Делибашић: Како без Салета Илића? Никако!

Андрија Делибашић прије четири године завршио је играчку каријеру, након чега се окренуо тренерском послу.  Некадашњи голгетер београдског Партизана, управо на клупи "црно-бијелих", започео је тренерски стаж, гдје је од 2016. до 2018. радио као асистент, да би по одласку из Хумске одлучио да се прикључи вицешампиону Црне Горе, екипи Будућности.

Фудбал 03.07.2019 | 12:26
Делибашић: Како без Салета Илића? Никако!
Боравак на Златибору искористили смо да попричамо са некада сјајним голгетером.

Свакако незаобилазно питање је боравак у Партизану, гдје је провео најљепше тренутке каријере, а наступи у "црно-бијелом" дресу осигурали су му и позиве у национални тим Југославије, касније Србије и Црне Горе.

"Сигурно да актуелна ситауција није пријатна за навијаче Партизана. Требало би да се среде многе ствари унутар клуба. Партизан је велики клуб, били су с нама овдје на Златибору и видјели смо какву масу навијача привлаче. Играчи буквално нису могли да раде од људи који су тражили аутограме и сликање. Партизан је велики, само треба да се потруде у наредном периоду да остану велики, или постану још већи", каже Делибашић о тренутној ситуацији у његовом бившем клубу, чији дрес је носио од 1999. до 2004. године.

БУДУЋНОСТ

У раду са шефом стручног штаба Бранком Брновићем имаће сигурно много тога да научи. На српској љепотици, тим из Подгорице настојао је да се што боље уигра и припреми за предстојеће обавезе у квалификацијама за Лигу Европе, 11. и 18. јула, када ће играти против естонске Нарве Транс.

На питање да ли се Партизан олако одрекао неких својих "војника", попут Мирослава Ђукића, Славише Јокановића, Марка Николића, Александра Станојевића, недавно и Зорана Мирковића, чији је био помоћник, Делибашић каже да су се можда они нашли "у погрешно вријеме на погрешном мјесту".

"Потрошени нису сигурно. Они су легенде Партизана, али можда нису изабрали прави тренутак да буду у Партизану. Али, сигуран сам да Партизан на њих може да рачуна и у будућности", увјерен је рођени Никшићанин.

Да ли је за очекивати да Делибашића једног дана видимо на клупи Партизана?

"Још увијек сам на едукацији у Фудбалском савезу Црне Горе. Вријеме ради за мене када је у питању 'шефовање', али сигурно да би ми било драго да једног дана сједнем на клупу Партизана. Али, у животу волим да идем постепено, не волим да прескачем етапе, тако да доћи ће моје вријеме."

Делибашић је био члан сјајне генерације Партизана, која је 2003. године преко Њукасла стигла до Лиге шампиона.

У изузетно јакој групи тада са Реал Мадридом, Портом и Олимпиком из Марсеља, "црно-бијели" заузели су посљедње мјесто, а Делибашић је постигао сва три поготка за свој тим (два против Порта и један против Марсеља).

"Сјећања не блиједе код мене, а сигурно ни код навијача Партизана. Та 2003. година била је изузетно успјешна за наш клуб и жао ми је што Партизан не може, не баш сваке, али барем сваке двије или три године, да игра тако велико такмичење. Али, увјерен сам да ће доћи вријеме када ће наши клубови бити стални учесници Лиге шампиона, јер нема боље рекламе за клуб и продају играча. Видимо да Црвена звезда живи од тога, тако да морамо сви заједно да учинимо много да помогнемо нашим клубовима."

Саша Илић, велики пријатељ Андрије Делибашића, недавно се опростио од дреса Партизана. Тешко да неко од присталица београдских "црно-бијелих" може замислити функционисање клуба без легендарног Салета.

"Како даље без Салета? Никако! Партизан је остао без вође, и овако пољуљан. Причао сам са играчима у хотелу, дјеловали су ми изгубљено, јер Сале је окупљао екипу, храбрио тим када су неуспјеси, радовао се успјесима, тако да жао ми је што није наставио свој пут који би требало да буде на некој функцији у Партизану. Видјећемо у наредном периоду шта ће се десити, али Саша Илић припада Партизану, Партизан припада њему и по сваку цијену мора да му се нађе мјесто у клубу. Својим искуством, које је огромно, може да помогне раду клуба", закључио је Делибашич, уз наду да ће Илићу бити организована опроштајна утакмица јер, према његовим ријечима, он то сигурно заслужује.

"Саша Илић треба, онако како му то доликује, да се опрости од навијача Партизана!"

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар