WБ - Ђере: Ово ми је лекција!

Можда ћу убудуће играти мање турнира на трави! Тежак дан имао је Ласло Ђере на Вимблдону. Два меча у једном дану, прво у синглу, потом у дублу са Типсаревићем, оба пута је поражен.

Тенис 05.07.2019 | 12:11
WБ - Ђере: Ово ми је лекција!
Није му свакако било лако, посебно јер није имао много времена између два меча, буквално ни да се опорави, али такав је био распоред.

Против Аустралијанца Џона Милмана, рекло би се да је по резултату од 6:3, 6:2, 6:1 изгубио лако, мада је на терену то изгледало прилично другачије.

"Нисам играо толико лоше колико то можда резултат показује. Нисам искористио своје шансе и то је било пресудно. Милману је то давало снаге. Не могу рећи да ме је сломило или било шта, али ето, то ме је коштало, те неискоришћене шансе. Трећи сет је био мало слабији. У прва два сета сам у суштини био задовољан игром" каже Ђере.

Он и Типсаревић потом су на терену 11 изгубили од Мексиканца Сантијага Гонзалеза и Пакистанца Аисама Курешија у четири сета, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (3).

"Нажалост, изгубили смо и у дублу. Овде је специфично што се и дубл игра у три добијена сета, тако да није лако. Изузетно тежак дан, мислим да ми је потребан мали одмор како би могао да наставим сезону најбоље што могу", признао је тенисер из Сенте.

Каже да је још рано за анализу, да просто није имао довољно времена да све сагледа на прави начин.

"Не знам шта ми је најтеже било, нисам имао много времена да анализирам, морао сам одмах да играм тај дубл. Неколико брејк лопти, неколико полушанси на 30:30, мислим да у одређеним тренуцима нисам имао ни среће. Кад је противник фаворит и има предност због подлоге, а уз то немате ни среће... Не знам да ли би било боље и да је другачији био жреб".

Свакако је да ће му ово искуство много значити. У Србији нема терена са травнатом подлогом, практично нема где да се адекватно тренира, али пријавио се за неколико такмичења, како би се прилагодио.

"Први пут сам одиграо три турнира на трави у једној години. Драго ми је због тога што сам то урадио. Учим још игру на трави, ово ће ми служити као лекција за будућност. Нисам одушевљен њом, можда ћу убудуће играти мало мање, можда само један турнир пред Вимблдон. Можда је боље да имам другачији распоред. Био је у плану и Штутгарт, али драго ми је што сам отказао".

Требало је доста тога да се поклопи за боље резултате.

"Имао сам и лоше жребове на турнирима на трави. У Халеу сам изгубио од Штруфа, он човек је у доброј форми и још на трави која му лежи...Онда Фабијано, добио је Карловића, пре тога у првом колу Циципаса, шта рећи".

Сезона се наставља турнирима на шљаци, потом на америчком бетону. Све са циљем да се што пре дође до жељених Топ 20.

" Идем у Умаг, Хамбург, па онда следи америчка турнеја завршно са УС Опеном. Онда вероватно идемо у Азију. Верујем да могу да уђем у Топ 20 у скорије време, потрудићу се“, закључио је Ђере.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар