Кирјос о Надалу: Ми да одемо на пиво? Немогуће!

"Није се лепо пробудити у овој глави сваки дан, али шта можеш?", поручио је Ник Кирјос после проласка у друго коло Вимблдона где га чека Рафаел Надал.

Тенис 03.07.2019 | 18:42
Кирјос о Надалу: Ми да одемо на пиво? Немогуће!
Иако је очајно почео меч против земљака Џордана Томпсона, на време се "подигао" Ник Кирјос и прошао у друго коло Вимблдона, где нас тек чека спектакл.

Ако је већ у првој рунди такмичења показао "жуте минуте" када је испуцавао лоптицу ван стадиона и имао вербални обрачун са судијом, шта нас тек чека када му у четвртак на мегдан изађе Рафаел Надал, с којим већ има историју.

Није упућивао Шпанцу толико тешке речи као Ђоковићу, али је помало "наелектрисана" атмосфера између њих иако су одиграли тек шест дуела - скор је 3:3!

Ник Кирјос је прво одговарао на новинарска питања која су се тицала његових контроверзних потеза против Томпсона, на шта је рекао да је рекао да је то све "било у афекту и у жару борбе", док је кратко прокоментарисао однос са Рафаелом Надалом.

"Мислим да Рафа и ја не бисмо могли отићи у бар и попити пиво", рекао је Кирјос.

"Једноставно, не познајем га, не познаје ни он мене. Пуно лакше разговарам с неким другим играчима, а с некима је теже. Поштујемо се и то је то", додао је Аустралијанац који се најлошије "капира" са играчима који су "сурови професионалци".

Тенис и тениска публика и даље тешко прихватају то што се Кирјос понекад ноншалантно понаша на терену, чиме сматрају да не поштује оне који долазе да га гледају.

"Овај спорт има страшан проблем са схватањем играча. Ја сам другачији и играм другачије и то одмах подигне прашину, али ја сам такав. И онда сви мисле да је то нешто чудно".

"Да смо сви исти, мислим да би тенис био досадан. Не, не мислим да му недостаје забављача и не знам зашто се људи с тиме замарају. Не разумем зашто људи не разумеју да смо друкчији...", одговорио је контроверзни Аустралијанац који, ако ништа, некада зна да разбије "учмалост" у овом спорту.

Ипак, ту границу често прелази, посебно изјавама и коментарима на друштвеним мрежама када упире у ривале, посебно Новака Ђоковића.

Каже да га они највише мотивишу да игра добро и фокусирано.

"Ја се никад нећу променити. Био сам овакав на терену и кад сам имао 12 или 14 година. Ја се само желим забављати и играти тенис на начин на који мислим да би га требало играти. А људи ће ме увек гледати, говоре да не смем тако играти, да нисам префињен, али на крају ће сви гледати. Нема то никаквог смисла. Није се лепо пробудити у овој глави сваки дан, али шта можеш?", закључио је Кирјос на питање о публици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар