WБ: Спектакл - Надалу трилер против Кирјоса!

Рафаел Надал пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је после велике борбе победио Ника Кирјоса – 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3).  Надал зачепио уста Кирјосу: Какав меч! Контроверзни Ник Кирјос и фантастични Рафаел Надал пружили су публици на Вимблдону незабораван меч током ког је било прелепих спортских, али и доста неспортских потеза. Погађате због кога. . .

Тенис 04.07.2019 | 21:14
WБ: Спектакл - Надалу трилер против Кирјоса!
Други тенисер света у наредној фази такмичења играће против Жо-Вилфред Цонге, који је био бољи од Рикардаса Беранкиса.

Меч који су сви дуго очекивали потпуно је оправдао очекивања. Спектакуларни поени, тензија, међусобне провокације, свађе са судијом – овај меч је све то понудио.

Сви су сагласни да је овај дуел по интензитету и квалитету игре заслужио много више од другог кола, међутим не заслужује Кирјос због пласмана на АТП листи.

Видели смо СВЕ! 

Публика на Вимблдону већ у 2. колу добила је интересантан дуел Ника Кирјоса и Рафаела Надала, који су у сваком смислу те речи оправдали очекивања, пошто смо видели "тону" прелепих спортских потеза, али и оних "неспортских" који су подигли адреналин, као и забаву на виши ниво.

Видели смо Кирјоса који сервира "испод руке", свађа се са судијом и својим "боксом", напуцава Надала, али је и Шпанац у пар наврата показао да му "кључа крв".

Није био безобразан попут Аустралијанца и није то оно што је обележило његову игру, али је било момената када га је Ник Кирјос "убацио" у свој ритам, никако и онај на терену - пошто је на њему Шпанац ипак био господар.

После нешто више од три сата забавног тениса:

НИК КИРЈОС - РАФАЕЛ НАДАЛ 1:3 (3:6, 6:3, 6:7 (5:7), 6:7 (3:7))

У наредном колу Надала чека Жо-Вилфрид Цонга, који неће бити овако "популаран" изазов попут Ника Кирјоса, па ће макар "неспортска" пажња са меча изостати...

Шпанац је први сет на "Централном терену" добио без већих проблема (6:3), за само пола сата тениса, да би Аустралијанац "додао гас" у другом сету и одмах направио брејк. Потом је сачувао свој сервис, који је одмах био у опасности, па је такодошао до предности од 4:2 и деловало је да је на путу да изједначи...

Међутим, као што смо већ навикли од њега - БЛОКАДА.

Без освојеног поена на свој сервис завршио је седми гем другог сета, а онда љутито пришао столици након чега се први пут "запалио" и постао оно што смо навикли од њега.

"Лепо је бити тамо горе, моћно, зар не?", рекао је Кирјос судији Домусои након чега је КОНАЧНО добио опомену, а непријатно је било и Надалу.

Деловало је као да вербално малтретира арбитра у столици који није знао како да се одбрани од "отровних" стрелица Кирјоса, а све зато што није знао коме да замери на лоше одиграном гему.

И ко би рекао, након свега тога - Ник је направио брејк и изједначио резултат.

Већ почетком другог сета у нову расправу са судијом ушао је Кирјос, нејасно је због чега, али занимљиво је да је за то време Рафаел Надал то игнорисао и пимпловао је лоптицу.

"Мислиш да си важан, а заправо си нико!", рекао је Ник.

Све је потом "утихнуло" на неко време до осмог гема трећег сета када је Ник Кирјос "напуцао" Рафу Надала, после чега га је овај дуго и значајно гледао, а одмах потом је Шпанац направио дуплу сервис грешку.

Као да му је ушао у главу...