Жижовић задовољан пред ЛЕ: Да изненадимо Словаке!

Фудбалери Радника поразом окончали припреме на Златибору и вратили се у Бијељину, гдје ће радити до квалификационог дуела за Лигу Европе против Спартака из Трнаве 11. јула на Градском стадиону у Бањалуци.

Фудбал 03.07.2019 | 14:20
Жижовић задовољан пред ЛЕ: Да изненадимо Словаке!
Након првог пораза у припремном циклусу, у генералној проби од ивањичког Јавора (0:1), фудбалери бијељинског Радника окончали су припреме на Златибору и вратили се у Семберију.

Иако су имали одређене шансе за постизање поготка, Бијељинци нису успјели да реализују бар једну од њих, што су фудбалери из Ивањице знали да казне и дођу до тријумфа.

Ипак, упркос овом неуспјеху у контролном мечу, тренер Младен Жижовић задовољан је партијом коју су пружили његови изабраници, али и свим оним што су играчи Радника показали током припремног периода.

"Као ни на претходним утакмицама, резултат нам није био толико битан. Поражени смо, иако смо имали своје прилике, можда и више од противника, али из једног контранапада, у ситуацији када је требало ми да постигнемо гол, примили смо га. Можемо бити задовољни оним што смо одрадили током припрема, а најважније је да немамо повријеђених играча", истакао је кормилар Радника.

Очигледно је да су фудбалерима Радника још увијек "тешке ноге", а до прве утакмице против Спартака из Трнаве, у оквиру првог кола квалификација за Лигу Европе, остало је још нешто мање од 10 дана - сасвим довољно времена да се екипа освјежи и додатно спреми за искушења на међународној сцени.

Тај меч биће одигран на Градском стадиону у Бањалуци, док је реванш седам дана касније у Словачкој.

"Једно су припремне утакмице, а потпуно другачији приступ је током такмичарских мечева. Мислим да можемо бити задовољни односом играча према тренинзима и њиховим радом. Вријеме ће показати да ли смо на правом путу."

Према свим најавама, Спартак је апсолутни фаворит у овом двомечу, али Бијељинци мечеве 11. и 18. јула сигурно не дочекују са бијелом заставом, него ће покушати да помрсе рачуне Словацима.

"Покушаћемо да прођемо даље, а видјећемо да ли су то реалне амбиције. Сигурно да су они фаворити, међутим покушаћемо да их изненадимо, као што смо изненадили многе прошле и претпрошле године", оптимиста је Жижовић.

Како је нагласио, прелазни рок за Радник још није окончан. Бијељинци ће покушати додатно да се појачају, како за мечеве у Европи, тако и за домаћа такмичења.

"Тражимо још појачања. Сви играчи који су играли су равноправни, имамо још десетак дана до утакмице, никоме мјесто није загарантовано, тако да ће против Спартака играти они најспремнији", поручио је на крају тренер Радника.

ПРИПРЕМНЕ УТАКМИЦЕ РАДНИКА:

Радник - Јавор 0:1
Радник - Радник (Сурдулица) 1:0
Радник - Звијезда 09 2:0

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бијељинац

03.07.2019 13:14

Пази Жиле да тебе Мићо не изненади, ако испрати Крлета и Нешу оде и ти...Оде све...Мићо је већи противник од Спартака!

ОДГОВОРИТЕ