WБ - 3. дан: Миомир у подне, Јанко, па Новак!

У среду "тражимо" три места у 3. колу трећег гренд слем турнира сезоне! Београдски трио на лондонској трави.  Новак, Јанко и Миомир данас играју мечеве другог кола.  Кори наставља бајку, сада против двоструко старије Рибарикове.  Све очи биће упрте у девојчицу од само 15 лета, која је направила сензацију у првом колу избацивши 24 године старију Венус Вилијамс.

Тенис 03.07.2019 | 10:51
WБ - 3. дан: Миомир у подне, Јанко, па Новак!
Србија у другом колу Вимблдона има пет представника, од којих ће тројица на терен изаћи у среду.

Први је на реду Миомир Кецмановић, који ће на терену број 15 тачно у подне почети дуел са талентованим, али непредвидивим Французом Беноом Пером.

Кецмановић је у понедељак победио Шпанца Карбаљеса Баену 3:1, док је Пер истим резултатом био бољи од Аргентинца Лондера. Пре Вимблдона је доживео две елиминације у првом колу, од Цонге у Халеу и од Троицког у Анталији.

Ипак, као 32. на свету је фаворит против нашег 19-годишњег талента, који ове године дебитује у главном жребу Вимблдона.

Јанко Типсаревић је против Јапанца Нишиоке (3:2) добио први меч на гренд слем турнирима још од УС опена 2017, а награда за то је окршај са четвртим носиоцем Кевином Андерсоном.

Њихов меч је распоређен на терен број 2, после једног меча у мушком (Вавринка - Опелка) и једног у женском синглу (Халеп - Бузарнеску).

Искусни Јужноафриканац, сјајни сервер, ове године је због повреде наступио на само четири турнира. Андерсон се недавно у Квинсу вратио на терен после тромесечне паузе, али на старту Вимблдона није имао проблема са Французом Ербером (39. на свету) - 3:0.

Новак Ђоковић на Централном терену игра последњи, трећи меч дана, против Американца украјинског порекла Дениса Кудле.

Кудла је 111. на свету и једини бљесак на Вимблдону имао је 2015. године, када је догурао до осмине финала. На актуелном турниру надиграо је Тунишанина Жазирија у три сета, убедљиво.

Од 14 часова играће Плишкова - Пуиг, затим адут Британаца Едмунд против Вердаска, а онда на ред долази најбољи тенисер планете, који је у понедељак рутински "испрашио" прекаљеног Немца Колшрајбера.

После прва два дана овосезонског издања, поподне су на реду мечеви другог кола. Много тога се догодило за првих 48 сати одмеравања, али највећи потреси су били испадања Александера Зверева и Стефаноса Циципаса због чега је први дан и добио надимак "црни понедељак".

Тешко да ће и среда бити тако "црна", али су изненађења увек могућа. Наравно, не и на мечу Новака Ђоковића, браниоца титуле. Наш ас на путу до евентуалне пете титуле стаје на другу препреку, а то је Денис Кудла. Мало познати Американац је у првој рунди у три сета био бољи од одличног Тунишанина Малик Џазирија. Најбољи арапски тенисер је ипак специјалиста за најспорију подлога у тенису (шљаку), а не за најбржу (трава) те је овакав исход очекиван. И бољи по Нолета од којег очекујемо да буде још експедитивнији него што је био у понедељак против Филипа Колшрајбера.

Још два наша тенисера излазе данас на терен, али из кладилачке перспективе не можемо очекивати да буду успешни као Ноле, наравно. Посебно тежак задатак ће имати Јанко Типсаревић који ове сезоне игра буквално себи за душу. Противник му је прошлогодишњи финалиста, Кевин Андерсон који ће по свему судећи посао брзо обавити. Намучиће га Јанкела макар у једном сету, те би лако могло да буде тај-брејка. Више од тога не можемо очекивати да учини против убитачног двометраша из Јужне Африке. И да је у најбољој форми у животу, на трави Вимблдона тешко би се изборио са његовим пакленим сервисима.

Од Кецмановића ипак очекујемо нешто више, мада је момак сигурно уморан након напорног првог кола, али и претходног пласмана у прво АТП финале у краткој каријери. Противник му је чудни, али на тренутке генијални Беноа Пер. Искусни 30- годишњи Француз, 11 година старији од талентованог Београђанина је дефинитивно фаворит, али код њега се стварно никада не зна, пошто је "европска верзија Ника Кирјоса". Тојест, ако му крене може да угрози било кога на туру, али ако му се неда победиће га и аматер. Ми овде циљамо 4+ сетова, пошто свакако очекујемо барем донекле узбудљив меч, али и да Миша поново покаже шампионски нерв и невероватну, епску упорност.

Од "остатка тениског света" издвајамо потенцијално веома занимљиво одмеравање искусног аса и младог дива, то јест Фелисијана Лопеза и Карена Хачанова. Искусни Шпанац обожава да игра на трави, а у последње време је заиста у врхунској форми што је показао освајањем титула (сингл и дубл) на трави Квинса. Рус води са 2-0 у међусобним обрачунима, али на треба очекивати да му буде лако. 

За крај, предлажемо и да играте против квота на мечу између Томаса Фабијана и Ива Карловића. Наравно, на више него искусног Хрвата против Италијана који је у првом колу одиграо заиста убитачно и избацио Стефаноса Циципаса. Да подсетимо да је у било ком сусрету у којем наступа двометраш из Загреба тај-брејк сигурица.

Кори наставља бајку, сада против двоструко старије Рибарикове. Све очи биће упрте у девојчицу од само 15 лета, која је направила сензацију у првом колу избацивши 24 године старију Венус Вилијамс.

За разлику од мушке половине Вимблдона из које данас имамо три наша представника на теренима "Ол Ингалнд клуба", даме немамо. То је сада већ константа нашег белог спорта, те ако желимо да се забавимо и лепо опкладимо на девојке морамо гледати и "ван националних оквира".

А трећи дан лондонског гренд слема нам отвара другу рунду такмичења, што значи да је у жребу остало још 64 тенисерке од почетних 128, а данас ће их на траву изаћи 32.

Звезда дана је сигурно Кори Гоф. Девојчица од само 15 лета победила је у два прилично течна сета 24 године старију вишеструку шампионку Вимблдона (две титуле у Лондону је освојила и пре него што се ова суперталентована играчица родила), Венус Вилијамс. Њена наредна противница је двоструко старија Магдалена Рибарикова. Искусна Словакиња је у првом колу била боља од 10. носитељке из Белорусије, Арина Сабаленке, али не представља баук, тако да је даљи продор младе Американке сасвим могућ. Рибарикова је фавориткиња, али још то неко треба да објасни малој Коко, која много и не хаје за историју, већ свом снагом хита у будућност којом ће, по свему судећи завладати.

Бивша прва тенисерка света, Симона Халеп нам данас служи за сигурицу пошто јој је противница сународница Михаела Бузарнеску. Расправљати о томе која је боља је сувишно, већ само ударајте на Симону.

Слично је и за меч између Елине Свитолине и Маргарите Гаспаријан. Украјинка је апсолутни фаворит против Рускиње, 62. играчице света коју мора лагано и брзо да победи уколико жели да покаже озбиљност и намеру да се пробије до последњих рунди највећег тениског такмичења.

Фото: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар