Ерупција: Туристи бјежали у море

 Италијанско острво Стромболи погођено је низом опасних ерупција вулкана које су данас натјерале туристе да са плажа бјеже у море.

Свијет 03.07.2019 | 19:07
Ерупција: Туристи бјежали у море
Двије нове ерупције десиле су се на чувеном острву, а из вулкана излеће црвено усијано камење звано "лапили", кажу локални извори, преноси АНСА.

"Из кратера излази огроман стуб густог црног дима", рекао је агенцији један свједок.

Други су свједочили о снажној експлозији: "Чули смо прасак, а онда се стуб од дима и лапила сручио на насеље Ђиностру, а видео се пламен на обронцима вулкана".

Да су пожари избили на острву потврдили су агенцији из ватрогасне и шумарске службе на острву, а за сада нема детаљнијих информација о повријеђенима или причињеној. 

На острву Стромболи је током педесетих година прошлог вијека сниман филм у коме је глумила Ингрид Бергман, а у посљедњих неколико деценија је, заједно са осталим Еолским острвима, постало омиљена локација за изградњу кућа за одмор у којима одсједају богате и славне личности. 

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хаха

03.07.2019 17:48

Нек врати бог како су авиони полијетали па бомбардовали нас РС и СРБ јос це вама бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

реплика

03.07.2019 21:34

Опет ће значи бити невремена и поплава у РС-у.

Name

Дзиги

04.07.2019 07:00

колико си затрован мрзњом, Незнам ста мислис како це бог вратит вама који сте запоцињали ратове у бивсој Ј. и тако поубијали масу недузног народа. Мени је зао сто је и тамо настрадао недузан народ умјесто политицара којима ти пуно вјерујес. Благо теби.