Мекинро: Конорс је један од највећих се**ња!

Али и ја сам! Џон Мекинро је у фебруару напунио 60 година. И даље је виталан, делује да је спреман да сваког часа узме рекет у руке и издевета много млађег противника.

Тенис 02.07.2019 | 21:02
Мекинро: Конорс је један од највећих се**ња!
Биг Мек је увек расположен за причу о тенису, али и животу уопште, а овде на Вимблдону налази се по традицији у улози коментатора

Американац је пред сам почетак турнира дао интервју телевизији ББЦ. Осврнуо се на неке детаље из своје каријере, причао о томе због чега је тако често псовао на терену и свађао се са судијама.

“Отац ми је стално забрањивао да псујем на терену. Али нисам могао да држим језик за зубима. Када се људи буду осврнули за дедсет година, биће ми захвални што сам на тај начин успео да унапредим ниво суђења”, каже Американац.

Од његове последње од укупно три вимблдонске титуле прошло је 35 година. Каже да му није лако, јер су захтеви увек били високо, посебно јер су његови родитељи били изузетно оштри пртема њему, очекивали су увек и само најбоље.

“Можете замислити како ми је било тешко под притиском. Тешко је када се осећате тако да шта год да урадите на терену, то није довољно”, признаје Мекинро.

Познат је као велики обожавалац рок музике и бенда Пинк Флојд, а мало људи зна да је и сам Биг Мек пасионирани свирач и да је електрична гитара често у његовим рукама.

Имао је често и наступе са неким локалним музичарима у Њујорку, где има и даље тениску школу. Једња од његових ћерки је за ББЦ рекла како њен отац одличан музичар. Покушајте да нађете неки од клипова где он свира, па ћете се у то уверити.

Чувена су његова ривалства са Бјерном Боргом и Џимијем Конорсом. О овом другом, његовом сународнику има само лепе речи, али их зачињава у свом стилу.

“Мислим да не постоји човек на планети Земљи ког више поштујем у смислу тога шта је донео за овај наш, тениски сто. Он је такоше и један од највећих се..ња који су икад живели на овом свету, али и ја сам”, изјавио је Мекинро.

Недавно се појавила и аудио књига са одређеним причама, успаванкама “Слееп сториес”, а Мекинро је изабрао да људе успављује тако што ће им, веровали или не. Читати одређена и не баш тако често помињана тениска правила.

“Волим тенис. Јако сам стриктан што се тиче правила и увек сам одвађан у томе да се прецизно примењују. Није тајна да некад умам баш да се разбесним када је реч о игри што се обично заврши тиме да кренем у расправу са судијама. Мислим, не могу бити озбиљни”, закључио је Мекинро у њему својственом стилу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар