Данас почиње Еxит

Деветнаесто издање ЕXИТ фестивала почиње данас, а први фестивалски дан носиће назив ОПЕНС Даy у част титуле Омладинске престонице Европе коју ове године прославља Нови Сад.

Забава 04.07.2019 | 10:31
Данас почиње Еxит
Један од најишчекиванијих имена овогодишњег фестивала свакако су британски рок великани Тхе Цуре који на главну бину ЕXИТ фестивала излазе већ у 20.30х, па се свим посетиоцима препоручује да дођу најмање сат раније на тврђаву, јер се очекују велике гужве на фестивалским улазима који се због овог концерта отварају већ од 18.30х часова.

Препоручује се да публика уђе пре почетка концерта, како би на време набавили и напунили и званичне фестивалске картице којима је једино могуће плаћање пића и хране на фестивалу.

На главној бини фестивала посетиоце већ у 19.15х очекује загревање уз сјајни састав 65даyсофстатиц које је Роберт Смитх лично одабрали као предгрупу за Тхе Цуре! Спектакуларна церемонија отварања фестивала традиционално је заказана тачно у поноћ, а њен главни мотив је “Пеаце он Еартх, Пеаце wитх Еартх”.

Током ње ће бити упућен апел за промене на нивоу целог човечанства са једним заједничким циљем за све нас - да спасимо живот на планети! Након тога, посетиоце очекује журка на 40 бина и зона широм Петроварадинске тврђаве, уз звезде као што суЛост Фреqуенциес, Мацео Плеx, Цхарлотте де Wитте, Тхе Селецтер и бројне друге, док ће најјаче вече у историји фестивала у великом стилу на мтс Данце Арени затворити најпопуларнији ДЈ свих времена, Царл Цоx.

Одмах после церемоније отварања, главну бину ће у 00.30х, преузети белгијски хитмејкер Лост Фреqуенциес, а партимејкерска нит наставља се и у 01.45х уз руски двојац Филатов & Карас и након њих уз Белгијанце Тwо Пауз, у 03.20х. У 04.30х заказано је затварање главне бине првог фестивалског дана, уз ДЈ Песста.

Једнако горљиво биће и на других 40 бина и зона ЕXИТ фестивала, те ће колосална мтс Данце Арена тога дана у 22.30х да представи публици Илију Ђоковица, а у поноћ пред масиван ров Арене, по први пут иступиће тецхно ветеранка Моника Крусе, која ће направити праву увертиру за младу тецхно Белгијанку Цхарлотте де Wитте, која наступа у 01.30х.

У 03.00х почиње једна од највећих електронских звезда данашњице Мацео Плеx, а Арену и ЕXИТ првог дана фестивала затвориће управо Царл Цоx са наступом који почиње у 06.00х. Између та два наступа, у част дестогодишњице откако су Царл Цоx и Греен Велвет наступили заједно и приредили једну од највећих журки у историји светске електронске музике, ове ће године Царл Цоx наступити заједно са Мацеом Плеxом у бацк2бацк наступу од 5 до 06.00х.

Миљеница фестивала свакако је Аддико Фусион бина, која ће већ првог дана представити праву фузију звукова, те у 21.00х почиње рокенрол састав Мац Тире, а у 22.10х пред публику ће иступити андрогина Словенка Раивен. Новосадски хероји Самостални референти започеће свирку у 23.20х и загрејати све присутне за британске ска легенде Тхе Селецтер који стижу у 00.40х. 

Разиграни дух на Фусиону наставља се у 02.30х уз веселу сарајевску тројку Хелем нејсе, а хип-хоп низ ових Сарајлија продужиће балканска рап краљица Сајси МЦ у 03.30х и тиме припремити терен за обожавање репере Бад Цопy који наступају у 04.30х! Но Слееп Нови Сад ове године креће жестоко већ од првог дана јер ће угостити водеће техно звезде нове генерације И Хате Моделс, Бостон 168, СХДW & Обсцуре Схапе и друге извођаче који ће наступати под заставом минхенског клуба ММА. 

У Нови Сад већ су стигли први љубитељи Еxита, а улице града врве од живота и фестивалског узбуђења! Камп фестивала примио је своје прве посетиоце и све је спремно за наредна четири дана прославе музике и живота! Публику очекује потпуно спектакуларан изглед главних фестивалских бина, које ће бити "обучене" у боје ЕXИТ племена, уз врхунску продукцији, за још једно успешно издање фестивала!

Б 92
фото: интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

прекидац

04.07.2019 09:27

Дјани покази им како ствари стоје

ОДГОВОРИТЕ