У дипломатију са спорном дипломом

Драган Јаћимовић, нови амбасадор у Сјеверној Македонији, одлази у дипломатију са спорном дипломом добијеном прије три године на приватном факултету који затворен и пренамјењен у старачки дом.

Босна и Херцеговина 03.07.2019 | 14:19
У дипломатију са спорном дипломом
Након што су скоро сви амбасадори Босне и Херцеговине који долазе из Републике Српске смјењени, полако се приводи крају именовање нових дипломата. Одмах након што је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик предложио нове амбасадоре који ће нас у наредном периоду представљати у свијету стручна јавност је остала запрепаштена већином имена.

Велику пажњу су одмах привукла именовања Синише Михаиловића, уредника информативног програма РТРС-а на позицију генералног конзула у Истанбулу, затим Додиковог савјетника Александра Врањеша за амбасадора у Загребу или тениског тренера Бојана Вујића за амбасадора у САД. И док је јавност остала затечена познатим именима, многи други непознати људи, без имало искуства у дипломатији промакли су испод радара јавности.

А међу њима се на првом мјесту издваја Драган Јаћимовић из Козарске Дубице, који тренутно ради у Министарству породице, омладине и спорта, а предложен је за амбасадора у Сјеверној Македонији. 

Ово именовање је посебно занимљиво јер Јаћимовић нема никаквог дипломатског искуства, а о његовим компетенцијама за ову позицију најбоље свједочи диплома коју је стекао на факултету у Градишци прије три године.

Данас, овај факултет више и не постоји. Претворен је у старачки дом. Иначе, Јаћимовић је прије тога уписао приватни факултет “Јањош” у Приједору, гдје зе завршио три године, а онда је школовање наставио на исто тако приватном факултету “Примус” у Градишци. Да ствар буде још занимљивија, након завршеног високог образовања Јаћимовић је постао, ни мање ни више него дипломирани менаџер јавне управе. 

На диплому новог амбасадора указивали су и из Уније студената Републике Српске. Тако се његово име нашло на списку заједно са људима чије дипломе су стечене на нерегуларан начин, а који је кровна студентска организација објавила.



Списак са лицима која се налазе на важним државним или политичким функцијама, а који имају сумњиво стечене дипломе

Нови амбасадор Јаћимовић, који још увијек чека агреман и води се као запослен у министарству породице, омладине и спорта РС, гдје, како незванично сазнајемо и не долази, каже да га пуно не занима шта се прича о њему. 

Он тврди да је све радио транспарентно, па тако и завршио факултет и стекао диплому, коју може свако да види. 

„Ја сам 180 бодова завршио на Јањошу, а онда до 240 на Примусу. Факултет сам завршио прије три године. Све можете провјерити“, каже Јаћимовић и наводи да људи не желе да виде његове успјехе, већ само траже нешто чиме би га напали.

„Ја знам људе који су завршили два факултета, а немају посао јер су неспособни. Ја ништа нисам украо, али некоме је занимљиво мене пеглати“, рекао је Јаћимовић и похвалио се својим успјесима.

„Нико не говори како сам довео Ивану Шпановић или однио шал РС на Свјетско првенство у одбојци. Ја сам направио спортски центар у Дубици и још много тога“, рекао је Јаћимовић, који је само један од примјера лоших потеза при имановању амбасадора који су делегирани из РС.

Струча јавност ово оцијењује као пропуштену прилику да се преко људи са компетенцијама и искуством, Република Српска и Босна и Херцеговина представе у најбољем свјетлу. Овако ћемо, како кажу, само направити контра ефекат.

Занимљиво је да онај који се потписао испод приједога за нове амбасадоре из РС, а то је Милорад Додик није много ни учествовао у њиховом избору. Како је већ познато, Додик много пажње не посвећује дипломатији и избор нових амбасадора је препустио другим људима из своје странке, који су то злоупотријебили и тако уништили добру прилику да се пошаље другачија порука из РС.

Бивши амбасадор Игор Давидовић, који тренутно обавља функцију вишег истраживача и координатора програма у Центру за примењене европске студије у Београду каже за БУКУ да су критике на именовања амбасадора из БиХ које долазе у посљедње вријеме итекако оправдане. 

Он наводи да се то посебно односи на оне кадрове које је предложио српски члан Предсједништва Милорад Додик. 

„Напросто је разумљиво да имамо сталне коментаре који су потенцирали политичку подобност именованих, а то се може разумјети, јер свака опција жели имати некога ко ће бити на бранику њиховог става и интереса. Али, ту се поставља кључно питање, а то је да ли је било ко од именованих заиста и квалификован да такву функцију врши на начин који та функција захтјева. Он мора располагати професионалним способностима. Мора бити спреман да се служи инструментаријем дипломатске праксе, а тешко је рећи колико су за то ови људи обучени и спремни“, рекао је Давидовић, који наглашава да људи са неадекватним образовањем и без искуства могу само нанијети штету Републици Српској у иностранству.

Он тврди да код нас никад није у суштинском смислу схваћена улога дипломатије, па се тако ни озбиљни политички ауторитети нису никад заиста посветили томе ко одлази у дипломатску службу и са каквим циљем и задатком. 

„За мене је то један пропуштена прилика, јер сам сигуран да дипломатија може допринијети и помоћи, те омекшати и приближити ставове гдје је то потребно. Међутим, код нас се дипломатија посматра у једном другом свјетлу, као метод задовољавања нечијих појединачних или групних интереса“,  тврди овај искусни дипломата.

Он наводи да Република Српска има варијанту да буде представљена кроз дипломатске канале БиХ и да ту прилику никад није искористила, а посебно то неће учинити овај пут са оваквим кадровима. 

„Република Српска има легитимно и уставно право да на сваки начин заступа своје интересе путем својих кадрова у мрежи бх. дипломатије.  А овдје ми шаљемо неспремне људе који то не знају да раде. То је као да у хируршку салу упутите човјека који ће добити сав статус хирурга, али који ће убити човјека, јер он није ни љекар, нити посједује вјештине потребне за тај посао“, рекао је Давидовић.  

Подсјећамо, када је ријеч о именовањима нових амбасадора у Црној Гори ће то бити Бранимир Јукић. Данка Савић, некадашња новинарка, на основу именовања Жељка Комшића, биће амбасадорица у Шпанији. 

Бивши савјетник Жељка Комшића у Предсједништву БиХ Вања Филиповић именован је за амбасадора у Великој Британији. Филиповић је једно вријеме радио као шеф кабинета министра комуникација и транспорта БиХ Славка Матановића (из Демократске фронте, којег је Комшић недавно именовао за амбасадора БиХ у Италији.

Посебно је изненађујуће именовање Свена Алкалаја, некадашњег министра вањских послова који ће, на приједлог Комшића, представљати Босну и Херцеговину у мисији УН у Њујорку, а против којег је била подигнута оптужница у Тужилаштву БиХ.

Истовремено, према одлуци Предсједништва БиХ, Митар Кујунџић ће бити у сједишту НАТО, а књижевница Мартина Млинаревић у Чешкој. Аида Смајић је именована за амбасадорицу у Србији, Елвира Дилберовић иде у Шведску, Сидик Спахић у Египат, Тарик Буквић у Кину, а Игор Жонтар у Ватикан. 

(Бука)

Коментари / 118

Оставите коментар
Name

сомеоне

03.07.2019 12:24

чоек однио шал на свјетско првенство у одбојци а ви га зезате

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

03.07.2019 12:54

БРАВО ЗА НЕИМАРА И ДОБРОТВОРА СТО САГРАДИ ДВОРАНУ И ЈОС МНОГО ТОГА. НЕВОЛИ ЦОЕК ДА СЕ ФАЛИ

Name

Кими

03.07.2019 12:56

Правда за шал!

Name

Паја

03.07.2019 12:59

Није то био обични шал већ шал РС? Која будала мајко моја.

Name

То

03.07.2019 13:03

Оцеми вукоту,кога занима овај лик

Name

Владо

03.07.2019 13:05

Хахаха е овај ме је тако насмијао са тим шалом да је заслужио да буде амбасадор у Тунгузији.

Name

царлито

03.07.2019 13:23

Да исао је он на Свјетско првенство у одбојци за зене у Јапан, али је тај пут платио васим парама, постовани градјани Републике Српске.

Name

ре

03.07.2019 13:30

Која "громада од дипломатије" - однио шал на спортско првенство. Мора да ће се колеге амбасадори посрамити од оваквог успјеха. Хахаааа

Name

Ре

03.07.2019 15:22

ДА ЈЕ ДИПЛОМСКИ РАДИО НА ТЕМУ... Шал. Ја бих капу скинуо ал овако тема је заебанције. КОГА ви фолирати са приватних и сеоско туристичких школа. Па јачи је курс кројачи од вашег мр.дипл.инг. Лично знам људе кои нису могли завршити ни средње образовање а сада масу дипломама магистара политологије. магистара одбране. мр. Ватрогасне. мр. Заштите на раду. СВЕ ТЕ ДИПЛОМЕ СУ ДОБИЈЕНЕ ЗА ПАРЕ У КИСЕЉАКУ, ВИТЕЗУ, Б.ЛУЦИ.ГРАДИСКИ,ПРИЈЕДОРУ, СИРОКОМ.

Name

Хм

03.07.2019 15:36

Код нас и багериста може у дипломатију...ако има родјаке...

Name

Кретенска дипломатија

03.07.2019 16:11

То је кретенска дипломатија пуна потпуних будалетина који ама бас везе немају с тим послом

Name

Ре

03.07.2019 17:08

Такви предају на факултетима ,менађжмент“, са истим школским путем, још су негдје уз јањетину и докторилали.

Name

Ре

03.07.2019 17:25

Човјек кад га погледа и чује ову изјаву осјети неку врсту сажаљења. У фазону оне приче: ,,немој те га, видите да не разумије“. Ал, и тај нас понижава, он је како рече способан.

Name

Невен

03.07.2019 17:30

А типра и онај невен станиц на списку. Не силази са телевизије

Name

Шта рећи

03.07.2019 17:37

Млад и перспективан!

Name

ОГАВНО

04.07.2019 04:58

ОГАВНО. СВЕ СМРДИ ОД БАНДЕ.

Name

Дипломатски туризам

04.07.2019 09:09

"Људи са неадекватним образовањем и без искуства могу само нанијети штету Републици Српској у иностранству". И до сада су ишли без искуства, нису направили ништа и постали "искусни". Премјештали се из земље у земљу, чепурили се као паунови, а од резултата 0. Ако педагози, наставници и библиотекари могу бити дипломате, може и овај Јаћимовић. Увије постоји први пут. Част људима који су на нивоу свог задатка, али сигурно раде у овој држави неке безвезне послове јер немају заштиту од "великих" кадрова своје странке (не мислим на лидере тих странака јер је за њих то ирелевантно). Пустимо људе нек мало виде свијета, нека цвјета дипломатски туризам, свеједно од њих нема никакве користи. Ако има нек се јави неко ко зна шта је неки амбасадор учинио за Републику Српску или локалну заједницу? Можда нород кратко памти.

Name

Потоп

05.07.2019 06:53

Трунемо, трунемо... Мозда нас спаси ових 17 000 миграната, који це замијенити насе младе, способне (незапослене са дрзавним факултетима или дугогодисњим искуствон на премало плаценим радним мјестима) али политицки неподобне.

Name

Јбг

05.07.2019 07:24

Није сала доњети сал на то првенство, јебо те људи ви сте најебали ко нико са овом бандом.

Name

Гоги

05.07.2019 15:39

Приватне дипломе су легалне али зашто држава не контролисе присуство на настави и зашто не контролира ниво знања тестирањем то је други проблем,, сви знамо да је немогуће радити и студирати суботом

Name

Зашто

03.07.2019 12:29

ПДП и СДС не поведу јавну кампању за укидање ових сеоских факултета и преиспитивање диплома свих запослених у државним и јавним установама? Можда зато што и код њих има таквих са купљеним дипломама? Док се то не уради и не врати урушено повјерење у образовне установе, све друго је празна прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

03.07.2019 12:58

Наравно да има: Њихов Бјалица је основао један такав факултет на Сокоцу!!!! ВУБ, висока школа за услужни бизнис! Да није жалосно било би смијешно. Али ови из СНСД-а су у томе ненадмашни. Рецимо, Душанка Мајкић је донијела диплому једног факултета па кад јекренула провјера рада тог факултета у Градишци, брже боље је дипломирала на неком Радмановићевом факултету у 60 -ој години живота.

Name

Цеца

03.07.2019 16:56

Зашто би то радили, па они су и основали те факултете

Name

вања

03.07.2019 19:13

цуј засто-па колико их је само код њих,цекају своју сансу.

Name

Каква сподоба

03.07.2019 12:34

Овај Јацимовиц казе да их има са два факултета а да су неспособни.А он је способан зато сто је однио сал на свјет.првенство у одбојци.Каква сподоба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

др мр

03.07.2019 13:10

лик је иначе већ био предсједник скупштине у Дубици, директор центра за информисање и културу у Дубици. Дубица је једна високо развијена општина из које нико не одлази јер има врхунске кадрове СНСДа који је воде. Тај спортски центар је подигао још 80-их док је био у основној школи :П

Name

Одвратни скотови

03.07.2019 13:17

Баш је сподоба, али подобна сподоба. Јој, шта нам раде, јој шта нам раде, баш нам душу ваде, баш нам душу ваде.

Name

ре

03.07.2019 13:31

Да није трагично - било би смијешно.

Name

Хахахаааа

03.07.2019 14:31

еве га !!!! и овај тип ме насмија до суза !!!људи ови сколовани нису ни за цобане !!!! па и овај иде тамо поток овдје грм ауууууу!дно дна !!!!

Name

Мики РС

03.07.2019 15:48

Козарска Дубица је била један фин и успјесан град са великим бројем људи у иностранству који су долазили на одмор својим куцама и помагали свој град и своју родбину алли... Захваљујуци (не)способности водја тог града је постала варос из које вецина зели да оде. На залост.

Name

Раде

05.07.2019 15:44

Па људи са приватним дипломама су најактивнији у странкама да би се запослили

Name

Продужена са шлагом

03.07.2019 12:34

"Ја сам 180 бодова завршио на Јањошу..." "„Ја знам људе који су завршили два факултета, а немају посао јер су неспособни. " "ја однио шал РС на Свјетско првенство у одбојци" Господина за овакве успјехе поставити на мјесто министра спољних послова. Исмијавају га и његови битни патријски другови у Дубици али он не хаје за њихову завист...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има јаце од Јањоса

03.07.2019 13:46

Тзв. "Прометеј" - поспрдно назван "Бањалуцки Харвард", е тамо да купис папире (за WЦ) - па да те Бог види.

Name

ре

04.07.2019 10:25

Сви знају да су оба та фаxа прдимаховина.

Name

Ред

04.07.2019 22:28

Маховина или прдимаховина, чињеница је да ови владају с нама, одређују судбине, нас и наше дјеце. Можемо ми овдје писати, овај испаде кадар и ријетка памет, има књижицу, добиће дипломатску фотељу, док наша дјеца, као и ми, одлазимо у бијели свијет, у незнању шта нас тамо чека. У цијелој ситуацији народ је јадан, такав су нам ред направили.

Name

Лука Лабан

03.07.2019 12:40

Чуј одњео шал? Је ли он некога зајебава или мисли да смо толико малоумни да сматрамо да је то нешто велико и битно? Откуд њему толике паре да направи спортски центар?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Че

03.07.2019 20:17

Битно је да присуствује свим утакмицама Игокее

Name

Зорица

03.07.2019 12:42

Каква дрзава, такви и дипломати-хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.07.2019 13:08

Какви бираци такве дипломате.

Name

Аууууу

03.07.2019 17:05

ово је дно дна ! дезертери пису књиге а борци скапавају у биједи ове републике опљацкане !!!борба за републику ????? борци Републике Српске!!!!добро јутрооо!!како сте спавали од рата до данас !!!????? је ли вам потаман ! спавајте док дезертери пису о својој борби за републику !дно дна !Тунгузиа на брдовитом балкану !! купљене дипломе са купљеним папцима и дезертерима писцима глумцима ма позористе а Бранислава Нусица нема !!! дно дна Тунгузија

Name

БОБА

03.07.2019 12:44

ЉУДИ МОЈИ ТО СУ ПОСЛУШНИЦИ СА КУПЉЕНИМ ГЛАСОВИМА ПО СЕЛИМА .ВЕЗЕ СА ВЕЗОМ НИТИ ОНИ ШТА ЗНАЈУ НИТИ СУ ЗАСЛУЖИЛИ ДА ВОДЕ ОВАЈ НАРОД.ХАЛО ЉУДИ ОНИ СУ ПОПАДАЛИ УНЕСВИЈЕСТКАД СУ САЗНАЛИ ГДЈЕ СЕ НАЛАЗЕ..БИТИ ДИПЛПМАТА У ЈЕДНОЈ ЗЕМЉИ ЈЕ ВЕЛИКА СТВАР И ОДГОВОРНОСТ ТО ЈЕ ОГЛЕДАЛО НАРОДА КОЈЕ ПРЕДСТАВЉАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно тако..

03.07.2019 13:31

..ако су огледало народа, онда су баш по мјери. Таман. Јер, народ је неук и непросвијећен, не памти оно јуче, мисао му не допире до сутра у зору, не веже узроке и послељдице. Увјерен у неку своју посебну вриједност, неко своје историјско послање. Свјестан материјалне, али несвјестан духовне и моралне биједе у коју се запетљао. Несвјестан зачуђених погледа који га гледају из близине Балкана и са висине савремене Европе и свијета. Довољно му да се у вијестима у пола осам обрати Онај, па да га одмах гласно подржи и повиче - е вала нека им је реко, право им је и реко, канда је мене пито..и одмах након пет минута, отворених уста, онако безуб и неошишан, захрче и потоне у блажени сан. До сљедећег дана, па онда ћемо јопе исто.

Name

Милан

03.07.2019 12:51

Снсд нигдје не поставља стручне људе, већ подобне. Стручњаци неће радити све по њиховом налогу, док ови школовани хахаха......њихови кадрови радиће само за шефове. Нисам сигуран, али чини ми се да је то онај бакицев факултет Градиска. О ту се стиче велико знање

ОДГОВОРИТЕ
Name

То.Миле

03.07.2019 14:12

просветитељу српско-босанске сељадије...ма види му само пањине и све ти је јасно...ја сто их исколова ...рекорд до рекорда сто се тице сколе,а потписивамје јос увезбавају...

Name

Јовица

03.07.2019 13:07

Џаба ти два факултета ако ниси играо кошарку са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИМА ЛИ ИСТА НОРМАЛНО

03.07.2019 13:07

У ТАМНОМ ВИЛАЈЕТУ - БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

03.07.2019 13:09

Овај Јаћимовић је тешки дегенерик код нас у Дубици, ја незнам шта Додик види у њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раћо

03.07.2019 13:10

Он је код нас у Дубици носао тацне у кафићу а код Додика постаде амбасадор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Раћо

03.07.2019 14:11

Нема ништа лоше у носању тацне, али има у њиховом бахаћењу и пишањем по народу!!

Name

Милан.Б

03.07.2019 20:23

Истина да је носао тацне по кафицима,па се увуко нацелнику Рељицу у буљу и тако заврсио факс,био је добар рукометас и ниста висе и даље!

Name

ВОКАБУЛАР МУ ЈЕ

03.07.2019 13:11

ПРАВИ ДИПЛОМАТСКИ. СМИЈЕСНО, ОДВРАТНО, А ЗА ДРЖАВУ СРАМОТНО. ОВО ЈЕ МОГУЋЕ САМО У ЗЕМЉАМА ЧУДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

03.07.2019 13:12

Ал је неко зезно Додика што му је подметнуо ову будалу, у Дубици је могао остати конобар или радити на пилани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо Ситуација

03.07.2019 13:14

Историја се понавља. Будимир Лончар је био министар иностраних послова СФРЈ са средњом школом. Било је много партијских кадровика. Уосталом тако је и данас. Ево на примјер цариници, полицајци, начелници у градским и општинским управама... Примус је своје одрадио. комплетна постава на ГП Стара Градишка је школована код Ранкана.Синиша Михаиловић је човјек који брзо учи. Као средњошколац након отаџбинског рата радио је у Свињогојској фарми у новој Тополи. Кажу да је пописивао крмаче које траже нерастове. Успио човјек, па шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сина

03.07.2019 14:14

Михаиловиц је један господин који узима рачуне које није платио и правда их на РТРС. Незасити коцкар , хазардер. Гад врхунски...

Name

ре Перо Ситуација

03.07.2019 14:44

Ја сам чуо да је тај Синиша високи интелектуалац и да би знао вола убости тамо.Али онај Младенко Топаловић што сарани фармланд, он је најученији, паШандара је ли тако, па млоги други.

Name

ммарко

03.07.2019 20:42

Сигурно Цургуз

Name

Гроф

03.07.2019 13:21

Небитан амбасадор у небитној држави. Могли су поставити и бабу Мару,исто ти се пише. ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре гроф

03.07.2019 13:53

Тако је Грофе,већ је једна неспособњаковицка била у тој “Сјебаној”Македонији исто из Дубице са исто тако упитном дипломом кадар ПДП,па нама у Босни није било ни горе а ни боље...Трла баба лан да јој продје дан...

Name

Баба

03.07.2019 14:32

Можда је баба Мара компетентнија јер има један прави државни технички факултет,у рату патриота у миру начелник служби.Данашње бабе су школованије од тих балавацаСНСДа који само купују дипломе.

Name

Боро

03.07.2019 13:27

Сунце ти......па човјек однио шал РС...довео Шпановићку....нема нама спаса..!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дифовац

03.07.2019 19:06

Дипломирани доводитељ спановицке и мастер носац сала

Name

И.Илидза

03.07.2019 13:28

А мала Милица,коју су њени момци прогурали а муз колекционар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Становник Рудог

03.07.2019 13:49

Цијели Вишеград зна да господин Перишић директор ХЕ Вишеград има сумњиву диплому, а шлаг на торту је лажна потврда о радном искуству од пет година на основу које је именован за директора ХЕ Вишеград, то је наша стварност, тешко држави када је буду водили овакви кадрови као што је Перишић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВГ

03.07.2019 15:45

Држи га поткресани начелник тамног вилајета, али неће дуго ни он ускоро и о мјеми много занимљивих докумената.

Name

Еx

03.07.2019 13:51

Срамотимо се на нивоу. Људи који немају основне културе нас представљају у иностранству. Без икаквих манира лијепог понасања, а о осталим компетенцијама да се не говори. Овај странацки послусник дискредитује људе са два факултета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јацим

03.07.2019 14:11

Бити конобар и прехранити породицу....непроцјењиво.Љуби Вас Јацимовиц и поздравља све пријатеље из снсд

Name

Семберија

03.07.2019 14:11

Додиков кадар 90% у Бијељини су купљеним дипломама не само факултета него и средје сколе.Под хитно провјера дипломе Саве Јовановица у Ад Граду,тај цовјек је купио прво средњу па онда факултет.Средња је купљена у Котор Вароси а затим је цовјек купио и факултет и у овој фирми је постављен за изврсног директора финансија.Ова фирма је на кољенима јер је добро се уградио у послове ове фирме а плата му је 2000 КМ.

Name

МЛАДИ

03.07.2019 13:54

КО ГА ЈЕ ПРЕДЛОЖИО И ДОБАР ЈЕ ЈЕР И ТАЈ КО ГА ЈЕ ПРЕДЛОЖИО ЧИТАЈ МИЛОРАД ДОДИК НИЈЕ НИ ПО ЈЕДНОМ КРИТЕРИЈУМУ ТРЕБАО БИТИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА ПРИЈЕ СВЕГА ЗАТО ШТО ЈЕ П О К Р А О ИЗБОРЕ. АЛИ КАКВА ДРЖАВА ТАКВИ СУ ЈОЈ И ПРЕДСТАВНИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БеЛе

03.07.2019 14:03

Ваља удомити корисне идиоте и носаче шалова из секте зване “Милорадови свједоци”! Човјек је потпуни сељо-бељо, спреман да проба и возити Спаце схутле , “јер је у могућности”! Они и такви све могу и умију!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Беле

03.07.2019 14:49

Одлицно.Мало је реци да је Јацимовиц корисни идиот.Само морас овом идиоту прво разјаснити ста је то Спаце Схутле??

Name

ммарко

03.07.2019 20:45

Покрао је изборе,зато сто нису усвојили нови изборни закон.Неко га подрзава из ЕУ,али ко

Name

Мирослав

03.07.2019 14:06

Замене је битно да не подржавам ову власт и да сам издајник и у сљедећи рат неидем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

03.07.2019 14:17

Па добро , у сустини , сеф им је месар по струци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соортиста

03.07.2019 14:18

Овај цовјек је конабар. Заврсио за конобара. Касније гањао приватне надри сколе и сад преко црвене секте за амбасадора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.07.2019 14:20

Дудуку Милораду такви и требају, мало им да на знацају, а они јадни неспособни засјwдну на те функције, тако заправо лаксе управља злом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

03.07.2019 14:30

Ово к'о неки који су дипломирали криминалистику на факултету који нема тај образовни профил.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биједа

03.07.2019 14:56

Цега се паметан стиди, будала се поноси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јањуш

03.07.2019 15:03

Јањушов факултет се заврши за оба дана уз одговарајућу суму новца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.07.2019 17:10

Један га вагнуо за лову, те је сам рекао: ,,ма јесмо му дали, ал сад видим да је грешка“.

Name

?

03.07.2019 15:08

Шта рећи а не заплакати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конобар

03.07.2019 15:17

Чојек је некада био конобар и радијо у кафанама на пијаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостарац

03.07.2019 15:19

Човјек однио шал РС на првенство у одбојци. Да си се барем појавио са њим на неком фудбалском првенству гдје игра репрезентација БиХ чак би ми и драго било. Али гледати на то као неки успјех... Лик се хвали са тим као да су ирански обавјештајци унијели нуклеарну бомбу у Тел Авив. Смијешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

03.07.2019 15:52

Само да рата небуде , нешто ми се неиде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100 година ће требати за обнову

03.07.2019 16:07

Ма одавно се безобразлук раширио бившом Југославијом. Одавно! Сада је све труло, и да сутра иоле крене обнова, требаће 100 година да се све уреди што је уништено. 100 година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анна

03.07.2019 16:12

Зна ли који страни језик?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА АНИНУ

03.07.2019 17:35

КАКО БИ БИЛИ СРЕЋНИ ДА ЗНАЈУ СРПСКИ ОВИ КАДРОВИ СЕКТЕ.

Name

ЈК

03.07.2019 16:15

Ако је он исплео шал онда свака част !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјо

03.07.2019 16:21

Није ништа направио истина, али је у тешким и сложенима условима за Српску однио тај шал на утакмицу док је СДС издавао Хемијску прераду кукуруза у дубици па је ни тај шал није спасио од пропасти и отпуштања 200 радника којима је и постављање двије табле за косарку на спортском центру из осамдесетих није могло помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јегин Луг

03.07.2019 16:53

Фирму АД Град је унистио СНСД и њихови директори.То сто казере за Саву Јовановица је права истина.Избјегао је у Бијељину са основном сколом а сада је директор са свим купљеним дипломама.Цовјек гледа само себе и ста мозе украсти ,а сто се тице знања тај када би му двије овце дао он би обе изгубио.Балван и олос обицни.

Name

вазно је да це он

03.07.2019 16:43

слусати ста казе додик сам неце ниста ни планирати он и јест послусник додиков зато требају неписмени баји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јањош

03.07.2019 17:35

Зна хрвацки језик од свих страних

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оправдано неповјерење јавности?

03.07.2019 17:35

Кадар и образовани људи се стварају годинама,а губе преко ноћи.Више се цијене они који стварају тржишни вишак.Не треба измишљати "топлу воду ",иако наука подразумјева оргиналност,урадити систем по узору на успјешене и створити предпоставке за здраву радну атмосферу...Шта очекујемо од људи који су на првим позицијама у ЈП Путеви РС који се нису школовали за дату област ,одговор је веома тежк, јер образованом човјеку никако не желе дати радно мјесто оно које је заслужио својим поштеним радом и трудом завршавајући све у одговарајућем року.Ради се о дип. инг.грађ. који је завршио студије од тринает семестара на градјевинском факултету. Новом систематизациом најобразованијем инжењеру се додјељује Уговор о раду на средњу стручну спрему без услова за рад.Измјештају га у напуштену бараку која њие чишћење више од пет година:слојеви прашине,пауци џохари,плијесан,поломљени намјештај.За наведено школовање постигао је резултате са просјечном оцјен изнад девет,дипломирао дестком. Уназад 2,5 год. није добиао радне задатке.Надпросјечно образовани инжењери су ресурс.Предузеће и првопозиционирани не умију да користи ресурсом којим располаже,треба озбиљно да се позабавимо зашто је то тако?Човјек ради у том предузећу чертнаест година ,инжењер по мјери за ту облат.Закључак је уништиће нас наша завист .Управа није свјесна моралне одговорности коју обавља са оваквим поступцима не штити углед предузећа и не проводи законе.Потребно је ријешити сукоб ижмеђу инжењера и управе предузећа.Молимо премијера РС Вишковића (који врши извршну власт),пресједника Народне скупшине Недељка Чубриловића( који је на челу законодавне власти) и Срђана Рајчевића минстра по мјери по образовању за научно_ технолошки развој и високо образовање да позову горе наведене ,обаве разговор с њима и да се нађе рјешење за насталу ситуацију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путеви

03.07.2019 19:44

Када врати шта је покро можда це и добити радни задатак има он врати шта си покро. Возиш ђипа од 500.000 КМ срам те било са кифлом си дошао у руци.

Name

Јаћим

03.07.2019 17:48

Све вас волим и поздрављам " под шалом Српске у Македонију" ! Срам вас било све сам вам дао, хранио и појио, а ви мени тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубица

03.07.2019 20:00

Други одлазак у иностранство водили га Владо И Вјеко у словацку на фудбалски турнир а сто се тице средње сколе Једва заврсио занат исли смо заједно. И не спрда Ли се топиц И суман на његов Рацун казу да се невратти И смјх

Name

Дубицанка

03.07.2019 23:34

Дипломата цовек...мозе у Македонија да носа тацну у неком кафицу јер искусан је као конобар... Сљам један обицни, знаци безите људи из Дубице док мозете, јар овде град духова за пола године... Као сто неко реце, а тако смо леп гради били, лепа је моја Дубица и сада, само сто на залост нема перспективе у њој, зарад таквих као нас "Дипломата Драган"

Name

Одох и ја

03.07.2019 20:19

И кога ће овај дегенерик да представља? Мене вала неће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неспособна са 2 факултета

04.07.2019 06:26

Људи не дајте им глас на сљедецим изборима...па зар овакви да нам кроје судбину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оправдане намјере !

04.07.2019 06:40

Као цовјек и као родитељ ,сматрам да нико не мозе мирно стајати по страни и не цинити ниста, када је безакоње и безобразлук у питању. Да одговорим "господи" из Путева која не проводи законе. Ми нисмо досли у Бања Луку са кифлом у руци, мозда сте ви ,па сте оптерецени тим коплексима.Долазком у Бања Луку :мијењали смо стан у власнисту који није био оптерецен хипотеком.,посједовали смо овдје у власнисту осам дунума земље и нови ауто купљен без кредита. Деградација најобразованијег инзењера није израз снаге,моци ,вец слабост,нервоза и параноицни страх од безакоња и незнаја.Зар није нормално да одговорни људи који су на највисим позицијама позову управу путева и инзењере са којима су у сукобу на суоцавање,везано за безакоње ,да се то отклони дијалогом и донесе рјесење .Кад тад морају разговарати.Закјуцак је изиграли сте и надредјене који су вам повјерили прве позиције у предузецу.....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путеви

04.07.2019 07:25

Зар нисте таве продавали у Путевима хахаха

Name

Дубица

04.07.2019 06:55

Цуо сам да И Бра ко Пралица иде за софера Годива Остале висе пара у Будјету Од Рекреације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Егоистицни манијак

04.07.2019 07:13

ЕГОИСТИЦНИ МАНИЈАК, ЈА ЈА и САМО ЈА. А ЗА СТА СИ НАЗАЛОСТ ЗЕМЉАЦЕ ПРИМАО ПЛАТУ ? „Нико не говори како сам довео Ивану Шпановић или однио шал РС на Свјетско првенство у одбојци. Ја сам направио спортски центар у Дубици и још много тога“.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧОБАН ,БАШ МЕ БРИГА

04.07.2019 07:39

Тај дотични Јаћимовић сада господин др мр је некада, тј 96 и 97 год радио као ди џеј у дискотеци аурора у Коз Дубици за 40 км дневно те био конобар и само је то знао радити, онда је био главни активиста СНСД врбовао гласаче и за наг доб функцију дир лок тв и радила, па прасјед скупштине општине, па пом мин за спорт, ДА НЕ БУДЕ ЗАБУНЕ НИЈЕ ОН НАПРАВИО СПОРТСКУ ДВОРАНУ, ОНА ЈЕ 80 ИХ ИЗГР, ВЕЋ ЈЕ ДОЗВОЛИО МАЛА ФИН СРЕД ДА ГРУПА МЛАДИХ СПОРТИСТА КОЈА ТРЕН УЛИЧ ГИМНАСТИКУ КУПИ ЖЕЉЕЗНЕ ЦЈЕВИ КОЈЕ СУ САМИ ВАРИЛИ И САМИ НОСИЛИ ДО СПОРТСКОГ ЦЕНТРА И ТУ САМИ БЕТОНИРАЛИ ПО ПРОПИСИМА СИГУРНОСТИ, КОЈЕ ЈЕ ТАЈ ИСТИ СЛЕД ГОД ПОЧУПАО СА ФИРМОМ ШУМИЛ ТЕ ПОМЈЕРИО У ЋОШАК САМО ЗАВР ШЕРАФИМА ЗА БЕТОН, А ПРИЈЕ ТОГ ЦЈЕВИ СУ СПОРТИСТИ УКОПАЛИ У БЕТ 60 ЦМ, САД КАД СЕ КОНСТРУКЦИЈА СРУШИ А НА ЊОЈ БУДЕ ВЈЕЖБАЛО 4 МЛАДИЋА ИСТОВРЕМЕНО, КО ЈЕ КРИВ, НЕГО ЈАЋИМОВИЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дибица

04.07.2019 08:19

Иде Ли И новинарка са њим јер зена неце

Name

ДБ

04.07.2019 08:54

Шта је са саобраћајком у којој је настрадала једна бака а за коју никад није одговарао будући амбасадор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

објективно сагледано

04.07.2019 10:26

Спорне дипломе су услов за позиционирање у криминалној секти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пако де лусија

04.07.2019 12:09

Драган је добар цовјек и градско дијете из поштене и честите породице и нападају га они који су љубоморни и пакосни јер је бољи у сваком погледу од њих. Има ту и његових "колега"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

04.07.2019 17:00

Добар момак и добар друг, а ви сто сте се распуцали са овим негативним коментарима у кладионицу и гањајте комбинације левати.

Name

ре

05.07.2019 10:30

Какве везе има какав је човјек? Питање је да ли је образован и стручан за функцију на коју га именују.

Name

За Бањалуку

04.07.2019 18:34

Узас, ко нама ради у министарству. Поготово спорта, омладине и спорта, које би требали имати репрезентативне људе, па видите ко Србију представља, Вања Удовициц, поклонис му се и станес у ред за аутограм и селфи

ОДГОВОРИТЕ
Name

питагора

04.07.2019 19:59

Вања је као сатро образован.

Name

Мирко

04.07.2019 19:25

Господо није тооо спорна диплома, то је диплома за послушне чланове снсд-а који добију диплому да буду одани шефу д о д и. хехехехе........ Са валидним дипломама људи не дају да се њима манипулише. (људима).

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАГРАДА ОД 1.000.000 КМ

05.07.2019 04:16

За особу која је уписала Бакицев факултет у Градисци а није га заврсила.Исплата одмах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

05.07.2019 09:36

шта рече чојек : зна људе који су завршили два факултета ал су неспособни! будале чојека, па он нема везе са дипломатијом а хоће то да ради са курсом менаџера у спорту.. то је зато што је способан да се Мили увлачи у дупе а ови остали нису способни са државним фаxом јер нису улизице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

05.07.2019 16:01

Сви коментаришете тудје дипломе а по вашем правопису би се рекло да немате завршен ни први разред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучани

05.07.2019 17:15

Оправдани су захтјеви и неопходна провјера диплома, јер је,очигледно да су професионални стандарди срозани и деградирани до тачке која срамоти струку,згоржава јавност и нарушава углед и те како тешке науке. Конкретно: многи су покушали али се никад нису могли остварити као инжењери тех.наука .Сав тај њихов бијес,фрустрације,љубомора "пропали студент" увјек се уроте у предузећу на најобразованије ,јер с њима не могу манипулисти ( не желе у те неке подле кланове да подваљују људима и наносе штету). Ти који нису могли положити ни једну математику,неостварени инжењери су највећа опасност за најобразованије у фирми.Такви су навећи утег у преузећу.Експресно студирају и највише из Новог Сада " набаве дипому зашита на раду".Још ако и првопозиционирани у предузећу има лажну диплому,настаје клан везано за малтретињање најобразованији.,Таквима не могу продавати маглу,лажно се престављати итд. Идентитет тих особа у предузећу је само позив на безакоње. Таквих има пуно ,настаје проблем за најпаметније у предузећу јер се удруже у кланове,лажу,поваљују,сколни су свему што је негативно. Што је још трагичњие они добију већи коифицијен на лични дох. од дипломираних инжењера који су завршили озбиљне техничке факутете,који су образовани дигитално ,познају два страна језика,оговарајуће програме.Ви се немате коме жалити,наведени су експресно набавили дипоме у педесетој години живота, а и без обзира на године живота угрозише запослене који су се образовалили постепено све на најпоштенији начин.Порука је окренимо се науци ,образовани људи су највеће богаство,урадити систем по узору на успјешне..Гони нас потреба да се жалимо!!Ово је доказ да се овквим кадровањем урушава систем функционисања предузећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пухало

05.07.2019 21:26

Лик био конобар, какав црни факултет. Добар је само Мили због система рачунања :3x7=27

ОДГОВОРИТЕ
Name

Из дубице

08.07.2019 08:39

Назалост док ми овдје цитамо и писемо коментаре он и слицни вец полако пакују кофере. То треба да се подигне на виси медијски ниво да би се неко из дрзаве реаговао и спријецио овакве да оду и умирио медије али и медији су од некога из дрзаве :) Једбоставно овакви људи морају да буду наградјени од странке за тај "успјех" само сто је залосно сто се овако наградјује да овакви људи представљају нас и боре се за будуцност насе земље. Када овакви људи иду за амбасадоре замислите какве тек це да воде као помоцнике амбасадора који це да узивају исте услове и дипломатски статус,овај сто це ици са њим из Дубице је јос бар 3 пута веца срамота. За овакве људе награда треба да буде измисљено радно мјесто директора неке тамо портирнице па да им его буде задовољен тиме сто су директори а не да буду на неким мјестима гдје њихове одлуке имају директан утицај на народ и дрзаву. А са друге стране да имамо право дрзаву овакви би радили у фабрикама са својим занатима а не би сада водили полемику о њима!

ОДГОВОРИТЕ