Ђоковић о "нападу"...

Некад пријају таква питања, али сам осетио осуду.  Новак Ђоковић прокоментарисао је за Спорт Клуб непријатну ситуацију на прес конференцији и расправу са новинаром на тему "Џастин Гимелстоб".

Тенис 04.07.2019 | 16:36
Ђоковић о "нападу"...
Гимелстоб је био један од тројице представника играча у Асоцијацији тениских професионалаца (АТП), али је с тог места смењен.

Он је условно осуђен на три године због напада на једног пријатеља и његову жену новембра прошле године.

"Очекујем да ће да ме питају тако нешто. Када сам се прихватио улоге председника Савета играча, када су ме играчи изабрали, био сам свестан да ћу добијати политичка питања у оквиру нашег спорта. На то сам спреман и углавном имам спремне одговоре јер ми је стало и свестан сам шта се дешава. Некад ми и пријају таква питања", рекао је Ђоковић у разговору за Спорт Клуб.

Новинар Бил Симонс је упорно покушавао да "извуче" одређену изјаву од Ђоковића, нагласивши да подржава Гимелстоба.

"Имао је емотивно излагање о Гимелстобу. Нисам чуо да су се ствари тако десиле. Мора човек да процени када може да се избегне питање, а када може да се одговори. Ја сам одлучио да одговорим јер је господин био коректан према мени током каријере, али сам осетио да је тон прешао у осуду. Покушао сам да њега смирим, не себе, јер је био мало потресен".

Гимелстоб је веома близак са Ђоковићем и били су веома блиску док је овај обављао функцију у АТП.

"Џастин и ја имамо добар однос, ценим његову посвећеност и напор коју је уложио да представља играче. Један је од ретких, ако не и једини који се толико борио за играче у поселдњих десет година. Добро знам шта се дешава иза завесе и колико има прљавих игара, а он је велика предност за играче. Жао ми је што се повукао, али то је морало да се деси због целог судског процеса. Када се буде решило, а он ми је рекао да процес и даље траје, покренуо је оптужбе против човека који је лагао, а ако се тако десило, врата му неће бити затворена. Има ту свашта нешто, нисам у позицији да причам јер не знам шта се све десило. Нећу да мешамо шта осећам према њему, а осетио сам отворне стрелице јер сам у добром односу с њим. Није убио човека, тек треба да се покаже шта се десило", закључио је Новак.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан

04.07.2019 15:09

Ноле најбољи си. ЛЕГЕНДО.

ОДГОВОРИТЕ