WБ: Ђере испао, Барти и Стивенс за мање од сат прошле!

Одличне представе Аустралијанке и Американке на Вимблдону.  Пропуштене прилике укопале Ђереа! Српски тенисер изгубио у другом колу Вимблдона од Џона Милмана.  Ђере пропуштао шансе и завршио наступ на Вимблдону.  Српски тенисер Ласло Ђере елиминисан је у другом колу Вимблдона после лошег наступа у четвртак.

Тенис 04.07.2019 | 14:42
WБ: Ђере испао, Барти и Стивенс за мање од сат прошле!
Скупо су Ласла Ђерера коштале пропуштене прилике у мечу другог кола Вимблдона, прескупо! Други рекет Србије завршио је такмичење на највећем тениском турниру већ на другог препреци, а деловало је да би могао много даље. Бољи од њега, а заправо мање лош за два сата и седам минута игре у Лондону био је Џон Милман који је славио са 3:0, по сетовима 6:3, 6:2 и 6:1.

На почетку је виђен компетитиван тенис, и деловало је да српски Дејвис куп репрезентативац може до победе. Али, што његовом неодлучношћу, што због противника и малог недостатка среће, већ тада је кренуо да пропушта брејк прилике. То ће га буквално прогонити до последњег поена на "Ол ингланд клубу ". Незгодни Аустралијанац је у осмом гему дошао до брејка и одмах је потом довршио посао у првом сету.

Наставио је Ђере да притиска сервис противника и да долази до брејк прилика које потом није користио. Тако је било и на почетку другуг сета када је прво Лаци пропустио две везане прилике да би одмах у следећем, петом гему попустио и дозволио вођство противнику који га је и дуплирао до краја тог дела игре. То је био и преломни тренутак наког којег није било повратка.

Иако му то није манир, момак из Сенте је, можда и нежелећи тада деловао као неко ко се заправо предао, те је одмах препустио сервис на почетку завршног сета. Међутим, одмах у следећем гему је узвратио истом мером, показавши да дизање беле заставе још не долази у обзир. Био је то, испоставило се тек тренутак луцидности који ипак није дуго потрајао.

До краја одмеравања наш млади ас је искористио тек једну од указаних осам брејк прилика, а његов противник шест од 15. Сем, тога, имао је и чак 50 неизнуђених грешака, те је пораз био неминован. Ђере, пак није завршио такмичење у Лондону, а да ли му је ово последњи дан на 133. издању Вимблдона, сазнаће касније поподне када у пару са Јанко Типсаревићем изађе на сусрет првог кола мушког дубла против мексичко-пакистанске комбинације коју чине Сантјаго Гонзалес и Ајсам Ал Куреши. Боље из тог одмеравања у другој рунди већ чекају четврти носиоци, Хрват Мате Павић и Бразилац Бруно Соареш.

Џон Милман ће се за продор у осмину финала Вимблдона борити против искусног Американца Сема Кверијакоји је избомбардовао на препад са 26 асова младог и талентованог Московљанина Андреја Рубљова за 96 минута и тријумф резултатом 6:3, 6:2 и 6:3.

Ђере је пропуштао своје шансе против Џона Милмана који на крају лакше него што се очекивало стиже до максималне победе са 6:3, 6:2, 6:1.

Аустралијанцу је било довољно два сата да елиминише Србина који је пропустио седам од осам брејк шанси, направио је скоро три пута више грешака од ривала (50-19), па му ништа није значило што је имао 7-0 у ас ударцима и 25-16 у винерима.

Ђере улази агресивно у меч и одмах стиже до две брејк шансе, али их не користи.

Уследила је велика борба у којој је Ђере био нешто опаснији ривал, боље је и сервирао и у седмом гему долази до нове две прилике за брејк.

Ни овај пут не користи шансу коју је изборио, Милман поправља сервис и одолева, а то му повећава самопоуздање док деморалише Србина.

То Аустралијанац максимално користи и чим му се указала прилика да узврати он је користи, прави брејк и добија први сез 6:3.

Ђере наставља у истом ритму, агресивном игром константно угрожава сервис ривала, па и у другом сету први стиже до брејк прилика.

Опет је имао двоструку шансу, али опет обе пропушта, што му "убија" самопоуздање, а то Милман још суровије кажњава, прави два брејка у низу и стиже до 2-0.

Индиспонирани Ђере губи сервис и на старту трећег сета, али већ у наредном после седам пропуштених прилика користи коначно осму и враћа брејк.

Међутим, то није уздрмало Милмана, који прелази у контранапад и у маратонском гему од десетак минута успева да сломи и последњи отпор Ђереа, користи шесту брејк шансу за брејк који капитализује и прелама меч.

Ђере се тада потпуно предао, па још два пута губи сервис и Милман одлази на мегдан Сему Кверију.



Две потенцијалне шампионке Вимблдона, Ешли Барти и Слоун Стивенс отвориле су четврти дан текућег Винмблдона експресним и убедљивим победама за мање од сат времена игре.

Првој играчици света ја у другој рунди требало само 55 минута игре за пласман у треће коло против Белгијанке Алиасон Ван Ујтванк, резултатом 6:1 и 6:3. Њена наредна противница је победница меча између Британке Херијет Дарт и и Бразилке Беатриз Хадад Маје.

Американка Слоун Стивенс је била нешто експедитивнија од Барти, за "читав" минут славивши против опоненткиње из Кине, Јафан Ванг са 6:0 и 6:2. Девета носитељка сада чека бољу из одмеравања Чехиње Катерине Синијакове и домаће играчице Џоане Конте.

Дан је експесно  завршила и одлична Кинескиња Ћијанг Ванг која је такође за 54 минута помало неочекивано брзо преслишала Словенку Тамару Зиданшек победом од 6:1 и 6:2. Она ће се за продор у осмину финала борити са Белгијанком Елиз Мертенс или Румунком Моником Николеску.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар