Новинар "нагазио" Ђоковића: О чему причате?!

Нема потребе да ме нападате! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, имао је расправу са новинаром Билом Симонсом после победе у другом колу Вимблдона.

Тенис 04.07.2019 | 10:54
Новинар "нагазио" Ђоковића: О чему причате?!
Новинар је желео да извуче неки одговор од Новака, а који је у вези са Џастином Гимелстобом – Американацем који је био један од три представника играча у Асоцијацији тениских професионалаца (АТП), али је с тог места смењен.

Гимелстоб је условно осуђен на три године због напада на једног пријатеља и његову жену новембра прошле године. Иначе, Гимелстоб је веома близак са Ђоковићем и били су веома блиску док је овај обављао функцију у АТП.

"Прочитаћу шта пише у пресуди. Причао сам са Џастином, објаснио ми је да још пролази кроз процес. Није још готов на суду. Знам његову страну приче. Као што сам и рекао, имам добар однос с њим. Ако на крају свега буде осуђен као крив, очигледно је да неће имати моју подршку да остане у спорту", рекао је Ђоковић.

Новинар је потом наставио: "На суду је речено да је крив. То је оно што пише у закону Калифорније".

"Добро", кратко му је одговорио Новак.

"Ви прихватате ту кривицу, за тај злочин што је урадио", наставио је новинар.

"Добро. Слушајте, проћићу кроз документ. Могу да причам са вама следећи пут", одговорио му је Ђоковић.

"Захваљујем се", узвратио му је Симонс.

"Нема потребе да ме нападате", одмах је рекао Новак.

"Не нападам вас уопште", казао је новинар.

"Ја се тако осећам, као да ме нападате", наставила се конверзација међу њима.

"Веома је осетљива тема, а ви сте лидер", рекао је новинар нашем тенисеру.

"Саслушајте ме. Разумем све, стварно разумем. Очекивали сте да ја будем одговоран за Савет и за играче зато што их заступам", рекао је Ђоковић.

Подсећамо, многи људи из тениса напустили су Савез играча пре неколико дана, а на чијем је челу Ђоковић. Гимелстоб је представљао Новака и све остале на АТП. Међутим, то више не ради.

"Не причам уопште о Савету играча", рекао је новинар.

"А, о чему причате? Хоћу више да завршим с овим", одговорио му је Ђоковић.

"Говорим о вашем коментару. Нисам размишљао о томе да ли Џастин треба да се врати и да буде део Савеза и вођа. То је оно на шта мислим", рекао му је новинар.

"Говорите о вођењу Савеза. О томе сам и ја причао", казао је српски тенисер.

"Да, о томе да се Џастин врати у Савез", наставља новинар, који наравно не би волео да се Гимелстоб врати у Савез, штавише не би волео уопште да се врати у тенис.

"О томе сам и ја причао. Само осећам да није потребно да упирете прст у мене за нешто што он јесте или није урадио. Рекао сам вам да ћу прочитати шта пише у папирима. После тога можемо ми овде да причамо", рекао је Новак и наставио:

"Нема разлога да причате са мном на такав начин. Осећам да кривите мене за нешто што је он урадио или што га подржавам. Кажем вам још једно, имам добар однос са њим, увек сам имао. Нећу да вас лажем. Али ако је крив за злочин, то очигледно мења доста ствари око његове будућности у нашем спорту.

"Али, ако то није случај, ако није крив. Онда би могао да користи нашем спорту. Представља тенисере већ десет година. Рекли сте то на почетку", дао је опиширан одговор Ђоковић.

"Знам, има сјајне вештине", рекао је новинар.

"То је све", одговорио му је Ђоковић.

"Не оптужујем вас лично", казао је новинар.

"Знам да ме не оптужујете. Само имам осећај да ме стављате у ову позицију за нешто што он јесте или није урадио. То је једино што ја кажем", наставио је Новак.

"Кажем јер нисте погледали ситуацију озбиљно", рекао је новинар.

"Хоћу", казао је Новак.

"Хвала вам", додао је новинар.

"Хвала вама", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар