WБ: Надал рутински - слиједи спектакл с Кирјосом!

Рафаел Надал, други тенисер света, пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је после три сета савладао Јапанца Јуичија Сугиту.

Тенис 02.07.2019 | 20:14
WБ: Надал рутински - слиједи спектакл с Кирјосом!
Шпански тенисер одиграо је рутински меч и за нешто више од два сата прошао је даље – 6:3, 6:1, 6:3.

Надала сада очекује велики испит јер ће му противник у другом колу бити аустралијски тенисер Ник Кирјос, који је после пет сетовао био бољи од сународника Џордана Томпсона.

Сугита је пружио добар отпор Надалу, поготово у првом сету, када је успео да направи брејк са 2:0. Међутим, Рафа је убрзо успео да врати брејк заостатка и изједначи.

До краја сета Шпанац је још једном одузео сервис Јапанцу и резултатом 6:3 дошао до 1-0. У другом периоду игре постојао је само један тенисер (6:1), док је у трећем Сигуита пружио нешто јачи отпор.

Ипак, "Бик с Маљорке" направио је кључан брејк у седмом гему, потом је у осмом сервирао за победу, што је и успео да уради – 6:3, 6:1, 6:3.

Меч Надал и Кирјоса на програму је у четвртак, термин ће накнадно бити познат.

Швајцарски тенисер, Роџер Федерер је данас морао да одигра четири сета, али Рафаел Надал није желео да се на терену задржи више него што је то било неопходно. Он је већ након три одиграна сета релативно лако савладао Јапанца, Јуичија Сугиту, 3:0 (6:3, 6:1, 6:3).

Иако није почело на најбољи начин по Надала, пошто је Сугита одмах у првом гему направио брејк, ствари су се вратиле у нормалу већ неколико гемова касније. Надал је вратио брејк, а потом дошао до још једног и од тада је било јасно да ће се Шпанац на овом сусрету питати апсолутно о свему. Први сет је на крају добио резултатом 6:3.

У другом сету, Сугита није пружио чак ни достојан отпор шпанском тенисеру. Надал је као на траци ређао освојене гемове и врло брзо повео са 4:0. До краја, Јапанац је успео да узме бар један гем и тако не покупи „кромпир“, 6:1.

Вратио се донекле Сугита у трећем сету, није дозвољавао Надалу да узме брејк у првој половини сета. Ипак, тенисер из земље Самураја није успео да задржи сервис све до краја, па је Шпанац једним, али вредним брејком ставио тачку на овај сусрет, 6:3.

Надал ће се у другом колу Вимблдона састати са Ником Кирјосом, који је данас уз доста муке славио против Џордана Томпсона из Аустралије резултатом 3:2 (7:6, 3:6, 7:6, 0:6, 6:1).

Извор: Б92моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар