Биће Фенер опет као гром!

Нандо де Коло пред потписом! Трансфер Гудурића отвара врата Французу.  Зарађено од Гудурића, Фенер троши на шампиона Евролиге.  Француз који је пре неколико месеци подигао највреднији европски трофеј доселиће се у Истанбул.

Кошарка 04.07.2019 | 21:02
Биће Фенер опет као гром!
Навијачи Фенербахчеа не морају да брину, тим ће и за следећу сезону бити као гром! Отићи ће Марко Гудурић и Никола Мели у НБА лигу, али зато стиже један од најбољих европских кошаркаша последњих година – Нандо де Коло.

Како пишу упоредо турски и бројни европски медији, Де Коло и Фенербахче су увелико у преговорима и близу су коначног договора. Француски репрезентативац је слободан играч, пошто му је на крају прошле сезоне истекао уговор са ЦСКА из Москве.

Шпекулисало се да је Де Коло најближи преласку у Реал Мадрид, међутим, Фенербахче је из потаје, макар за јавност, излетео у први план и практично завршио посао.

Турцима новца не недостаје, поготово после уговорених одлазака Гудурића и Мелија, а добар део ће морати да искеширају Де Колоу, који је предводио ЦСКА до друге европске титуле у четири године пролетос у Виторији.

Француски ас је прошле сезоне у Евролиги просечно бележио 14,7 поена, 3,4 асистенције и 2,5 скокова по утакмици.

Пред најтрофејнијим европским тренером Жељком Обрадовићем је значајан посао овог лета у реконструкцији тима.

Уз испраћаје Николе Мелија и Марка Гудурића у НБА лигу, Фенербахче је потписао нове, вишегодишње уговоре са Костасом Слукасом и Луиђијем Датомеом. 

Ипак, вест која је објављена овог четвртка, могла би да баци у други план све остале.

Специјализовани портал Спортандо објавио је да је сјајни француски бек Нандо Де Коло (32 године, 196 центиметара) надомак потписа уговора са Фенербахчеом!

Двоструки освајач Евролиге (2016, па 2019), растао се са ЦСКА Москвом неколико дана после краја сезоне 2018/19. Претходно је носио дрес "армејаца" од 2014. до 2019. и у њему освојио и признање МВП Евролиге за 2016, као и четири титуле ВТБ лиге.

"Фенербахче има новац, с обзиром на обештећења од Гудурића и Николе Мелија, а Де Коло би могао да буде прво појачање", објашњено је на порталу Спортандо.

Један од најбољих нападача Европе играо је од 2012. до 2014. године у НБА лиги за Сан Антонио и Торонто, а претходно је носио дрес Валенсије, у којој је стекао афирмацију.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар