У Вучјаку ће бити прихватни центар

Оперативни штаб за питање миграција у БиХ, којим је предсједавао министар безбједности БиХ Драган Мектић, на данашњем састанку потврдио је да остаје при ранијој одлуци о формирању прихватног центра у Вучјаку код Бихаћа.

Босна и Херцеговина 02.07.2019 | 15:46
У Вучјаку ће бити прихватни центар
Став представника Делегације ЕУ у БиХ да неће финансирати смјештај миграната на овој локацији, чланови Штаба су оцијенили неутемељеним и аргументованим, па чак и да у свему можда постоје скривене намјере да се мигранти што дуже задрже у БиХ.

Посебно је критикован навод да је локација неприхватљива јер је близу границе са Хрватском. Такође, представник Унско-санског кантона, полицијски комесар Мујо Коричић, истакао је да је измјештањем миграната из паркова и приватног смјештаја на Вучјак, ситуација у граду Бихаћу много боља, посебно са аспекта безбједности.  

С циљем даљег растрећења притиска на овај кантон, размотриће се и могућност смјештаја миграната у центру „Дује“ у Добој Истоку.

На данашњем састанку разматрана су и питања о којима ће делегација БиХ разговарати на састанку са представницима Европске уније средином мјесеца у Бриселу, а која се односе на актуелну мигрантску ситуацију у БиХ.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пеперминт

02.07.2019 14:31

У суму то, па нека се туку и дивљају до миле воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Успјех црвеног крста

02.07.2019 14:37

Ко казе да се БиХ не насељава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

02.07.2019 14:52

Са породицом сам отишао у ЕУ, ваљда тако треба.

ОДГОВОРИТЕ