Кутињово ДА Леонарду!

Чисти се пут ка Нејмаровом повратку у Барсу! Сад још само да се клубови договоре, а договор би значио и – Нејмар у Барселони.

Фудбал 03.07.2019 | 14:58
Кутињово ДА Леонарду!
Кад је долазио деловало је да је то савршени спој. Мајстор петопарца у технички најсавршенијем клубу Европе. Испоставило се ипак да се Филипе Кутињо и Барселона баш и нису нашли, па није тајна да Каталонци већ неко време покушавају да поврате бар део инвестираног у бразилског аса. Јасно је и њима да неће успети у потпуности, али сада би Кутињо ипак могао да постане злата вредан капитал, пошто Блауграна баш њиме планира да убеди Пари Сен Жермен да јој врати Нејмара.

Каталонски Спорт тврди данас да је начињен и први корак ка реализацији те идеје. Кутињови заступници већ су обавили неколико разговора са спортским директором ПСЖ-а и земљаком Леонардом. И наводно су се већ потврдно изјаснили о идеји сарадње, мада сам играч у томе није учествовао, пошто је фокусиран на напоре Бразила да у финалу освоји титулу јужноамеричког шампиона.

Оно што је битно, економски је изводљиво, па Свеци не би имали проблема са финансијским фер-плејом. Штавише, како је Нејмар отприлике дупло скупљи ПСЖ би чак могао и да среди књиге. А Кутињо би поново могао да се осети као битан играч какав руку на срце није био на стадиону Камп Ноу.

Наравно, Парижани би најрадије да задрже Нејмара, али како он тврдоглаво инсистира на растанку схватиће можда и на Парку принчева да није решење задржавати незадовољног играча. Посебно након што су процуриле информације да Нејмар више није у идиличним односима са другом звездом Пари Сен Жермена Килијаном Мбапеом.

Само један би могао да оде, а пре ће то бити дрскији Нејмар, који нема проблем са јавним исказивањем незадовољства. Кад је већ то случај, Кутињо би могао да буде нешто најприближније адекватном одговору, ако тако нешто постоји кад је потенцијални одлазак Нејмара у питању. Уосталом, пре но што је 2017. године ПСЖ шокирао фудбалску планету издвојивши 222.000.000 евра за Неја сматрало се много реалнијим да Кутињо стигне у Париз. Тек кад је Нејмар тамо завршио Барса је звала на Енфилд.

Сад би ситуација могла да се обрне. Само што ће сви морати да пређу преко сујете. Барса би морала да заборави на Нејмарову издају, он сам би морао да спусти мало финансијске захтеве, ПСЖ на тихи рат са Барсом, а могуће је да ће у цео посао бити укључен још један фудбалер Барселоне – Иван Ракитић. Хрват је месецима, практично од потврде трансфера Френкија де Јонга помињао као један од оних који би могли да напусте стадион Камп Ноу. Челници ПСЖ су у константном лову на њега, али изгледа да се Ракитић не да тако лако и да није вољан да дође на Парк принчева.

Наводно, Нејмарова жеља да долети директно у Барселону после одмора у Бразилу није охрабрена од стране његових саветника, који му предлажу да буде стрпљив и сачека коначни расплет између два клуба. Биће овде свега...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар