Осумњиченима продужен притвор

Окружни суд у Источном Сарајеву продужио је притвор за Миљана Милића (33), Стефана Радовановића (26), Стефана Гарића (26), Небојшу Петковића (28), Милутина Кандића (47), Славишу Јурошевића, који је у бјекству, Горана Чалмића (43) и Небојшу Озимковића (38), који су осумњичени за покушај убиства Бањалучанина Слободана Васиљевића у Шековићима.

Република Српска 02.07.2019 | 12:32
Осумњиченима продужен притвор
Вијеће Окружног суда у Источном Сарајеву је јуче, након одржаног роцишта, по приједлогу Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, донијело одлуку и према осумњиченим продужило притвор. Према одлуци вијећа притвор осумњиченом може трајати најдуже два мјесеца или до друге одлуке суда.

Како су раније навели у Тужилаштву, сумњиче их да су 1. јуна, након што су се претходно договорили, дошли у Шековиће у близину дворишта православне цркве Покрова пресвете Богородице, у којем је и парохијски дом. Даље се наводи да су се Милић, Радовановић и Гарић довезли голфом два бијеле боје и паркирали испред дворишта цркве. Озимковић је тада телефом назвао Милића и рекао му да се Васиљевић налази у црквеном дворишту.

"Потом су из голфа изашли Милић, који је имао металну шипку, и Радовановић. Када су у цркви видјели Васиљевића, кренули су према њему. У намјери да га лише живота најприје је Милић извадио из јакне металну шипку и њом га ударио у главу, због чега је Бањалучанин пао на асфалт, да би му потом пришли и Милић и Радовановић, који су га више пута ударили у главу и тијело. Милић га је ударао шипком, а Радовановић ногама", наводе из Тужилаштва и додају да су потом из парка преко пута црквеног дворишта дотрчали Петковић, Кандић, Чалмић и Јурошевић, који су Васиљевића више пута ногама ударили, а потом се удаљили у правцу парка и Павловић банке. Милић и Радовановић су, како наводе у Тужилаштву, отишли до голфа и с Гарићем се великом брзином удаљили у правцу Тишча.

Васиљевић је након овог инцидента хоспитализован у УКЦ Тузла, јер је задобио повреде главе и поткољенице, те је прикључен на апарате за механичку вентилацију и прогнозе његовог здравственог стања су неизвијесне.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тит

02.07.2019 12:31

Како цитам у стампи они су људи Рајка Дукица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

02.07.2019 13:01

леп одмор на рајској плази Марији и Александру

Name

Милићи

02.07.2019 18:47

Нема Рајка више да прошета кроз Милиће као што је сваки дан,баш чудно, шта би са људине....

ОДГОВОРИТЕ