Оружане снаге не иду на границу

Министар одбране у Савјету министара у техничком мандату Марина Пендеш изјавила је да нема законског основа за слање припадника Оружаних снага БиХ на границу са Србијом и Црном Гором због мигрантске кризе.

Босна и Херцеговина 04.07.2019 | 17:08
Оружане снаге не иду на границу
– Припадници Оружаних снага БиХ могу се само привремено ангажовати, и то у складу са одлуком Предсједништва БиХ у случајевима природних катастрофа или несрећа – рекла је Пендешева у Бањалуци.

Она је појаснила да је то ангажовање могуће тако да се на појединим локацијама употријебе инжењеријске јединице ради запречавања локалитета, али не и да ту остану. 

Коментаришући набавку моторних возила за потребе Оружаних снага БиХ, Пендешева је рекла да је ријеч о вишегодишњем пројекту и капиталним улагањима која су одобрена и дефинисана одлуком Предсједништва БиХ.

– Припремили смо готово сву процедуру, али још радимо на бази одлуке о привременом финансирању и чекаћемо да се усвоји буџет – истакла је Пендешева.

Предсједавајући Савјет министара у техничком мандату Денис Звиздић рекао је у уторак, 2. јула, да је Савјет министара у техничком мандату задужио министра одбране Марину Пендеш да хитно припреми и Предсједништву БиХ упути одлуку о ангажовању инжењеријских јединица Оружаних снага на локације које мигранти користе за нелегални улазак у БиХ.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Марина Марина

04.07.2019 15:18

Паре су легле идемо даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

04.07.2019 15:49

Само их посаљи,да вец једном ријесимо проблем!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

04.07.2019 16:30

Цркните од муке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

04.07.2019 19:42

Ипак се Миле пита,неце ОС БИХ на границе,дај ба Министрице купите који аутобус и минибус да неидемо са оним крсевима на стразе,мало мало па останемо на путу у квару,свака ћаст оним људима сто их возе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

04.07.2019 21:55

Хахаха ми вец одавно идемо својим аутима на стразе,јер од два аутобуса у Бања Луци,оба су у квару и надам се да их неце направити

Name

Ре

04.07.2019 21:54

Па И то је природна катастрофа нагулило пола азије И африке за ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

04.07.2019 22:51

замајавање никад не говоре колико су добили од еу за избјеглице. Лазу народ а просле године све договорено! Новац легао али ни десети дио није улозен на мигранте. Да није тако зар неби било логицно напунити неколико возова миграната и назад преко дрине али сви лазу народ јер су се дебело омастили!“

ОДГОВОРИТЕ