Сувара тражи своју обећану награду

Горан Сувара, који је недавно одслужио затворску казну и изашао на слободу, упутио је отворено писмо главном уреднику Информативног програма РТРС Синиши Михаиловићу у коме га подсјећа на неиспуњене обавезе по договору који су имали у вријеме када су обављали прљаве послове за СНСД, а против људи из опозиције.

Република Српска 02.07.2019 | 11:32
Сувара тражи своју обећану награду
Сувара је, док је био у бјекству од закона и крио се у Србији, снимао разговоре са Милом Радишићем, који се такође крио од закона, Синишом Михаиловићем и другим људима од повјерења највиших функционера СНСД-а и сада их подсјећа на обавезе према њему и новац који му дугују. 

Из разговора који се догодио током сусрета Суваре и Михаиловића 2015. године видљиво је колики је утицај Сувара имао на уређивачку политику РТРС, као и да је његове захтјеве морао да поштује чак и генерални директор РТРС Драшко Милиновић. 

У једном тренутку Сувара пита Михаиловића: Је л’ твој директор престао глум'т будалу!? 

Отворено писмо Горана Суваре објављујемо у цјелости, уз ситне редакцијске корекције:

Синиша, 

Ових дана гледам тв и видим да оде ти у дипломатију. Награђен си и заслужио си то, али шта је са мојом наградом, са мојим заслугама?! И Шипи (Радмило Шиповац, директор СРНА, оп.ред.) је награђен и, ето, само ја сам умјесто договорене награде опет прогоњен.

Михаиловићу, молим те ако имаш још имало људскости (сумњам да имаш), онда изађи и јавно реци шта је са мојом наградом и наградом за људе који су учестовали у свему!

Реци јавно зашто моја дјеца нису запослена, зашто ми није дат договорени новац, ко је човјек који је требао доћи до мене још у затвору у Новом Саду, зашто није дошао?
Синиша, ја те молим да кажеш истину и да тако зауставиш прогон мене и моје породице. 

Реци истину! 

Истина је да смо договорили посао за обоје дјеце, новац у износу од 150.000 ЕУР, и реци колико си од те суме дао мојој супрузи. 

Реци зашто си слагао и рекао Борису Грујићу да си ми дао 70.000 ЕУР.

Реци јесам ли ја рекао да се на РТРС доведе Мато Ђаковић, јесам ли рекао да се купи АТВ БЛ, јесам ли рекао да се отворе портали, јеси ли ми ти дао контакт са Шиповцем, Галијашевићем… 

Знам ја да ја ово узалуд пишем јер ти нећеш рећи истину, лагаћеш као и обично, као што си ме слагао за све и за то да си онда, у Додиковом кабинету, да си му дао аудио записе гдје се јасно чују планови Миле Радишића.
 
Синиша, реци ко ти је као рекао да ти више немаш ништа са мном, ко ти је забранио контакте, је ли Лукач, како ти кажеш!? 

ОК је што си ти узео награду, али знајући те, знам да твој хазардерски дух хоће више. Сјети се само Новог Сада и Београда, ја платим ноћења, ручкове, а ти узимаш рачуне и опет то наплаћујеш од РТРС. Није ово ништа извучено из контеста, ово су чињенице и истина па те молим да потврдиш, а и немораш, ја хоћу свакако.

Немој опет прибјегавати конструкцијама и лазима, те анонимним кривичним пријавама. Ја сам чист, а то што ми покушавате паковати то је ваш начин да сакријете истину и молим те, не пријети ми, огугл'о сам на пријетње, а спреман сам и живот дати за истину.

Ти и ви штитите Радишића само зато што нисте предали матреијал Додику, а онда вас Радишић новчано наградио колико и кога, ја знам.

Михаиловићу, не мораш рећи истину, а онда ћу је ја изнијети са доказима. Реци ко то троши моју награду, ко то покушава да ме убије мојим парама? Ви прогоните мене, истина ће прогонити вас!

Реци је Синиша, није тешко и не боли, лаж боли. Када је кажеш, стаће прогони мене. Позивам твоју савјест да се пробуди одмах.

Убијали сте ме у затвору и ја опет опростио, али до када могу праштати, до када мој Синиша!? До када ја морам се склањати, бјежати само зато што сте ме ви слагали, изиграли па доста је више, доста! Ја ти рекох, немам више куд, а ви шаљете убице, батинаше, зову, пријете… До када тако?

Станите, пробудите се и истини у очи погледајте!

На теби је хоћеш ли истину, или ћеш покушати опет лажима.

Горан Сувара, 01. 07. 2019 године

хттпс://соундцлоуд.цом/портал-истинито/горан-сувара-и-синиса-михаиловиц-разговор

(Истинито)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

подршка

02.07.2019 09:35

Подршка за све патриотске снаге. Ђикани и страни окупатори су поражени у РС. Нека живи вјечно Република Српска. Додо ради сјајан посао, РС само јачати из дана у дан, народ је уз тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

02.07.2019 09:41

РЕ ПОДРШКА Тооо конзуле инстамбулски!

Name

Реалан

02.07.2019 09:42

А сваким даном Срба све мање

Name

Црвено21

02.07.2019 09:48

Искрено се надам да је коментар циницан, онако зајебанција. Додо, цовјек досао на власт на оклопним возилима, срусио тацније власт. Резимски медији, слуцај Драгицевиц: наркоман који се утопио, дрзавни удари, плаценици, олос... Млади одлазе, суд као да не постоји, примјер Тегелтија, здравство одавно пропало, суме такодје, зељезнице не раде, људи гладни, цијене расту а плате све мање.. Ипак нас "нападају" са свих страна, свако ко није подобан овој црвеној секти он је издајник, али ниста није вјецно трајало па неце ни овај резим. Србуј макар сламу јео- нека то буде на следецим изборима слоган црвене секте!

Name

Е сада

02.07.2019 09:48

Е ти си залутао и у простору и у времену . Уз то си и идиот . Нике ти лако.

Name

За подршка

02.07.2019 09:51

Коме јадан дајеш подршку, лопову једном, другом, пето, све лопов до лопова, а Додик највећи. Моје, твоје, неког трећег дају и узимају паре ма лазе један глупи

Name

Него ста

02.07.2019 09:55

Најбоље ти је да сав свој новац,имовину и све од вриједности дас Додику на управљање и користење,наравно да му ппмогну Спириц,Тегелтија и Косарац па да ти то удуплају минимално.Видис како је то паметно урадио Гаврило Бобар,ево овај Павловиц...Заборавицу некога бојим се

Name

Ја б лука

02.07.2019 09:56

Јој комбинације михаиловиц сувара два клосара.наста нам спаде РС да дви варалице праве дрзавне комбинације.михаиловиц је варалица и коцкар а сувара варалица бјелосвјетска ко це њима пара надавати колико њима треба.јадни ми и наса РС .засто се поубијасмо у рату

Name

Ре

02.07.2019 10:05

Ради, ради...све како му је речено...

Name

Тоза

02.07.2019 10:06

Само јацати, до последјег гоље.

Name

Ре

02.07.2019 10:26

Слушај Сувара, у свему овоме они су били макрои, а ти си био ку*ва, па си тако требао и да се понашаш, дакле: паре унапријед, јер послије гребања нема кајања! Они су сви награђени, добили и паре у више позиције, а ти си добио бувару, и пропаст породице! Ово нек свима буде наук, ко са овим сектом склапа послове!

Name

Ре

02.07.2019 11:11

Слушај ти фашисто, једног дана због тога што радиш и свестрано подржаваш криминал и уништавање српског народа, спинујући да сте ви штићеници народа ћеш бити јавно изложен суду. Вјеруј ми доће тај дан и са собом нећете успјети повући српски голи народ да вас брани представљајући то као одбрану РС.

Name

Ре

02.07.2019 11:13

Имам и ја једну причу о овом криминалцу Михајиловићу. Полако, мачак доћичеш и ти и онај ко те послао у ону мисију.

Name

Ре

02.07.2019 11:15

Видите да је Калебић био у пуном праву када је сасуо оно Додику. То више није никакав СНСД, него издвојена група.

Name

тр подрска

02.07.2019 11:35

Нема вецих дјикана од ових сто су окупирали Бања Луку Бурле,Лукац,Костадин Васиц,Спириц итд

Name

"новинар"

02.07.2019 11:36

јасно...јасно...јасно...

Name

ОВО НЕМА НИГДЈЕ

02.07.2019 11:42

Перјаница и један од водећих режимских "новинара" као награду добија амбасадорску позицију...ФУЈ

Name

Питање

02.07.2019 12:04

Зна ли ко, ко је овај човјек, овај Сувара??? Мислим, овамо савјетник високопозиционираних кадрова, а с друге стране, изиграни затвореник! Баш ме занима ко је он у шта је радио у животу!

Name

Ре Питање

02.07.2019 17:29

По занимању је високи савјетник.Цијели зивот "савјетује" и подмеце.

Name

Соња

02.07.2019 10:46

Е цемера јади и свега. Толико смо дно дотакли. Нема нас нигдје, Зао ми младих. Гледам једна има 2000 студената у бл. Ала цемера ста уради црни снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

02.07.2019 12:21

Невјероватно да се овај човјек још сматра жртвом у читавој овој ујдурми коју закуваше кметови снсд секте. Како ићи напријед када овај пресудјени криминалац тражи паре које су посљедица извршења кривичног дјела и још себе представља као хероја. Како се извући из овог глиба када ми као друштво то не желимо.

Name

Ре

02.07.2019 14:32

Па раније си причао да си од СДС - а добио 50 000 Евра за снимак, па шта хоћеш сад, колко кошта твоја издаја пријатеља (Радишића)? Срам те било, неморални човјече - засучи рукаве и прихвати се неког поштеног посла, као и твоја породица! Изгледа да сте и ви мислили, да се прикачите на буџет, и да ништа не радите!

Name

Горан Сувара

02.07.2019 19:35

Никог ја нисам издао , проблем је што ви паметујете а појма немате Било би ок да именом и презименом коментаришете Ја само тражим обећано и договорено и то је поштено Да сдс је дао толико а ти да имаш појма знао би врједност Ја никога нисам лупао по ушима да договара Ако су мислили да ме могу испалити то је њихова грешка

Name

велико постење

02.07.2019 10:56

постено цовјек трази обецано ајде сада конзулу одради свој договорени дијо посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

02.07.2019 11:15

ОВО КАД ЧОВИЈЕК ПРОЧИТА И КАД ГЛЕДА ОВЕ ФАЦЕ СВЕ МУ ЈЕ ЈАСНО КО ПРЕДСТАВЉА ОВАЈ НАРОД.НЕ ДАЈ БОЖЕ БИТИ У ЊИХОВОЈ БЛИЗИНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далида са привременог допуста!

02.07.2019 11:42

Сувара је преварен, а то није у реду! Гдје је поткивање заказало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аман..

02.07.2019 12:01

Овај лик ће животну каријеру завршити разлупане главе у некој зараслој граби поред некаквог прашњавог локалног пута. Ускоро, врло скоро. И нико се осврнути ни неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Сувара

02.07.2019 12:55

Овај човјек је спреман на све , нема страха На њихову жалост далеко сам и под заштитом једне државе а нека пробају

Name

Ре Сувара

03.07.2019 00:11

Израдили су те као овцицу нема сансе динар да им узмес вјеруј. Одмардељао си И цути а лова отисла у неповрат. Други пут прво зеца па разањ а не обратно.

Name

П.Гавриловиц

02.07.2019 23:26

склањају га да му глава не одлети,испостуј цовјека папак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

000

03.07.2019 09:48

Сувара порокај их све или плати другима да то ураде

ОДГОВОРИТЕ