"Мутне радње" у Ватерполо савезу

Поводом одигравања сениорског БиХ првенства у ватерполу протеклог викенда за 2019. годину, Ватерполо клуб "Борац" указује да Ватерполо савез Републике Српске злоупотребљава свој положај и ради у интересу само ВК "Бања Лука". Саопштење за јавност ВК "Борац" преносимо у цјелости: 

Република Српска 02.07.2019 | 17:59
"Мутне радње" у Ватерполо савезу
- Ватерполо клуб „Бања Лука“ је протеклог викенда постала првак БиХ за сениоре. Ми им честитамо на титули, али нећемо зажмирити пред феноменом да су прваци постали играјући утакмицу сами са собом, а још мање пред феноменом глорифицирања овог успјеха у медијима првог човјека ВК „Бања Лука“ Слободана Граховца, који је протекле сезоне испао из 1.Б лиге Србије (што је заправо друга лига).

Сваки нормалан човјек ће поставити питање да ли постоји још клубова у БиХ, зашто ти клубови не учествују у првенству, зашто државно првенство игра један клуб сам са собом (иако је то наравно за јавност маскирано, да млађи играчи ВК „Бања Лука“ играју са двојном регистрацијом за ВК „Студент“). Питање је веома комплексно, захтјева да се иде у ширину, а прича се завршава реченицом зато што им се може и што не сносе санкције и послиједице за своја скандалозна дјеловања.

Ми ћемо се ипак вратити на нас тј. на ВК „Борац“, будући да нам Ватерполо савез Републике Српске забрањује да играмо матична такмичења (Првенства и купове РС и БиХ).

ВК „Борцу“ није дозвољено играње матичних такмичења, јер нам Ватерполо савез Републике Српске (ВСРС) забрањује од реактивирања тј. 2017. године да постанемо чланови истог, а да иронија буде још већа ВСРС је основан 2009. године, а ВК „Борац“ 2008. године. Чланови скупштине Ватерполо савеза Републике Српске која је сачињена од представника три клуба ВК „Бања Лука“ (Хазим Ћатак, Зоран Граховац и Стефан Миловановић), ВК „Студент“ (Марко Радић – предсједник скупштине, Маја Јоргић и Предраг Бургић) и ВК „Фортуна – Борац“ (Далибор Симић, Милош Мудреновић и Давор Граховац) једногласно одбијају годинама захтјеве ВК „Борац“ да постанемо чланови савеза, иако је ВК „Борац“ према закону и Статуту ВСРС од реактивирања испунио све предуслове да постанемо равноправни чланови ВСРС.

Члановима скупштине ВСРС постављамо јавно питање, зашто вам смета ВК „Борац“, у којем тренира преко 80 активних чланова свих узрасних категорија, од чега су већина малољетна? Осим изјава у медијима Слободана Граховца, иначе предсједника Ватерполо савеза Републике Српске и Ватерполо савеза БиХ, први човјек ВК „Бања Лука“- предсједник и тренер првог тима ВК „Бања Лука“) да је ВК „Борац“ нелојална конкуренција, чланови скупштине ВСРС нису се оглашавали у јавности по питању овога феномена. Ми постављамо јавно питање представницима ватерполо клубова ВК „Студент“ и ВК „Фортуна – Борац“ да ли представљате „активан“ клуб у ВСРС или клубове на папиру који служе да дају легитимитет ВСРС тј. Ватерполо клубу „Бања Лука“?

ВК „Борац“ дјелује транспарентно, а сав рад ВК „Борца“ се износи у јавност преко наших медијских сервиса (wеб странице, фејсбука, инстаграма и твитера). Нас интересује рад, развој ВК „Борца“, развој ватерпола у РС и БиХ.

Истина је да ВСРС ради у интересу искључиво једног клуба, те се на тај начин искључиво једном клубу (ВК „Бања Лука“) обезбјеђује подршка од градских и државних институција (финансије, термини од јавног интереса, пројекти итд.). ВК „Борац“ није лојалан, ВК „Инцел“ није подобан иако су за разлику од ВК „Студент“ и ВК „Фортуна – Борац“ активан клуб, а подршка „новим“ (старим) клубовима као што је ПВК „Леотар“ који покушава уз море проблема оживити ватерполо секцију није интересатна. „Неподобни“ и „нелојални“ (шта год то значило) клубови су од надлежних институција препуштени сами себи да се боре за „живот“, што је пораз цијелог друштва, а пошто то није довољно, ВСРС још додатно ради на опструкцијама наведених.

Да ли овакав начин функционисања људи у ВСРС има везе са Статутом ВСРС, у којем стоји да је основни циљ ВСРС развој ватерпола у Републици Српској и забрана дискриминације или са принципима из Европске повеље о спорту (Лисабонска конвенција), Европске конвенције о заштити људских права и основних слобода, Конвенцији УН-а о правима дјетета, Бијеле књиге о спорту, Статуту европске ватерполо федерације (ЛЕН), Статуту свијетске ватерполо федерације (ФИНА)?

Наведено је у саопштењу за јавност и Ватерполо клуб "Борац" позива све надлежне институције да се активно укључе у рјешавање овога проблема. 

(БН)

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Опет

02.07.2019 16:13

Је ли и ово стевандицев клуб?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВК ..ВК...ВСРС....ВСБиХ

02.07.2019 16:14

Ви само узмате добру лову..нити ви знате ста о ватерполу..нити сте кад играли ватерполо...нити је икад ватерполо у БиХ а посебно у бања луци био популаран..сем кад србија или ти бивса југа играла у финалима олимпијским или ти свјетским..тад се прица о ватерполи..само.пруца.. А ви квази ватерполисти ..тренери само мислите о новцу јел је цланарина 50км мјесецно а базену платите минималу јел сви ви имате неког у граду бања лука да вам политицки помогне...сто знаци од 100и кусур цланова отприлике 5000км сваки мјесец ...ГОБу платите неких 1000км јел имате слободне термине ....а ватерполо је 0 од ватерпола.. И на крају један Партизан ВК је потонуо а да вк бањалука или ти борац опстају..смјесно.....само лова...и ви сте играли неку словенску лигу...нисте написали које сте мјесто заузели......све то треба укинути.. Сто се казе колко лове толко музике...само татар политицари дрзе своје синове..остали нек цркну....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Тадич

02.07.2019 19:02

Интересантно колику жељу имате да говорите дргима шта да раде.... Ако то намјеравате бар се потрудите да прикупите тачне информације.... Прво ВК Борац се финансира искључиво из чланарина и прилога и донација родитеља и пријатеља клуба... Друго то што ватрполо није како ви каżете популаран у бл или бих не мора значити да га треба у старту угасити.... Напротив... ВК Борац је једна породица коју окупља искључиво љубав према овом спорту. Треће и последње ... Било би добро да се представите кад неосновано лажете и пљујете по другима...

Name

Сипа

02.07.2019 16:17

А сто не оргснизујете утакмицу ВК Бања Кука - ВК Борац? Јел се то неко можда плаши...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

02.07.2019 16:43

Подршка Давору Јосиповићу, најбољем БХ ватерполо тренеру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ромарио

02.07.2019 16:52

Граховац и Стевандиц буквално приватизовали ватерполо у БиХ. Мозес се прикљуцити само ако си добар са њима и немас амбиција да их побједјујес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

02.07.2019 22:28

А ко је бранио ВК Борац да игра са ВК Бања Лука? Нису смјели да играју јер знају да нису ни близу ВК Бања Лука, јер онда неби могли да пошаљу овакво саопштење. И да, ВК Бања Лука игра другу лигу Србије и у средини табеле су већ другу годину. Има ту талентоване дјеце али клуб нема новца ни за термине за базен. Зато не лупајте о неком интересу било кога.

Name

Давор

03.07.2019 04:48

Па човјече, зашто лажеш. Само удји на сајт ватерполо савеза Србије, па види да је ВК Бања Лука, у 1Б лиги Србије била последња у текућој сезони. А од ВК Спартака, за који играју три играча ВК Борац су изгубили петнест разлике. Сви млади играчи, који нешто вриједе су у ВК Борац. Кад лажеш, бар лажи мање.

Name

Бањалучанин

02.07.2019 17:04

А КАКО ДРУГАЧИЈЕ БИ СЛОБОДАН ГРАХОВАЦ БИО И ТРЕНЕР ВК Б. ЛУКА, ПРЕДСЈЕДНИК ТОГА КЛУБА, ПРЕДСЈЕНИК ВСРС, ПРЕДСЈЕДНИК ВСБИХ, СЕЛЕКТОР ВСБИХ? ВИДИТЕ ДА ЈЕ У ПИТАЊУ БОЛЕСТ..... ДРУГИМА НЕ ДОЗВОЉАВА ДА ПОСТАНУ ЧЛАНОВИ САВЕЗА КОЈЕГ ЈЕ ПРИВАТИЗОВАО, ИГРА САМ СА СОБОМ, ПОБЈЕДИ И ДОБОЈЕ ЗНАЧАКНУ ПОДРШКУ МЕДИЈА, ВЛАДЕ РС, ГРАДА БЛ.... ПРИМЈЕР ЗА АНАЛЕ СПОРТА А СРАМОТА СВИХ КОЈИ НЕ ЧИНЕ НИШТА ДА СТАЊЕ ПРОМЈЕНЕ. ИЗА СВЕГА СТОЈИ НЕНАД СТЕВАНДИЋ ЋИЈУ ДЈЕЦУ ШЛЕПА......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзонас

02.07.2019 17:30

Подршка тренеру Јосиповићу,који се бори за праве вриједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

02.07.2019 17:32

ДОБИЛИ ОД МИЛЕ ДОДИКА 50000КМ ДА ИГРАЈУ ДРУГУ ЛИГУ СРБИЈЕ ВАН КОНКУРЕНЦИЈЕ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Борац

02.07.2019 18:10

Ма ко има у ВК борцу да је истакнути ватерпололиста... знате мозда правила игре, а сви сте пропали ватерполисти којима код Слободана Граховца није било мјеста, јер не знате ни пливати како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

02.07.2019 18:34

Ватерпополиста нема...

Name

Давор

02.07.2019 18:39

У том клубу ВК Борац, има момака који играју за клуб у Србији, који је демолирао ВК Бања Луку, са двадесет разлике и који је био првак у тој лиги у којој је ВК Бања Лука, била последња на табели и то убједљиво.

Name

за Давора

02.07.2019 19:20

Ма нема нико... сви из Бањалуке који су тренирало ватерполо су тренирали код Грахе, и све сто је иоле ваљало остало је код њега.. Да има било ко способан у ВК Борац, не би се десило да једини нисте у ватерполо савезу... Основали сте клуб прије 10’година, гдје сте били до сада?

Name

Рижа

02.07.2019 19:28

ВК Борац има 7-8 истакнутих ватерполиста, али су рођени 2001. и 2002. год. па јавност још није чула за њих.

Name

Давор

02.07.2019 19:53

Па зашто не смијете играти против ВК Борац, ако тамо нема никог ко зна играти и ако не знају пливати? Зашто их не примите у савез, јер тако како ви освајате титуле, још се једино ради у Руанди, Танзанији, Уганди. Играш сам против себе. Срамота.

Name

Бојан

02.07.2019 20:52

Напротив сви који су ваљали отисли су од Граховца.Остали само они који нису имали храбрости да оду и они који повремено добију коју маркицу.

Name

Сипа

02.07.2019 21:05

Ајде,покажите то своје знање у базену. Закажите утакмицу против Борца,па да видимо. Све ми се чини да би појели те ријечи. Али мали људи немају храбрости погледати истини у очи...

Name

Бањалуцанин

02.07.2019 22:14

Господин Граховац је сјајан цовјек , доктор и ако ико тај ватерполо воли и бори се цитав зивот за исти онда је то он. Знаци нисам упознао цобјека да Казе несто лосе за Граху.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бањалуцанина

03.07.2019 14:46

Граховац је сигурно посветио свој зивот ватерполу, али оцигледно и приватизовао и умислио да је то његова приватна прција. Цак ни ВК "Бања Лука" не би смјела бити његова приватна прција, а да не прицамо о савезу. О томе да у том свом монополу на комплетан ватерполо спорт не бира средства, не либи се лагати људи, пријатеље , родитеље на најгоре нацине , говори да је зрео да се смакне у страну, јер би у свакој земљи са уредјеним системом до сада био одбацен из комплентог спорта заувијек. Али није проблем ни тај Граховац , вец насе друство, које се за најсице интересе и паре прода, сто за сто марака је спремно газити преко дјеце и свега сто треба, тако да на крају крајева тај Граховац те болиде сто су предствници фиктивних других клубова купује буди заста , а они ни не схватају да их користи једнократно као толет папир приликом брисања гузице, вец јос мисле да раде неку добру ствар или несто позитивно, а у сустини своје име и цаст упрљају за цијели зивот...

Name

Зњ

02.07.2019 22:39

Бољег коментара од овог "Гдје сте били прије 10 година, не види" Мој колега ради као тренер у ВКБЛ и 100% знам да немају скоро ни марке од тога. Момци то раде, јер воле тај спорт и покусавају да извуку несто из њега. Гдје писе да добију паре од Стевандица, па немају за гаца. Иду на утакмицу 10х путују одиграју и врате се јер немају новца да преноце. Прдите у ладну воду, а појма немате. Негоо.. напустио борац главни играц, послије њихових обецања да це бити несто од њих, врати се у ВКБЛ па сад не знају ста би. Зивјели ватерполисти Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

03.07.2019 05:06

Ма који то играч, мајке ти, просвјетли ме?

Name

Сипа

03.07.2019 07:52

И даље немате одговор на питање зашто не допустите Борцу да се такмичи. Па ако сте бољи,честитам,али сте бољи у базену,а не на порталима. Колико је само фудбалских клубова у БЛ,па нико не спомиње нелојалну конкуренцију. Из здравог односа,јаке конкуренције могу се изродити и квалитетни играчи,а из играња самих против себе,сигурно неће испливати квалитет,сто је у бити и суштина,колико видим. Пустите дјецу да се такмиче,па нека бољи побиједи. А овако губе сви.

Name

Боки

03.07.2019 10:27

Хвала на обавјестењу да је отисо главни играц...хахаха....нисмо примјетили. Нит играц а камоли главни.

Name

фортуна

03.07.2019 04:23

Ко је главни играц у вк борцу ?????????? хахахахахаха Нецу да именујем момка на којег алудирате јер су ми пријатељи, а управо и јест поента да момци имају сада избор јер га никада прије нису имали или су морали пристати на граховцеве услове или престати тренирати али драго ми је да сада виде како их се користи а то им највеца казна. Мозете лагати неупуцене људе али не мозете лагати сами себе. Граховац цитав зивот јебе младе људе, а ти играцици сто глуме ватерполисте у бањалуци а уствари фенсери најобицнији који овдје и прде иза лазних профила могу бити захвални вк борцу да постоји јер би их тај исти граховац као и све генерације прије одјебао када су напунили 18 година јер му тада постају оптерецење... Захваљујуци Борцу сада могу ако ниста имати неку корист и за промјену граховац мора око њих скакутати... Наставите и даље лагати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стаааарац и море

03.07.2019 13:36

Браво фортуна, Бас лијепо погођено у срж проблема....види се да познајеш и проблематику и људе Ај Борац

Name

за фортуну и старца

03.07.2019 22:28

нисам цуо да ватерполо клуб борац има било какве активне цланове и играце... који тренирају ватерполо на градском базену, бар не у задњих 7-8 година. Мозда тренирате ватерполо у парку М. Стојановиц... или максимум идете на пливање појединацно рекреативно, платите карту за базен и ви се као неки клуб...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

04.07.2019 20:35

Да некад додјеш на базен, не би чуо, већ би и видио те играче. И то активне, који тренирају и по два пута дневно. Млади су, пуни жеље за тренингом и учењем. Али такви као ти их спутавају у томе. Зато имај бар мало поштовања према Тим момцима, који двије године тренирају у ненормалним условима, због таквих као што си ти. Лијеп поздрав. Надам се да си се бар мало зацвенио, ако образа уопште имаш.

Name

За овог : за форту и старца

12.07.2019 03:57

ВК Борац не тренира, али ВК Бања Лука је сампион је ли тако...играте лигу сампиона је ли тако... треба бацити пар слика на инстаграм, продавати маглу дјеци родитељима и себи...цурама по граду... а ста вас боли таки, узивајте док мозете ...није лако давати хигра

Name

За Давора

03.07.2019 22:31

Јел’ слусас ти себе? За ВК СПАРТАК ИГРАЈУ ТРИ ИГРАЦА БОРЦА? па ако су играци спартака како могу бити играци борца? Хајд објасни ми молим те како су они васи играци а играју за други клуб?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

04.07.2019 20:29

Како сам ја пао у својим очима кад теби, неписменом морам објашњавати. Али, ипак ћу направити изузетак. Момци играју на двојну регистрацију, за ВК БОРАЦ и ВК Спартак. Тамо их је звао бивши репрезентативац Србије Андрић, који је тренер у ВК Спартак Суботица. Да не вриједе, не би их ни звао. А тај Спартак је освојио ту лигу ове године, с њима тројицом и пласирао се у прву лигу Србије. У том ВК Борац, има још таквих потенцијалних играча, који воле тај ватерполо, али им твоји из ВК Б. Лука, не дају да тренирају, закључавају голове, минирају их, гдје стигну. Али успјеће и они, увјек иду напријед, а ви само назад. Значи, још једном, двојна регистрација. Надам се, да си нешто научио сада.

Name

Сипа

05.07.2019 14:19

Даворе,немој се трудити. Ови ликови и пишу само да би испровоцирали. Само то им је још и остало. Свима је јасно да је ВК Борац на правом путу. Само напријед и нема одустајања.