Готово: Садик у Партизану за 100.000 евра!

Парни ваљак има новог голгетера! Садик дефинитивно Партизанов, пето појачање овог лета! Нигеријски нападач допутовао је у Београд и обавио лекарске прегледе, па би већ у среду требало да се прикључи екипи на Похорју.

Фудбал 02.07.2019 | 21:50
Готово: Садик у Партизану за 100.000 евра!
Садик, који има 22 године, игра на позицији нападача и пето је појачање Партизана у летњем прелазном року.

Нигеријац у Партизан је стигао на позајмицу, а црно-бели ће на крају сезоне моћи да му откупе уговор.

Умар Садик је рођен у Кадуни, у Нигерији, где је и почео да се бави фудбалом.

Италијански скаути брзо су га приметили, а прва је реаговала Специје, која је потписала уговор са нападачем и послала да на позајмицу у Лавањезе (Серија Д). У тој сезони Садик је на 26 утакмица постигао чак 24 гола и постао најбољи стрелац у Италији у омладинској селекцији.

2015. године италијански великан Рома је ангажовала Садика и то испрва као позајмљеног играча Специје. У прве четири утакмице у Примавери за "вучицу" постигао осам голова и уписао три асистенције.

То га је и препоручило у најјачу селекцију, где је у новембру исте године и дебитовао у Серији А, заменивши Хуана Итурбеа у 88. минуту гостовања Болоњи. На крају поменуте сезоне "вучица" је откупила Садика за 2.000.000 евра.

Клуб из Рима проследио је Нигеријца на позајмицу у Торино, а као позајмљен фудбалер играо је и у Болоњи и Перуђи, где је провео последњих шест месеци.

Чекали су, чекали, чекали и на крају дочекали – Умар Садик стигао је у Београд како би комплетирао трансфер у Партизан!

После доста вагања и разматрања свих опција на тржишту, Партизан је одабрао голгетера за нову сезону, а то ће бити млади нападач Роме. Садик је данас слетео у Београд, после чега је обавио потребне медицинске прегледе, а већ у среду ујутру кренуће пут Словеније, где ће се прикључити новим саиграчима и ставити на располагање Сави Милошевићу.

Умар Садик у Партизан долази на једногодишњу позајмицу за коју ће искеширати 100.000 евра. У договору са римском Вучицом убачена је и клаузула по којој Парни ваљак има да откупи Нигеријца по цени од 1.600.000 евра. То значи да су испуњени готово сви услови да Рикардо Гомеш напусти Хумску 1 и пресели се у Ал Хилал који приводи крају преговоре и закључава трансфер вредан нешто више од 5.500.000 евра. 

Садик је званично постао Ромин играч лета 2016. године пошто је одрадио једногодишњу позајмицу из Специје, која је на момку из Кадуне зарадила 2.000.000 евра. Од тада Садик је на био на позајмицама у Болоњи, Торину, НАЦ Бреди и Глазгов Ренџерсу, а прошлу полусезону провео је у Перуђи где је на 18 утакмица постигао три гола.

Како је објавио "Телеграф", брзоноги Нигеријац у уторак је допутовао у Београд и обавио лекарске прегледе, након што су се црно-бели и Рома договорили о позајмици на годину дана, уз обештећење од 100.000 евра.

Партизан ће након тога имати право откупа за 1,6 милиона евра, а ако се одлучи за такав потез, Садик би изједначио рекорд постављен довођењем Сејдубе Суме, лета 2017, када је доведен из Слована из Братиславе.

Умар Садик је пето појачање освајача Купа Србије у актуелном прелазном року.

Пре њега су црно-белу опрему задужили Доминик Динга, Периша Пешукић, Игор Вујачић и Александар Лутовац, док најављени трансфер Рајка Брежанчића из Малаге још није реализован.

Тренер Саво Милошевић у уторак је одвео екипу у Словенију, на Похорје, где ће обавити другу фазу припрема и одиграти четири контролне утакмице.

Прва је на програму већ у среду од 18 часова, али не против Рогошке, како је било планирано, већ против Белтинаца, такође словеначког друголигаша.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

оооо

03.07.2019 20:07

Појацање из друге лиге, смјесни су са овим трансферима, партизан це опет бити неконкурентан звезди и еуропи, људи треба несто и улозити ако се хоце резултати али ста це кад су у дуговима до гусе

ОДГОВОРИТЕ