Патриоте нису у једној странци

- Нити Додик нити било ко не може да има ту привилегију да вага ко је бранилац а ко није бранилац Републике Српске, ко је патриота а ко није. Ја њему ништа не оспоравам, али патриоте никад нису само у једној странци, каже Шаровић.

Република Српска 03.07.2019 | 09:44
Патриоте нису у једној странци
Упитан да ли постоји калкулација да СДС остане и у наредном сазиву Савјета министара, Шаровић у интервјуу Независним каже да је мишљења да су ту мало разбуктали нека размишљања.

"Мало смо просто јавност узбуркали тим причама да бисмо...", казао је он, потврђујући да су ту свјесно "убацили црва".

"Наравно, ми желимо да будемо жива странка која производи догађаје. Ми не треба стално нешто да се бранимо, напротив, то је најгори начин бављења политиком. Желимо мало да имамо иницијативу, да неке ствари провоцирамо. Можда би неко радије да ми с наша четири посланика будемо залеђени и да се ни у шта не петљамо. Ја мислим сасвим другачије. Разговараћемо са свима о свему и видјећемо докле можемо да добацимо у тој причи. Ми смо у парламенту БиХ и у НС РС да промовишемо своје идеје и да, ако је икако могуће, освајамо власт, а преко власти имплементирамо нашу политику и мијењамо друштво набоље", рекао је Шаровић.

Да ли ће водити станку у приближавању или удаљавању од СНСД-а и Милорада Додика, Шаровић је рекао да нема разлога да СДС и СНСД немају неку врсту међустраначког дијалога у вези с важним стварима.

"Исказали смо спремност да у одређеним питањима која су од интереса за РС заједнички бранимо интересе РС и у НС РС и у парламенту БиХ, а да не морамо бити дио било какве коалиције. Мислим да је то коректан и принципијелан став СДС-а. Нити Додик нити било ко не може да има ту привилегију да вага ко је бранилац а ко није бранилац РС, ко је патриота а ко није. Ја њему ништа не оспоравам, али патриоте никад нису само у једној странци. Подржаћу све што он предлаже ако је од интереса за РС, по неком мом виђењу. Али не морамо да будемо у коалицији. Превише дубоких јазова међу нама је било протеклих година да бисмо могли сад да кажемо да ћемо у коалицију. Мислим да то у овом тренутку није реално. Мислим да паметни људи то разумију", казао је Шаровић.

На питање шта ће му бити први корак након избора за предсједника СДС-а, Шаровић одговара да ће ту бити пуно корака, током цијеле године.

"Предстоји нам у наредних неколико седмица и мјесеци попуњавање структуре. Моје очекивање је да тај процес неће превише трајати. Паралелно с тим, припремаћемо се за неке друге политичке ствари које се не тичу унутрашње организације, као нека припрема за предстојеће локалне изборе, као сљедећи најважнији циљ странке", рекао је Шаровић.

Говорећи о неуралгичним тачкама у странци, он каже да постоје средине у којима ће морати да рјешавају неке унутрашње ствари.

"Посебно мислим на Добој, Братунац и неке средине које чак нису учествовале на изборима, а ради се о важним срединама. Покушаћемо да помогнемо нашем чланству у Добоју да се консолидује, да добије органе и руководство јер се ради о преважној средини за нашу странку. Ова средина важна је и за неке друге странке, тако да је нећемо препустити случају, и ја сам спреман да радим на томе", казао је Шаровић.

Он каже да у СДС свима пружа руку као и онима који су из неког разлога изван СДС да буду један тим.

"Прижељкујем да сви можемо бити један тим и са своје стране пружам руку њима, али и свим оним другим који су из овог или оног разлога изван СДС-а, било да су га напустили или су на други начин вани, укључујући и оне који су разочарани, посебно мислим на оне које можемо назвати СДС првоборцима. Ја врата желим отворити, јер је то странка свих нас", каже Шаровић.

БН ТВ

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

ре

03.07.2019 07:51

Шаровићу подигни мало стандард борцима РС из овог посраног живота, јер су годинама угрожени животом без икаквих олакшица код криминалаца РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то треба

03.07.2019 08:00

Да уради преседница зељка она се само уписа кад се прица о борцима и пази да се не састане двоје на тргу крајине да прицају и да одмах позове полицију да их хапси она је диктаторка уз диктатора и послусница.

Name

малеена

03.07.2019 08:20

Ја као дијете палог борца знам само да зивим без тате. Никаквих привилегија нисам нит цу кад имати. Зали Бозе за ста је он и превисе њих свој зивот дало. Остали су политицари сви до једног зиви да вазу ста це са нама. Брука и срамота. Нитко овде од народа не трази превисе, само за нормалан зивот. Али као неписано правило овде се зиви ЈЕДАН КОРАК НАПРИЈЕД А ДВА УНАЗАД.

Name

Коле

03.07.2019 08:36

Дјеца палих бораца имају привилегије, немојте да се лажемо!

Name

РОМАНИЈА

03.07.2019 09:39

Нас це србовање унистити, људи моји драги људи се дијеле на добре и лосе, а код нас се све вага ко је у којо странци, колико слава слави, сликање с поповима, гуслања, ако се овако будемо дијелили и мјерили најбоље је да нестанемо као народ, ове подјеле це нас сахранити , ја се питам одакле оволика мрзња и нетрепељивост медју нама србима, ово је срамота. Људи моји један је зивот а у глупости га тросимо, док други путују по свијету и узивају ми серемо ко је какав србин а то нас је скупо костало и због тога не напредујемо никако. Маните се висе тога. Дијелимо се на добре, постене, цестите, вриједне, способне људе с једне стране, а с друге стр.на оне лосе и да кренемо напријед. Алапљивост и незаситост нас костају опстанка . Размислите мало брацо моја

Name

Сале

03.07.2019 09:54

Нема СДС снаге да убаци црва... прича о црву пролази код малоумних људи.

Name

малеена

03.07.2019 10:04

Које привилегије. Ја ниста не осјети. А има оно привилегија ал увијек ме мимоидју некако. Да би те силне привилегије и остварио морас се борити са свим радницима по канцеларијама а знамо сви колико их има нагураних. Нек се јави ко је имао повластице

Name

Ре ре

03.07.2019 10:08

Какве Саровиц има везе са стандардом? Нека га дизе Влада. То је њен посао.

Name

Ре маалена

03.07.2019 13:04

Биле би привилегије да се остварило оно засто се ратовало,ово је довољно само за ратне профитере и дезертере.

Name

Ре Романија

03.07.2019 13:06

Гени су јаци од разума,тако да од тога мој Романијац нема ниста.

Name

Председниче

03.07.2019 08:07

Бивши, а надам се и будућу, у то ускоро! Једно сви знамо сигурно да бурле није бранилац Републике Српске никад био и никад неће бити! И ту не треба никакво вагање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сократ

03.07.2019 08:54

Налазим веома позитиван став Саровиц-а да избјегава говор ривалства и пријетње. Додик је са СНСД-ом развијао политику разједињења српског бирацког тијела сто је највеце национално зло. На оциглед свих тјера влада бираце на прихватање ставова иза којих стоје празне ријеци без видљивих резултата нудеци политицким водјама заститу у "политицком клану" у облику "рекета" обестеценим привилегијама и новцем а осигураним "вјерним цутањем" и залогом партијске вјерности. Оцегледан је један систем рада са мафијаским кодексом понасања.

Name

питање за коле

03.07.2019 11:00

А које то привилегије имају дјеца палих бораца са којима им је олакшан живот.Наброји их паметна главо.Које привилегије има борац напаћени? Да кад оде у пензију добије 60-70 КМ мјесечно.Борци су имали једину привилегију да умру за РСРПСКУ данас имају привилегију да умру понижени.

Name

Миро

04.07.2019 06:53

свака цаст цовеку са романије сто је написо. прави цовјек.

Name

Слособне умјесто похлепних криминалаца

03.07.2019 08:17

Као сто видимо, без разлога смо себи дозвололи да се ми градјани у РС налазимо теској економакој и свакој другој лосој ситуацији! Криминалцима је основна вјестина и знање, безакоње!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

03.07.2019 08:19

Додик је дезертер,криминалац,убица српског народа.Он патриота није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

..

03.07.2019 10:49

А ТЕК ЛАЖОВ ? СЛАГАО ЈЕ ДА ЋЕ ДНС , СП , ЧАВИЋЕВИ И СТЕВАНДИЋЕВИ ПОТПИСАТИ КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ 15. МАЈА А ДАНАС ЈЕ 3. ЈУЛИ И ЈОШ НИСУ!

Name

занимљива теорија

03.07.2019 08:30

Испаде да се у БиХ свако од сваког бранио,,бас нека цудна теорија...некако ми то додје као да су се и њемци бранили у опсади стаљинграда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

03.07.2019 09:08

Уорави тако је у било. Шта има горе од грађанско-вјерског рата а још томе свакој од тих страна придодаш ове што су дилсзули са стране. Ужас.

Name

Ре Па

03.07.2019 13:10

Какав градјански рат,цитај пресуде,све це ти бити јасно о каквом се рату радило.

Name

Па

03.07.2019 14:52

Шта? Јесу ли пресуђени из БиХ или одакле су ?

Name

Некоме је добро досло

03.07.2019 15:13

Градјански рат, а ракви су највеца подвала народума који ту зиве. Да је било хускаца са свих срана, било је. Али најгори су домаци итдајници унутар БиХ. Све се то могло, мирним путем за 4 године, а не ратом за 4 године, па сад имамо разваљену дрзаву и друство, а безакоње мафијаских криминалаца у свакој пори система.

Name

Са стране

03.07.2019 08:41

Нема се шта ни одузети ни додати. Веома искусан политичар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.07.2019 10:09

Господин.

Name

ВелиборЗворник

03.07.2019 08:48

Цуј ,,нико не мозе да вага".Мозе да вага народ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.07.2019 11:02

Може када није изманипулисан и ојађен као ми. Ми Додикове глупости попијемо ко чашу воде.

Name

Зна шта хоће

03.07.2019 08:53

Шаровић је мудар чивјек, не даје олако исхитрене изјаве и обећања, искуство је иза њега. Даје одговоре, какве заслужује актуелна власт, понекад двосмислене, некад иритантне, да се добро замисле. Добар је потез Вукота одрадио, може му бити десна рука, јер је поштен, некомпромитован, народ га воли, а не сумњам да ће Шаровић оставити борце на цједилу. Добој, Братуна, остале општине гдје је била издаја и продаја, треба регенерисати, као и цијело друштво. Срећан рад и у нове пибједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Зна шта хоће

03.07.2019 10:17

Неће он урадити ништа у Добоју то је 100% сигурно! Па у Добоју су се људи из СДС-а плашили Обрена и његових подгузих мува док је овај био у СДС-у а тек сад не смију да се јаве. У Добоју смо имали један ПУНК бенд "Дицк ис деад" а сада смо добили и други "СДС ис деад"...само што је овај други "ИЗВОРЊАЧКИ".....

Name

Ре@

03.07.2019 11:44

Мислим да Шаровић зна шта је његов задатак, да је свјестан понижења многих људи, односно аутогола који би дао сам себи, уколико не среди стање у Добоју. То му је обавеза, само што он не иде с помпом, вјероватно по оној "не показуј непријатељу унпријед... ". Дакако, он је човјек који је супериоран, образован, кога је тешко надмудрити а и надиграти. Вјерујем да ће послагати недостајуће Сдс коцкице, јер је то једина правда, за равноправну страначку превагу.

Name

@Роки

03.07.2019 09:10

Шаровић , показао си како се побјрђује Додикова опција. Он се ангажује двије три седмице пред изборе , покраде и ужива четри године . Понекад ми жао опозиције како се бори и у скупштини и ван скупштине да укаже народу на лоше вођење државе и протурање лоших закона али џаба ,власт само шути и све пролази шта зажеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

03.07.2019 09:10

мирко саровицу добарси и постен политицар само немој издати људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

03.07.2019 09:47

Како постен кад је био у затвору....немојте само реци да је био невин у затвору око годину дана.

Name

Ре Сања

03.07.2019 11:06

Сања, Шаровићу је касније потврђено да је неосновано лежао и дата му је одштета. Толико о том затвору.

Name

Зоран

03.07.2019 09:15

Лијепо је прузити руку неком,цасним људима то не пада теско,проблем је у онима који су били спремни прихватити било цију руку,с једне стране,али и онима који прузену руку зеле и склони су по потреби исцупати из рамена,овисно о интересима сопственим.Ја се водим оном народном,ко једном подигне мац на СДС остаце и без маца и без руке...Прихватамо да врата СДС треба отворити свим добронамјерним људима,у једној мјери и онима који су поклекли на првој препреци,онима који су себе називали рационалнима,поготово неодлуцнима,али ти и такви који су имали сумње и резерве у СДС и у њен правац дјеловања морају претходно проци кроз оно сто смо ми просли,видјети како је радити и борити се и без пара,без запослења,под зељезном руком изборних комисија и дрзавних односно резимских институција...Таквима успоставити пролазно вријеме а то су локални избори,ко се показе и буде истински радио добродосао је и у странацке органе,до тад не мозе....Или мозда мозе,видјецемо.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУЛА

03.07.2019 09:34

КОНАЧНО УЈЕДИНИТЕЉ СРБА. ЖИВИО ШАРОВИЋ, напред до коначне побједе СДС, поиштења и правде, доста је терора и диктатуре. Шаровићу прво у Приједор, бастион комунизма и пропасти, треба узети Приједор онда је даље лако.

Name

ЈЕБЕМ ТИ ТИТА

03.07.2019 09:29

Највеци су браниоци дезертети они се боре да сто висе украду и поново подвију реп.Додик има циљ да нафта буде 3.5км као 8 95 када је сверцао.и глупи народ попио прицу о његоовом патриотизму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

03.07.2019 09:48

Република Српска је уставна категорија и њено доводење у питање у најмању руку је озбиљно колико и прице о отцјепљену Републике Српске.Ако је приоритет борба СДСа да поврати национални политицки екслузивитет,односно своју политицку елиту у свере утицаја у друству,онда ова земља нема никакву перспективу и све се своди на ону народну сјаси курта да узјасе мурта. Босна и Херцеговина треба развој а не блокаде,треба одговоре на проблеме а не њихово константно продуковање.Нико не спори да БиХ уобзирити Националне интресе,али не смију бити доведени у питање интереси појединаца,градана. Морају се дати хитна рјесења по питањима геополитицког опредељења земље економског развоја криминала и корупције огромне администрације која лимитира сваку врсту развоја наталитета и галопирајуце емиграције из земље. Ова питања морају бити доминантна у раду политицких партија а не ко је навеци Босњак, Србин, Хрват сто у сустини знаци ко је најбогатији Босњак, Србин Хрват а на то се данас своде политицки програми вецине политицких партија. Морамо вратити систем вриједности који це бити гарант,безбједности,развоја извјесне и добре перспективе на овим просторима ,умјесто сто продукујемо сукобе,градимо економске империје народних вода,градимо култеве пријатељстава са народиме који су фикције и слузе искљуциво за политицку и економску доминацију дрзаве.Народски рецено поробљени смо и од својих и од тудина и данас се бјези са ових простора да би се остварила слобода и просперитет.Да ме не би погресно разумјели, у овој земљи су сваком своји највеци дусмани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

03.07.2019 09:52

Први задатак који требас испунити је истјерати странацке прелртаце и потенцијалне папке, одговорне људе поставити на вазна мјеста!! То је прво!!!! А тек онда остало а има много да се ради!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

романија

03.07.2019 10:08

Шаровић се доказао својим радом као министар. Ако буде такав предсједник СДС има наде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за сању и за колу

03.07.2019 10:44

па Сања , главо без памети, багра га затворила и суд донио одлуцио о некривици и наплати штете. А ти коле што кажеш да дјеца палих бораца имају предност, имају ал поједини, док други чуме на заводу за запошљавање, немају свога никога на власти....ил им фали црвена карта у дзепу.....небраните режим срам вас било!

Name

Раде

03.07.2019 10:16

Мало је данас бранилаца Републике Српске... Прави су погинули...они који су остали живи ниста се не питају...Борце нико не види....Изгледа да је боље било отићи 90 их година па сад доћи и више су такви цијењени...Нема правде нити ће је бити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

03.07.2019 10:17

Народ вага и зна да то сигурно ниси ти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

03.07.2019 10:20

ти соња немозес својој гузици мбити постена бољебити било дасе дрзис серпи и лонаца од тебеје сигурно постенији

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДОВАН

03.07.2019 10:23

Најбољи,најпостенији,најреалнији цовјек у СДС је Небојса Вукановиц. Вукановица Треба ставити за предсједника СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

03.07.2019 10:29

ГДЈЕ СУ БИЛИ БРАНИОЦИ КАДА ЈЕ ШАРОВИЋ ПРЕЖИВЈЕО НАЈВЕЋУ ТОТРТУРУ ОД МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ. СВЕ СЕ ВРАЋА СВЕ СЕ ПЛАЋА .ОН ЈЕ САДА У ПОЗИЦИЈИ ДА КАЖЕ КО ЈЕ КО.ОН НАЈБОЉЕ ЗНА КО ЈЕ КАКАВ.ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта

04.07.2019 10:14

ли је све договорио и изобећавао странцима кад се сад као ратни кадар бави политиком? Против кога све тај није свједочио? Бога ти питај.

Name

ре

03.07.2019 10:36

Која влада 15 година само гледа своје џепове и дестинације, борци пропадоше гладни и никакве олакшице животне немају према криминалцима на власти који све себи приустише од богаства РС и страни кредита задужени РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инвесрицихе

03.07.2019 10:50

инвестицијама и отварањем радних мијеста се брани несто а не бјезањем од одговорности као сто то ради баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКК

03.07.2019 10:52

Склањај Мирко маторе лопове из странке и уводи дјецу као сто је онај мали љепотан из Висеграда сто је био делегат на Скупстини. Не моземо без омладине даље. Ти млади це бити пеницилин за лопове којих има у странци и којих се морас отарасити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гријесис

03.07.2019 11:16

Миркане , а засто не реци водји секте звана снсд да није патриота , уствари да је ратни профитер , да је издајник и да је урадио висе него сто су од њега тразили ови из медјународне заједнице на унистењу Републике и њеног народа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гријесис

03.07.2019 11:16

Миркане , а засто не реци водји секте звана снсд да није патриота , уствари да је ратни профитер , да је издајник и да је урадио висе него сто су од њега тразили ови из медјународне заједнице на унистењу Републике и њеног народа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тит

03.07.2019 11:34

Саровицу ти знас да од неписмених, необразованих људи највеце зло долази. Ово с купљеном дипломама су најопаснији. Вјероватно погадјас. Прво цисцење у СДС у треба урадити на Сокоцу. Цовјек је промјенио карактерну особину горстака србина са Романије. Стари СДС овци су спремни да стану у прве борбене редове. Г. предсједнице вецину знате, Саво Круниц, Дупљанин Миодраг, Самардзија Несо, Солаја Милорад, Витомир Бране, Цајевиц Радивоје и др.су готово и без готова истјерани из странке да би Бјелица могао са соколацким улицарима да солира у странци.Погледајте структуру коју је довео у опстину. Вецина и незна који реферат води, али су спремни да цуте и клицу великом водји. Сокоцани СДС је вас не једног цовјека. Саровицу прво поцисти ОО СДС а Соколац па даље. Оцекујемо да то урадите у првом мјесецу владавине

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Братунац

04.07.2019 08:54

Гдине Саровицу, споменусте Братунац. Немојте нам на муке насег нацелника да опет размисља о СДС, цовјек скоро прелетио у СНСД, ста це јадан сад цинити.