Ветеран из Лимасола опростио се од тениса дуелом против Италијана Матеа Беретинија (23) у другом колу Вимблдона. Коначан резултат био је 3:0 за тренутно 20. тенисера света. По сетовима, 6:1, 7:6, 6:3.

Багдатис се тим дуелом опростио од професионалног тениса, ставивши тачку на живописну каријеру, током које је од награда зарадио 8,8 милиона долара и остварио најбољи АТП пласман у августу 2006, када је био осми.

Те године био је на свом врхунцу. Играо је у финалу Аустралијан опена против Роџера Федерера (претходно избацивши Налбандијана, Љубичића, Родика...), а исте године је наступио и у полуфиналу Вимблдона, у којем га је зауставио Рафаел Надал.

Кипранин је те године био сензација, али није успео да понови сличну сезону, упркос неспорном таленту.

Штавише, на Аустралијан опену више ниједном није "добацио" даље од четвртог кола, а на Вимблдону је још само једном играо у завршници. Било је то 2006, када је играо у четвртфиналу против Новака Ђоковића и изгубио у мечу за памћење, од пет сетова!

Након тога, Кипранин више није долазио на неколико корака од гренд слем трофеја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар