Крај велике каријере: Робену доста фудбала!

Арјен Робен завршио каријеру! Холанђанин ставио тачку на пребогату каријеру! "Тренутно сам здрав и желим да тако остане. Зато остављам фудбал, тако је најбоље", написао је Арјен Робен у опроштајној поруци од фудбала.  

Фудбал 05.07.2019 | 00:00
Крај велике каријере: Робену доста фудбала!
Доста му је!

Фантастични крилни фудбалер Арјен Робен (35) одлучио је овог лета да ипак заврши каријеру, иако се спомињала могућност повратка у родну Холандију, чак и Енглеску, након што му је 30. јуна истекао уговор са Бајерном.

"Без икакве сумње ово је била најтежа одлука коју сам донео у каријери. Љубав према игри и убеђење да и даље могу да се носим са целим светом, насупрот реалности да више нисам 16-годишњак који не зна шта значе повреде...", написао је Робен и онда поентирао:

"Тренутно сам здрав и желим да тако остане. Зато остављам фудбал, тако је најбоље".

Робенова каријера почела је још давне 2000. године када је дебитовао у дресу Гронингена, да би потом заблистао у ПСВ Ајндховену, заједно са Матејом Кежманом, одакле су обојица прешли у Челси који је правио екипу за велика дела.

На "Бриџу" је провео три добре сезоне (67 мечева и 15 голова у Премијер лиги), да би потом прешао у Реал Мадрид где је играо две године (50/11 у Примери). 

У лето 2009. године направио је најбољи потез живота када је стигао у Бајерн где је у наредних десет година играо у тандему са Франком Риберијем, а Бајерн се од обојице опростио овог лета након стотина и стотина голова.

Конкретно, Робен је за Бајерн одиграо 309 мечева и постигао 144 поготка, колико само после уласка с десна у средину и шутем левом, а забележио је и 101 асистенцију.

Само са Баварцима је освојио 20 трофеја, био је шампион у свакој од четири земље у којој је играо, а памтиће се и његов гол у финалу Лиге шампиона 2012/13 када је у надокнади времена "срушио" Борусију из Дортмунда.

Чекао се тренутак када ће објавити повратак у свој ПСВ, а Арјен Робен је на крају изабрао опцију која је растужила све искрене фудбалске заљубљенике - Арјен Робен завршио је играчку каријеру!

После растанка с минхенским Бајерном, где је доживео зенит каријере и заједно с Франком Риберијем годинама увесељавао фудбалске масе својим бравурама, Робен је оставио врата одшкринута за повратак на Филипс стадион, али је ипак решио да се од фудбала опрости с шампионском круном на глави.

“Размишљао сам много током последњих седмица. Сви знају да сам узео време како бих у миру донео коначну одлуку након последњег меча с минхенским Бајерном. На крају сам одлучио да завршим играчку каријеру“, написао је Робен у саопштењу за јавност и наставио:

“Без икакве сумње, ово је најтежа одлука коју сам донео у каријери. Одлука где су се срце и разум нашли у сукобу. Љубав према овој игри и убеђење да и даље могу да држим цео свет у својим рукама не подударају се с реалним оквирима јер не иде све онако како је било када сте имали 16 година, без повреда и брига на свету“.

Признао је Робен да је у овом тренутку здрав и спреман да настави играчку каријеру, али жели да остане у таквом стању због породице.

“Зато сам одлучио да се дефинитивно повучем из фудбала, мислим да је тако најбоље“.

Велики борац на терену Арјен Робен каријеру завршава са чак 30 клупских трофеја! Освајао је националне титуле у свим клубовима чије је боје бранио, а своје име градио је кроз ПСВ, преко Челсија и мадридског Реала, до минхенског Бајерна! У дресу ПСВ узео је холандско првенство и Суперкуп, са Челсијем је подигао две премијерлигашке титуле, један ФА куп, два Лига купа и један Комјунити шилд. Као члан Краљевског клуба освојио је Примеру и Суперкуп Шпаније, а врхунац је достигао у Бајерну – чак осам пехара шампиона Немачке, популарних Салатара, па онда још пет националних Купова, исто толико Суперкупова, а најважнији трофеј свакако му је Лига шампиона 2013, на шта се надовезао и европски Суперкуп исте године. Са Холандијом је био светски вицешампион 2010. и трећепласирани на истом турниру четири године касније. Последњи меч с Лалама одиграо је 10. октобра 2017. у слављу против Шведске резултатом 2:0. Освајач је бројних индивидуалних признања.

Невероватна каријера једног од најбољих на својој позицији у новијој фудбалској историји. Одмори се, мајсторе...

Шта би тек било да га повреде нису мучиле сваке сезоне...?!

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар